Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: jeep , разход и една алтернатива

Ти пък. Превключи на бензин, него можеш да го продаваш по-скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
      Такаааааа.......
      Резултатите от днес са прекрасни.
      Производителността на газ е огромна.
      Дори обмислям това което не мога да изгоря да го продавам по 1лв/л
      Само трябва да помисля как да го съхранявам Да го бутилирам ли ........

Таааааа, Тази система е супер
      За желаещи - тя се продава в най-лошия случай се подарява.
      За въпросното се изръсих 950лв и 100лв монтаж от вчера.
      Има ли желаещи ??????
      Дай конкретни данни де! То се знае че си хвърлил на вятъра някой лев. Как разбра дали работи/не работи ?
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ти на бензинова кола ли го сложи....
        LZ1RED

Коментар

На бензинова кола е. Още оная вечер когато го сложиха ми направи впечатление че нещо не ще да бълбука.
          Днес свали един мой познат оная кутийка с вентилатора (би трябвало да е подава ток на импулси) и се оказа че подава най-много 1 ампер. Та това е голям смях
          Разбрахме че то нещо не бачка. Тогава го завързахме клетката направо от тока на акумулатора. Бре..... чудо. Взе нещо да бълбука, ама много рехаво и бавно.
          Викам си това нищо не произвежда. Та днес цял ден карам така - да бълбука и ....... никаква икономия и никаква разлика във вървенето.
          Може би трябва на импулси да се подава ток към клетката, щото сега никаква "файда" от нея.
          Дори като се свърже "чипа" и ми намали софтуерно горивото със (примерно) 30%, колата спира да върви и качва разхода (поне на борд компа).
          Абе няма смисъл от това .....
          Аз не съм правил нищо самоделно, а го купих от сайт в смисъл нещо уж тествано и готово да употреба.
          НА дизел не зная как ще е но ако някой има желание да опита да му мисли

Edit:
          Ето и упътване как е монтирана системата (едно pdf файлче)
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от 887504600; 22-04-11, 18:25.

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
            На бензинова кола е. Още оная вечер когато го сложиха ми направи впечатление че нещо не ще да бълбука.........
            "Барнали" са го PDF-a, все едно чета упътване на HP, DELL или нещо от този род( всъщност такъв "достоверен" документ, могат да ти направят и в основното училище вече). Не спомена автомобила с вече изградения вечен двигател, щеше да ти кажа защо имаш разлика между данните от борд компютъра и софтуерното намаляване на разхода. Сега чакам обещаното:
            "крякам" тук и навсякъде че е измама
            Измежду другото, съвсем безплатен съвет, ако се научиш да караш икономично, може да свалиш до 20% без набулбатора, и ще спестиш едни 1000 лева от подобни устройства. Да не говорим че за темата която обсъждахме, точно това е обяснено. Софтуерно се намалява разхода (респективно мощността) и набулбатора не играе никаква роля в тази ситуация, после е ясно, всички ще са доволни(явно не са ти уцелили настройките). При дизела успехите ще са същите, от къде знам ли? Ами от разни "физични закони". Иначе евала за куража.

Коментар

Първоначално публикуван от steve70 Преглед на мнение
              Измежду другото, съвсем безплатен съвет, ако се научиш да караш икономично, може да свалиш до 20% без набулбатора, и ще спестиш едни 1000 лева от подобни устройства.
              Това е абсолютен факт. С малко упражнения всеки може да се научи да шофира екстремно икономично, без да се превръща в препятствие на пътя. И всеки, стига да желае, може да слезе доста под данните на производителя за неговия автомобил. Аз редовно го правя на дълъг път с моя Жип.

Освен това съм правил реални проби - с един и същ автомобил по маршрута София - Кулата - и обратно. На отиване (към Кулата) карам бързо и агресивно, газ-спирачки, газ-спирачки - изпреварвам всичко, което ми се изпречи на пътя, рискувам, изпреварвам без добра видимост, превишавам ограниченията (средно с по 30 км/ч отгоре). Абе състезателно каране. Разхода ми на гориво е 12,8 л/100 км. (колата е БМВ Х5 40d 306 к.с., 8-степенна автоматична трансмисия). Хем пътя е винаги леко нанадолнище . Все пак се движим надолу по течението на Струма.
              Пристигам на Кулата разтреперан от нерви, мокър от пот, боли ме главата,приятелката ми ми е сърдита (повръща и се), ушите ме сърбят, щото 90% от шофьорите по пътя са ме псували най-грозно.

На връщане карам спокойно, спазвам ограниченията на скоростта (макс +10 км/ч отгоре), не изпреварвам без крайна необходимост, ускорявам плавно, натискам газта максимално нежно, карам предвидливо, почти не ползвам спирачките, докосвам педала на газта възможно най-рядко, максимално използвам набраната засилка и т.н. Резултат - разход 7,4 л/100 км (хем съм се движил по нанагорнище). Напълно съм спокоен, дори съм отпочинал, насладил съм се на пътуването. И пътниците в колата също са предоволни.

И сега най-важното - разликата във времето за изминаване на отсечката София-Кулата и Кулата-София бе 16 минути!!! (в полза на агресивното шофиране). За близо 200 км. А колата бе горила по над 5 литра повече на 100 км. Или изразено в пари - изминаването на тия 200 км ми е струвало 11 литра нафта повече (или около 28 лева повече), а съм спестил само 16 минути. Времето за една цигара с кафе. Струва ли си? За големите рискове да не говорим.

И се опитвам да го правя с всеки автомобил, който взимам за тестове, което означава всяка седмица. На практика от 25 до 40% намаление на разхода са напълно възможни при всеки автомобил, стига да се знаят няколко основни правила и да не се изкушаваш да изпреварваш без реална необходимост.
              Основното е да не се правят резки движения - най-вече с педала на газта - и да се кара толкова предвидливо, че почти да не ти се налага да натискаш спирачката.

Участвал съм в състезания по икономичност за журналисти, редактор на Ауто Билд участва в състезание, организирано от Рено-Нисан и Шел (с междинни контроли, съдии, видеонаблюдение и пломбирани резервоари) - нашия екипаж постигна 2,7 л/100 км (по борден компютър), реално бяха изразходвани 27,83 литра гориво (или около 3,3 л/100 км) по маршрута София - Бургас - София с Рено Меган 1,5 дци при средна скорост 78 км/ч.
              Последно редактирано от Carburettor; 23-04-11, 23:03.
              ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
              Volvo XC90 D5 Executive '12
              Volvo XC60 D5 Summum '11
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                И всеки, стига да желае, може да слезе доста под данните на производителя за неговия автомобил. Аз редовно го правя на дълъг път с моя Жип.
                Прав си колега, но с едно няма да се съглася. Не на всеки автомобил може да се постигне това. Аз на моя Cayenne съм свалял до 11л/100км. По-надолу не става. Може би заради това, че от 18 са на 20 цола гуми и от там качва малко. Другото което е променено е липсата на катализатори което е в + за по-нисък разход който компенсира големите гуми.
                Та....., с подобно шофиране като твоето (агресивно) разхода ми е над 30л/100км.
                С това каране:

А за бълбукатора ще крякам както съм обещал колега
                Сега чакам новото импулсно захранване на клетката и отново ще опитам с тестове.
                Поздрави на всички

Коментар

E, от 30 на 11 - разликата си е сериозна.
                  Но наистина не всяка кола позволява чак такива разлики. Тормозил съм си Хондите - едната при суперагресивно каране (включително простотии, които никога повече не бих направил) - 9.6/100 бензин. При много спокойно и много икономично каране - 5/100. На другата, разликата беше наистина сериозна: 18/100 газ при бясно каране до 8/100 по същия път, но при спокойно движение. Свалял съм и на 6/100 газ, но както посочи колегата по-горе, вече започвам да преча на околните.
                  Докато Лансера при никакви условия (включително всичката газ по планински път) не е качвал над 8.8 бензин и при никакви условия не е свалял под 6, което е нищо и половина като разлика.
                  Другите не ги споменавам, защото или са били в не съвсем заводски вид, или са имали някакви странности - например дъртия Сеат, който гореше 10/100, независимо кой, къде и как го кара.

Какво общо има това с бълбукаторите - ми ... нищо Освен подозрението, че на по-голям автомобил, с по-кофти аеродинамика, произволна джиджавка, коята намаля мъничко подаването на гориво (независмо под какъв предтекст), може да претендира за икономии и без динотест, може да е трудно да се хване кое е измама и кое е по-голяма измама. Докато при по-дребни машинки, особено когато са достатъчно добре настроени от производител, всяка безсмислена намеса ще доведе само до ясно изразена загуба на мощност и видимо влошена динамика.

Както беше казал веднъж Drukman: единствения сигурен уред за икономия на гориво е трупче под педала на газта
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Абе защо не мога да го накарам тоя водород да проработи
                    Поне колата да тръгне повечко да върви аз поне икономия неща
                    Да вярвам ли на тези новини:

Коментар

Хубави са си новините, ама какво общо имат с твоя въпрос?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Хубави са си новините, ама какво общо имат с твоя въпрос?
                        Общото е идеята за горивото Вариантите са няколко. Да се мъчат гражданите със самоделки подтикнати от цените на горивата. След години да се махнат сегашните резервоари и да се заменят със такива водородни, но цените какви ще са на това гориво ???? Има и друг вариант, да се ориентира човек към друго гориво:

Коментар

Джокер:
                          работещите самоделки влизат в серийно производство. Но не очаквай енергията, под каквато и да било форма (храни, горива, електричество и т.н.) да поевтинява.

Виж тука: http://segabg.com/a/goriva.htm
                          Като сметнеш и КПД и някои други работи ще установиш, че задникът ти си е все отзад.

Коментар

Умишлено до сега не пусках инфо, преди замерването! Имам колега, който от месец е с монтиран балбукатор на BMW-то си (3-ка 2,0 ТDI)! За един месец 325 км. градско с 20 л. нафта! Свален разход с около литър на километър и много подобрена динамика на автомобила! Това вече съм го видял с очите си (сипаха му нафтата и пломбираха капачката на резервоара)!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              Умишлено до сега не пусках инфо, преди замерването! Имам колега, който от месец е с монтиран балбукатор на BMW-то си (3-ка 2,0 ТDI)! За един месец 325 км. градско с 20 л. нафта! Свален разход с около литър на километър и много подобрена динамика на автомобила! Това вече съм го видял с очите си (сипаха му нафтата и пломбираха капачката на резервоара)!
                              Наистина е така ама след няколко месеца ще видиш как ще почне да ръждясва целият кош на колата и ще изгние
                              Няма пълно щастие

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
                                Наистина е така ама след няколко месеца ще видиш как ще почне да ръждясва целият кош на колата и ще изгние
                                Няма пълно щастие
                                Обясни, моля те! Стана ми интересна таз *уйовина...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X