Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: jeep , разход и една алтернатива

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Умишлено до сега не пусках инфо, преди замерването! Имам колега, който от месец е с монтиран балбукатор на BMW-то си (3-ка 2,0 ТDI)! За един месец 325 км. градско с 20 л. нафта! Свален разход с около литър на километър и много подобрена динамика на автомобила! Това вече съм го видял с очите си (сипаха му нафтата и пломбираха капачката на резервоара)!
    Може и така да е. Но, BMW нямат двигател TDI (това е WAG групата), имат 2.0 но той е с други букви и няколко модификации, ако може уточни конските сили или номера на двигателя(може да се окаже че това му е заводския разход). Това е един много икономичен двигател, и няма как да гори литър на километър, ако си се объркал т.е. имал си предвид 100 км. градско, то няма начин в градски цикъл да са достоверни изследванията. Може и да е запечатан резервоара, но кой гарантира за стила на каране, задръстванията, интервенцията върху софтуера, и то за период от месец. Не може да се направят еднакви, условия за тези 325 километра с и без набулбатора за период от месец, то и за ден ще е трудно. В града с 5 минути по късно да тръгнеш в час пик може да отлепиш и до 2 литра на сто разлика. Истината е дино-тест, два ръна един след друг в еднакви условия, ако има далавера купуваш набулбатура, ако не връщаш на продавача и си с малко кинти назад вместо с много. Аз съм склонен да вярвам на колегата 0887504600 , той говори от първо лице, купи, тества, призна си че се е набутал, като в същото време беше един от феновете на НАБУЛБАТОРА преди да го тества. И аз имам колега който кара с "перпетум мобиле", в началото беше много загадъчен подхвърляше това онова, уж голям келепир. Два месеца така, после почна, по джоба се усеща икономия, мощност, настройки, модулатори, и накрая го сложи на едно рено 20 годишно дето го кара баща му(уж че имал нужда повече от него),не си признава набулквацията , и спря да говори по темата. Наблюдавай го този твой колега , почне ли да търси модулатор, амперметър, да усеща разхода по джоба, или да прави софтуерни настройки, тръгнал е по наклона , признае ли си до седмица две, усетил се е. Ще е интересно да кажеш след 2 месеца примерно мнението му.

Коментар

Първоначално публикуван от steve70 Преглед на мнение
      Може и така да е. Но, BMW нямат двигател TDI (това е WAG групата), имат 2.0 но той е с други букви и няколко модификации, ако може уточни конските сили или номера на двигателя(може да се окаже че това му е заводския разход). Това е един много икономичен двигател, и няма как да гори литър на километър, ако си се объркал т.е. имал си предвид 100 км. градско, то няма начин в градски цикъл да са достоверни изследванията. Може и да е запечатан резервоара, но кой гарантира за стила на каране, задръстванията, интервенцията върху софтуера, и то за период от месец. Не може да се направят еднакви, условия за тези 325 километра с и без набулбатора за период от месец, то и за ден ще е трудно. В града с 5 минути по късно да тръгнеш в час пик може да отлепиш и до 2 литра на сто разлика. Истината е дино-тест, два ръна един след друг в еднакви условия, ако има далавера купуваш набулбатура, ако не връщаш на продавача и си с малко кинти назад вместо с много. Аз съм склонен да вярвам на колегата 0887504600 , той говори от първо лице, купи, тества, призна си че се е набутал, като в същото време беше един от феновете на НАБУЛБАТОРА преди да го тества. И аз имам колега който кара с "перпетум мобиле", в началото беше много загадъчен подхвърляше това онова, уж голям келепир. Два месеца така, после почна, по джоба се усеща икономия, мощност, настройки, модулатори, и накрая го сложи на едно рено 20 годишно дето го кара баща му(уж че имал нужда повече от него),не си признава набулквацията , и спря да говори по темата. Наблюдавай го този твой колега , почне ли да търси модулатор, амперметър, да усеща разхода по джоба, или да прави софтуерни настройки, тръгнал е по наклона , признае ли си до седмица две, усетил се е. Ще е интересно да кажеш след 2 месеца примерно мнението му.
      Разчитай, че ако свие платната, ще го разберете веднага...!!!

Коментар

Всички правите огромна грешка:
        Използвате "набулбатор", който е българско менте на "набълбукатор".
        Набълбукатора когато работи добре се чуват ясно изразени гърлени звуци, като човек който си прави гаргара с калиев перманганат. Ясните гърлени звуци периодично се прекъсват, следствие на горчивината в гърлото от калиевият перманганат или от вложените средства в устройството.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
          Всички правите огромна грешка:
          Използвате "набулбатор", който е българско менте на "набълбукатор".
          Набълбукатора когато работи добре се чуват ясно изразени гърлени звуци, като човек който си прави гаргара с калиев перманганат. Ясните гърлени звуци периодично се прекъсват, следствие на горчивината в гърлото от калиевият перманганат или от вложените средства в устройството.
          Хахахахахха
          Много точно казано Само че не всички са опитали с Български НАБЪЛБУКАТОР.
          Още продължавам да се чудя, защо нямам никакви благинки от похарчените пари за Бълбукатора

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
            Още продължавам да се чудя, защо нямам никакви благинки от похарчените пари за Бълбукатора
            Напротив имаш - вече няма да се набълбукваш, а и най-важното отстоя правото да пробваш въпреки всички критики във форума. Мъжка постъпка, може да е глупава - но е Мъжка.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Я вижте какво са натворили братята американци:
              http://vimeo.com/19651664
              Очаквам в най близко бъдеще да си конвертираме джиповете с такива чудесии!
              Очаквам превод на описанието на компонентите /ако някой е така добър да го направи/ и коментари.
              Интересно къде ли са батериите???
              ________________________________________________________________________________________
              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Момчета имам едно скромно запитване наскоро раздуват насам натам хора дето карат с олио от ресторантите та въпросите ми са следните . Възможно ли е това нещо да стане с 3.1тд ? И проблем ли ще баде за този двигател ? Не че имам нужда от икономии просто любопитство . Благодаря предварително
                GRAND CHEROKEE 3.1 TD -1999
                YAMAHA R1 -1999

Коментар

Първоначално публикуван от bobirobsan Преглед на мнение
                  Момчета имам едно скромно запитване наскоро раздуват насам натам хора дето карат с олио от ресторантите та въпросите ми са следните . Възможно ли е това нещо да стане с 3.1тд ? И проблем ли ще баде за този двигател ? Не че имам нужда от икономии просто любопитство . Благодаря предварително
                  Зависи от ресторанта! Ако си пържат картофите с бурсуча мас -не става!
                  Сори пич! Не се стърпях.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Познавам човека (дето го даваха по телевизията) от времето когато експериментираше на едно еспейсче. Според мен нямаш проблем с 3.1 тд. Ако не вярваш иди в някоя кръчма и си купи отработено олио, хубаво е да го стоплиш леко и да го филтрираш. Взимаш една 10 л туба от минерална вода и смесваш вътре 3 л олио и 7 литра нафта. Разбъркваш добре и в резервоара. Лятно време нямаш проблем да караш и така. Естествено можеш леко полеко да започнеш да променяш пропорциите, но до някое време става , после се сгъстява и трябва да се подгрява за да е по течливо. Прави съм го тоя номер, като карах рънъра едно време. Той Николай ме навиваше тогава да правя тойотата на олио, но вече се бях насочил към друга марка.
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Значи излиза доста по-добре от нафтицата ! По 0.30лв за литър дори и метана го издухва Все пак значи имаме някаква алтернатива ако нафтата стане 5лв а заплатите спаднат заради кризата все пак . Благодаря за инфото
                      GRAND CHEROKEE 3.1 TD -1999
                      YAMAHA R1 -1999

Коментар

Има. Докато нафатата наистина не стане 5 лева. Струва ми се, че тогава олиото "втора употреба" ще изчезне...
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Има. Докато нафатата наистина не стане 5 лева. Струва ми се, че тогава олиото "втора употреба" ще изчезне...
                          Или ще стане 4 лева литъра, защото ще му набият акциз и на него...

Коментар

Я сега познайте защо олиото първа употреба магически скочи над 3лв в момента, в който тръгнаха да изпълняват ОНАЯ директива за 5% в нафтата.

А отработеното по 30ст го продава само някой неразбрал. В големите ресторанти отдавна е повече от лев.

Коментар

В цивилизования свят фирмите преработващи олио в процес готвене са длъжни да го предават на определени за целта места. В повечетослучаи минават едни камиончета и те си плащат да им го вземат. Вероятно също го изгарят някъде за отопление.
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Може, не съм се интересувал. Но си спомням, че за първи път попаднах на идеята олио в дизел в някаква статия, в която се разказваше как един собственик на ресторант в Западна Германия си "хранел" Мерджана с такова.
                                наистина не знам каква е оргнаизацията, а и много време мина оттогава, даже и Западна Германия вече я няма като такава. просто си мисля, че не сме най-хитрите на тоя свят, колкото и да ни се иска...
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X