Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: jeep , разход и една алтернатива

Уф, много се разбъркаха въпроси и отговори...
    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Пенчо, мноо си прав. Оня ден търсихме зарядно в гората ама нтц ! Бяхме забравили фаровете на едната жипка и умря

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
        Пенчо, мноо си прав. Оня ден търсихме зарядно в гората ама нтц ! Бяхме забравили фаровете на едната жипка и умря
        Зумерчетата са по 3-4лв.

Коментар

Те си работят ама кой да ги чуе

Коментар

Вярно, че стана малко объркано! Всичко - което твърдят хората продаващи бълбукатори и техните производни, щеше да е вярно ако нямаше толкова въртящи се части, триене и съпротивление на въздуха! Като прибавим огромните енергийни загуби (топлинни), непълно изгаряне на горивата в ДВГ и т.н. се натрупват един куп фактори, които свалят КПД-то доста под 80%... За да има реален ефект от бълбукатора, той трябва първо да компенсира загубата на тези 20 и кусур процента! Ако ефекта му се ограничава в този диапазон (до подобряването на КПД-то на ДВГ до максимум 99%), можем да говорим за повишаване на мощността, но не и за намаляване на разхода, защото той ще си остане същия (за стандартното гориво), а двигателя ще е започнал да работи по-добре заради добавения водород или друг горим газ (заради подобрено изгаряне с по-висока температура, подобрена компресия и отвеждане на изгорелите газове и т.н.)! Всичко от тук нататък навлиза в сферата на перпетум-мобиле и предполагам, че вече е ясно защо! Относно твърденията за генератор с неутрално или положително КПД - те са пълен абсурд! Изгарянето на химическо гориво в ДВГ с цел производството на ел. енергия е крайно неефективно заради гореописаните загуби. Повишеното производство на електричество е пряко свързано с увеличеното изгаряне на гориво! Изразходваните от ДВГ единици енергия са винаги повече от произведените от генератора! В противен случай след стартиране на цикъла ДВГ ще бъде излишен, заради излишъка от произведената от генератора енергия и той ще бъде самодостатъчен (ел. мотори задвижват двигателните колела, а те от своя страна задвижват генератора, който захранва ел. моторите)! Всички знаем, че такова нещо все още няма и няма как да се получи от познатите ни и овладяни енергийни източници, заради ниската им ефективност! Отделно стои проблема с противоречието с всички фундаментални физични закони, но ще се въздържа от коментари в тази посока, че Ясен само това чака...!!

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
              Всички знаем, че такова нещо все още няма и няма как да се получи от познатите ни и овладяни енергийни източници, заради ниската им ефективност!
              В България бизнеса изпреварва науката
              Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
              Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

КПД на автомобила като цяло може да се вдигне единствено ако се трансформира топлинната енергия от колелата,и ДВГ.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

К'во пък! Значи, вреда няма, а само полза от бълбукатора /ако не бройм цените по 500 $ парчето/.
                  Язък дето го освиркахте толкоз човека - той само е объркал името на темата "jeep, разход и още един разход"

Ама за непросветения технически човек като мен в един момент звучи достоверно... и хубавото е, че влизаш, питаш и чат-пат ти обясняват. Макар все още да не съм на 100% убеден, че от въпросната шашма не може да се извлече нещо полезно.
                  Виж за намаляването на разхода на гориво разбирам, че и да го има попада в границите на статистическата грешка и не може да се разчита на това.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                    КПД на автомобила като цяло може да се вдигне единствено ако се трансформира топлинната енергия от колелата,и ДВГ.
                    мда... и не само нея...
                    например трамваите като спират и връщат ток в системата... БМВ направиха същото при последните си модели... генератора работи само когато е свръх наложащо, че да не тормози излишно мотора, като главно работи при натискане на спирачките... така съм чувал

Коментар

Преди време един японец се беше изгаврил с Ферари, мисля, че с F40 беше. Някой умник от Модена се беше изсказал, че това е едва ли не съвършения двигател и няма накъде да се тунингова. Жълтичкия сменил опорни и биелни лагери с някаква композитна изгъзица и беше вдигнал двадесетина коня само от намалени загуби от триене. Не помня имаше ли допълнително някакво покритие на цилиндрите.
                      Само че и там са едни пари, дето на обикновен двигател (в смисъл 4-6 цилиндров, стотина кончета, а не 12 цилиндъра на 500 коня) не мисля, че са оправдани спрямо икономията на гориво.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Изгонихте автора на темата и сега няма никакви резултати. Нормално е да се обиди.
                        Къде може да се види такова сложено на кола ????
                        Мислите ли че дори да има икономия ще продължи човека тук да "спори" ?
                        Ще си кара ......., и няма грам да го интересува какво се говори и пише тук.

Аз имам един Авенсис, където мога да опитам с това. Стига да има вариант да си възвърна инвестицията от 1000-1500лв.

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                          Изгонихте автора на темата и сега няма никакви резултати. Нормално е да се обиди.
                          Къде може да се види такова сложено на кола ????
                          Мислите ли че дори да има икономия ще продължи човека тук да "спори" ?
                          Ще си кара ......., и няма грам да го интересува какво се говори и пише тук.

Аз имам един Авенсис, където мога да опитам с това. Стига да има вариант да си възвърна инвестицията от 1000-1500лв.
                          Можеш да си я възвърнеш ако единствено успееш да продадеш бълбъкатора на някой друг дето мисли, че ще я избие
                          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Дали няма да забъркам, ако си купя бълбокатор от тук http://hho-plus.com/
                            и няма да казвам на никой и ще си каркам на водица
                            Последно редактирано от 887504600; 09-03-11, 13:19.

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                              Нормално е да се обиди.
                              Всички шарлатани се обиждат, като им поискаш доказателства. Какви лабилни хора, ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Всички шарлатани се обиждат, като им поискаш доказателства. Какви лабилни хора, ...
                                Хайде сега, моля ти се колега. Аз съм от скоро с вас и не искам да се конфронтирам
                                Не е хубаво това където се присмивате "тънко" с колегата (колегите).
                                Човека в интерес на науката е направил някакви инвестиции, а вие го осмивате.
                                Дори да не е прав, не заслужава това.
                                Най-малкото че (доколкото изчетох) на никого не е предложил "оферти" да продава или монтира.
                                Вместо да получи морална подкрепа, вие го "изядохте", е така не се прави.

Примерно аз ако купя подобен бълбук за 1500лв, освен че има риск да се понабутам, та отделно вие ще ме "смачкате" от подигравки
                                Поне да бяхте изказвали само мнения, а не подигравки.
                                Бъзикайте, нно с мярка

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X