Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: jeep , разход и една алтернатива

А, това са само мненията. Не сме стигнали до подигравки, главно защото е забранено. А и да е предложил оферти, ти нямаш начин да ги видиш. Даже и намеците за тях изчезват, като намине някой модератор. Включително и повечето "абе мой приятел прави/продава такива".

Човекът не е направил инвестиция, а се е набутал - има тънка разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
      Примерно аз ако купя подобен бълбук за 1500лв, освен че има риск да се понабутам, та отделно вие ще ме "смачкате" от подигравки
      Поне да бяхте изказвали само мнения, а не подигравки.
      Бъзикайте, нно с мярка
      Ти го вземи. Покажи каква икономия си постигнал, и вкупом ще те благославяме, няма да се подиграваме - обещавам.

Коментар

Дали няма да забъркам, ако си купя бълбокатор от тук http://hho-plus.com/
        и няма да казвам на никой и ще си каркам на водица
        Е няма да караш на водица, ще си караш на същото гориво, евентуално както обещават или послъгват ще имаш икономия 30%. Което означава, че ще заместиш 30 % от нормалното гориво с водород. Сега трябва да се направи една сметка. Двигател между 4,2 и 5,5 литра ще даде икономия 30 %, защото бълбукатора ще му дава по 4 л HHO за минута и ще изразходва ток 45A. Ако правилно съм разбрал. Хайде някой от специалистите да каже нещо за тези цифри. На мен ми се струва че тези 4 л ННО са различне % от горивото за 4,2 и 5,5 литровия мотор. съответно ако при единия икономията е 30% при другия ще е по-малко. Не знам КПД-то на ННО, но ми се струва че 4 литра са недостатъчни.

А сега ми мина през акъла, ми що не се сложат 3 такива и да падне разхода 90%? Или просто да преизичслят обема на съдовете и т.н. и да получат водород за 100%, така ще караме само на вода. Ама явно не става.
        Последно редактирано от musovir; 09-03-11, 14:34.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ясене, пусни един линк на човека към темата където почти една седмица спорихме за теорията на относителността на Анщайн, да види, че не сме толкова тесногръди (не мога да я намеря)! Колега, всеки е свободен да вярва в каквото си иска, но когато се опитва да убеди и околните, трябва поне малко да се опита да се аргументира! Няма да има бъзици (а те са част от купона тук), ако нещата са поставени само на "един приятел ми каза" и т.н., а ще има конструктивно обсъждане на всички за и против! Щом си решил да си купиш такова устройство - това си е твое решение! Щом си се допитал до форума, всеки е дал своето си мнение, за което не можеш да се сърдиш! Дай-боже тази джаджа да работи и има някакъв осезаем ефект! Това ще е от полза за всички..

П.П. Намерих я темата! Виж тук колко бъзик съм отнесъл, но не съм се разсърдил на никого:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=95982

Поздрави
          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 09-03-11, 14:39.

Коментар

и няма да казвам на никой и ще си каркам на водица
            Е чак пък да не кажеш Нали се сещаш че ако това подейства ти ще си суркаш задника по тавана от кеф, и то нормално - сърце юнашко не трае, ще се похвалиш Ще опита втори трети и (ако работи) ефекта ще е лавинообразен(къде зяпа петролната мафия?) Е те тоя ефект е по-голям от разните му там логично звучащи аргументи с терминология впечатляваща единствено хора нямащи понятие от ДВГ. А те милите "изобретатели" хич не си траят,ами се опитват да зарибят де що има будала неопукана още. Бащата на врътката с водорода ненапразно е българин-Юл Браун(Илия Вълков)
            Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
            Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

Хм, за 100% водород ... даже не си и помисляйте да експериментирате! Майтапите са добре, но това си е чиста проба бомба!
              Хич не съм сигурен, че и 30% са безопасни. Ако някой не вярва - да почете малко химия за 5ти клас, а ако въобще не вярва на книжки - експеримента е изключително елементарен и не изисква никакви бълбукаори. Стигат един най-обикновен буркан, щипка сол и 2 жици и капачка. Пускате, правите си едно мъъъъъничко количество разградена вода, тоест, водород и кислород във вид на газова смес и след това палите. Отдалече.
              Ако някой реши да пробва - задължително да се вземат всички предпазни мерки! Като казвам взрив - имам предвид точно това.

После, като сметете останките от буркана и водата и си извадите всичките стъкълца от ръцете и лицето (казах ви аз да вземете предпазни мерки, ама не чувате .. ), се замислете много сериозно, наистина ли искате да знаете какво ще се случи, ако натъпчете тая ми ти красива смес в цилиндрите.
              Нямам представа дали има икономически ефект, ако се добавят съвсем малки количества в горивовъздушната смес, но за по-големи, пак казвам - не си го и помисляйте. Има огромна разлика от горене на сместа до взривяване на сместа.

След това, може и да се позамислите, що тия будали, рейсърите, не си слагат бълбукатори за HHO, ами си монтират системи, и то доста сложни, за N2O. Прословутия NOS или казано на прост български - райски газ. Има доста изписано, пък ако някой прояви научен интерес, има и учебници за теория на горенето на двуфазна среда.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тефчо, дай по-спокойно. Сместа от водород и кислород или водород и въздух е напълно приемливо гориво за ДВГ - или щеше да е, ако не беше безсрамно скъпа. По подобен начин гърмят бензиновите изпарения с кислород и това не е попречило бензинът да стане основно гориво.

Коментар

...или пропан-бутановите, или метановите.
                  Има ли гориво-въздушна смес в правилно съотношение, стъклата в лицето са сигурни.

Коментар

Да де. Що тогава, за проби с ДВГ не пускат в чист вид водород и кислород, ами ги мешат с аргон или хелий или въглероден двуокис, а не карат на 2Н2+О2?

Коментар

Защото няма толкова здрави материали и толкова ефективно охлаждане.

Я си представи, че вместо въздух и бензин пуснеш кислород и бензин, какво ще стане?

Коментар

Виждам че темата все още не е заключена или преместена, та направо на въпроса-налях 20л Н2О+Calgon в колата.......ама нещо не пали........идеи някакви

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Я си представи, че вместо въздух и бензин пуснеш кислород и бензин, какво ще стане?
                          Много зависи кислорода течен ли ще е, или газообразен?!! Щетите ще са коренно различни по мащаб и вид!

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                            Много зависи кислорода течен ли ще е, или газообразен?!!
                            Ще трябва да приготвиш нов двигател - сравнително евтино и лесно да се увеличи мощността на един двигател е със двуазотния оксид. Това с кислорода са щури идеи
                            Последно редактирано от Жорката; 09-03-11, 22:26. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Ще стане мазало. По-горе споменах за горенето и взривяването.

Първоначално публикуван от Жорката Преглед на мнение
                              Виждам че темата все още не е заключена или преместена, та направо на въпроса-налях 20л Н2О+Calgon в колата.......ама нещо не пали........идеи някакви
                              както казват газаджийте - смени кабели и свещи, може да се оправи

Първоначално публикуван от Жорката Преглед на мнение
                              Ще трябва да приготвиш нов двигател - сравнително евтино и лесно да се увеличи мощността на един двигател е със двуазотния оксид. Това с кислорода са щури идеи
                              И аз това казвам, ама никой не ме чува. между другото, с N2O можеш да си пръснеш двигателя точно толкова добре, колкото и с чист кислород, ако се пуска едно към гьотере. Това го казвам като предупреждение към евентуални ентусиасти.

Коментар

Почваме с това, че горивото е незначителна обемна част от горивната смес.

Обикновеният въздух е около 1/5 кислород, другото е азот и малко аргон, които не участват в купона. С 1/5 кислород съвременните двигатели са близо до границата на конструкцията си - и по температура, и механично. Чистият N2O е 1/3 кислород - съвсем малко повече от въздуха - и проблемите със здравината на двигателя вече са налице.

С чист кислород нормалният двигател би бил 5 пъти по-мощен и ще грее 5 пъти повече, и то - ако изобщо го вкараме в режим.

Течният кислород е абсолютно неподходящ за ДВГ, главно защото е несвиваем. Ако се използва само като добавка - би имал още по-поразяващ ефект от N2O - и върху мощността, и върху здравината.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X