Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: jeep , разход и една алтернатива

Извинявай Сашо, ако съм те обидил лично с нещо!
    Аз се казвам Николай и може да се обръщаш в каквато ти е удобна форма на името, всички са валидни.
    Явно не си дочел поста ми до край.
    Тук става въпрос за реклама, или по-точно за шарлатанщина!
    Ако искаш да те лъжат, твоя работа.
    Много станаха ментетата!
    Не намираш ли?
    А, аз не рекламирам за да доказвам, макар че публикувах един пост с малко сметки.
    Има един закон за запазване на енергията, пренебрегването на който води до кпд>1 или перпетум мобиле, или как ние с тебе тази зима ще сме на студено, а той тариката на топло без пари, ама прочети му внимателно постовете. Това може да стане само по два начина:
    -да краде енергия /аз не съм крадец/;
    -благоверните да му я платят.
    Всеки си има номер, но лошото когато попаднеш на някой с цяла програма.

Коментар

Вижте момчета имам един въпрос. Преди n-броя години се е твърдяло, че по тежко от водата не може да плува, а камо ли нещо да лети. Да ама имаме железни кораби и самолети, даже ракети. Практически това показва, че би могло едно нещо да работи въпреки принципите. Вероятно сте прави, че в случая ще се получи толкова енергия, колкото ще се и изразходва. Преди 10 години един машинен инженер ме убеждаваше същото, когато исках да си сложа климатик. Нямало било далавера - колкото гори толкова и ще грее. Да ама не. После взе да се оправдава, че то било термопомпа. Същия тоя човек твърди с пълна сила, че няма нужда от вътрешна изолация, щом имаш външна. Обаче си смени климатика с два пъти по-мощен, защото в новия му офис стария не може да стопли... много голи стени, затова.
      Нека колегата се пробва. както казва Ник, дори и да не се получи нищо, ще имаме знанието, че не става.
      Някъде обаче сигурно има нещо което не се казва, нещо дребно, което убягва на повечето грамотни хора, защото някой е успял да им набие в главите, че това НЕ СТАВА. Нещо като средновековието, а си се обадил а сме те изгорили.
      Проба - грешка. Стига да е безопасно, което както се оказва е много важно в случая.
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Palazov Преглед на мнение
        Извинявай Сашо, ако съм те обидил лично с нещо!
        Аз се казвам Николай и може да се обръщаш в каквато ти е удобна форма на името, всички са валидни.
        Явно не си дочел поста ми до край.
        Тук става въпрос за реклама, или по-точно за шарлатанщина!
        Ако искаш да те лъжат, твоя работа.
        Много станаха ментетата!
        Не намираш ли?
        А, аз не рекламирам за да доказвам, макар че публикувах един пост с малко сметки.
        Има един закон за запазване на енергията, пренебрегването на който води до кпд>1 или перпетум мобиле, или как ние с тебе тази зима ще сме на студено, а той тариката на топло без пари, ама прочети му внимателно постовете. Това може да стане само по два начина:
        -да краде енергия /аз не съм крадец/;
        -благоверните да му я платят.
        Всеки си има номер, но лошото когато попаднеш на някой с цяла програма.
        С нищо не си ме обидил. Казах точно това, което съм написал - хубаво е ако смяташ, че не са верни данните, да ги обориш и да се стигне до истината.

Дали е реклама - има си модератори - да решават.

За мен лично можеше (евентуално) да се направи едно сравнение, на практика, в интерес на истината, без търговска цел (някой, някъде, между другото апелираше за това), което да докаже вярно или не е твърдението.

Не е важно кой те лъже, а на кого вярваш, Ники!
        Последно редактирано от Сашо Пунчев; 09-11-09, 22:38.

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_28 Преглед на мнение
          А как ще реагираш ако ти кажа ,че ще намаля горивото на празен ход с 30% , а пък до към 2500об ще е намалено с 20% . нагоре ме е страх все още да го намалям , по-натам като навърти километри

Икономия ЩЕ има и то поне 40% , имам колеги свалили около 70% при смес 30:1....
          Имам няколко познати занимаващи се с подобни проекти. Някои от тях от доста време. Има и "новобранци". Всичките са много надъхани, но никой не може да покаже конкретни резултати. На общи приказки по темата, устата не можеш да им затвориш, но като почна с неудобните въпроси, утихват, мънкат и фъфлят.
          Та, двулитров четиритактов двигател за работен такт (2 оборота) изразходва 2 литра въздух, най-общо казано (да не навлизаме в тъмните материи като коефициенти на пълнене). Приемаме, че усреднените обороти на работа са 2500 об/мин. Това прави 2500 литра въздух в минута. Към тях добавяте 3 литра браунов газ... и?
          Каква е причината никъде да не се продава работеща установка, а само компоненти за изграждане на такава. Китайците къде са и що спят? Нямат ли интернет да прочетат за перпетума и да почнат да го произвеждат?
          Световната конспирация всички я знаем, но някой неависим производител на двигатели с подобно задвижване?
          Брауновия газ най-ефективно се получава при... зависи какво четеш, но са поне 5 - 6 различни честоти, някои споменават за модулация на основната честота. При теб каква е?
          И още много други въпроси, ама едно по едно...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Се е утепало.
            Кво правим с водородната корозия?
            И що така тая мода периодически избухва, пък после залязва, например при пиндостанските тираджии?
            Мамка му, как всички тъпаци не се бяха сетили до сега ...(((
            Отлично, момчета, уважавам инженерните търсения. Просто преди да крещите "Еврика!", няма лошо да почетете и теорията

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Се е утепало.
              Кво правим с водородната корозия?
              И що така тая мода периодически избухва, пък после залязва, например при пиндостанските тираджии?
              Мамка му, как всички тъпаци не се бяха сетили до сега ...(((
              Отлично, момчета, уважавам инженерните търсения. Просто преди да крещите "Еврика!", няма лошо да почетете и теорията

Е те това изказване чаках! Бях започнал да се притеснявам, че ще я пропусне Стефан тая тема. Все се надявах да е малко по-дълго, но и това става!
              Sorry за спама, заслужавам си картона ама не можах да се сдържа.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Че какво му е на изказването.
                Пита кво правим с водородната корозия.
                Не виждам нищо лошо, да питаш като не знаеш.

Коментар

А как ще реагираш ако ти кажа ,че ще намаля горивото на празен ход с 30% , а пък до към 2500об ще е намалено с 20% . нагоре ме е страх все още да го намалям , по-натам като навърти километри

Икономия ЩЕ има и то поне 40% , имам колеги свалили около 70% при смес 30:1....
                  С най-голямо удоволствие ще приема тези резултати, с нетърпение очаквам момента в който джпа ми ще минава 400 майла с 1 $ /гущер/

Само да те помоля да ни представиш резултати за автомобилите на Вашите колеги, както и да обясниш за тази смес 30:1 какво означава, че не всички сме технически грамотни, за което Ви моля да приемете моите извинения, а моя двигател е много неикономичен и е 2/1 /на 2 кИбапчета-1 бира/, но има непълно изгаряне, дава малко неоползотворени метан съдържащи газове, т.к. нямам катализатор отзад.

за момента не сме мерили каквото и да било , а иначе имам и ЕГТ сензор за темпа на изгорелите газове Малко време ми трябва за всички екстри , бъдете търпеливи
                  Не ме интересуват съвсем точни резултати, мисля, че и без екстри може да се замери темп. на двг. и разход бензин/час, а за изгорелите газове е достатъчна снимка на обледените изпускателни тръби.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Корозията се има в предвид , поръчал съм цялата генерация от неръждаема стомана . Другото , което би могло да корозира са сегментите , но и за тях има лек . Общо взето този мотор ще го карам 30ина хиляди и ще го сменя с резервен, за да го разглобя и видя с очите си какво се случва вътре .

Относно въпроса за смесите , по принцип всеки атмосферен мотор гледа да държи смеси между 12,5 и 13,5 към 1 (това е съотношенето въздух-бензин) . Добавяйки водорода сместта неминуемо ще обеднее предвид емисията след горенето на водорода , а именно водна пара. За целта си имам широкобандова ламбда сонда , която се монтира само за сверка и донастройване . Достигайки смес 20 към 1 със сигурност ще има поне 40% икономия , но затова ми трябва много стабилна работа на клетката. Точно тук идва работата на емулатора на ламбда сонда - той ще коригира сигнала идващ от сондата към ЕЦУто, за да не "вижда" то смес 20 към 1 , а да вижда по-старому 13:1 Всичко това е елементарна корекция на волтажа идващ от сондата , но пък спестява Check Engine лампата и отделно спира ЕЦУто да добавя допълнително гориво, за да компенсира обдняването (без ламбда емулатора наистина няма да има икономия , а бясно вървене)

Ако имате други питания аз съм насреща
                    rides:
                    :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
                    :arrow:2005 Yamaha YZ250
                    :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
                    The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

за това бясното е вярно.Ланчата без тоз симулатор гореше двойно (към 16 литра бензин извън града) ...но и вървеше повече за 1600 кубика
                      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                      Honda Shadow VLX 600 - 1999
                      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                      Влади

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                        Сега ще кажа, че не само сега не четете какво пишат другите, а и че на времето, когато е трябвало, пак не сте чели...

Все пак има някакъв напредък... от 40, процентите станаха 30...
                        моите уважения , но едно е 40% обща икономия , друго е горивото на праен ход нали Без лоши чуства , но горивото на празен ход е само част от общата окономия и нека не се хващаме за всеки процент от изложената теория.

И за да няма изказвания като на господин Палазов , ще обясня още веднъж каква е моята цел в този проект. по принцип нямаше да разкривам истинските си намерения публично в тази тема с цел да не я определите като рекламна , но някои от колегите много превъзбудено наскачаха и ме принудиха . Та единствената ми задача в този проект е с познанията и уменията , които имам да адаптирам стандартната електроника и сензори към добавеното гориво , по начин даващ икономия на гориво без голяма загуба на мощност . И без водород мога да скопя колкото си искам един мотор , за да харчи малко но не това е целта. Както се вижда доста от вас вече са имали контакт с тази технология , но по една или друга причина не са успели да постигнат ефективност и стабилност . Та , оставете ме на мира да работя , без злобни и подигравателни изказвания и около Нова Година ще ви радвам с добрите резултати Задачата не е толкова трудна , иска малко повече време и тестове . В момента засичам точно какъв ми е разхода , за да имам база за сравнение, 2те малки клетчици са на масата за тестове и прочистване и скоро ще започна връзването им.

Ще се радвам на смислени въпроси , но поднесени по елегантен начин , а не като подигравка с ирония. Извиненията за лодката са приети без лоши чуства , ако наистина искаш дневници от лодките мога да те свържа с сеньор Ернандес , който ги монтира в Чили и нека той да ти каже какво са постигнали .
                        rides:

Коментар

моите уважения , но едно е 40% обща икономия , друго е горивото на праен ход нали Без лоши чуства , но горивото на празен ход е само част от общата окономия и нека не се хващаме за всеки процент от изложената теория.

И за да няма изказвания като на господин Палазов , ще обясня още веднъж каква е моята цел в този проект. по принцип нямаше да разкривам истинските си намерения публично в тази тема с цел да не я определите като рекламна , но някои от колегите много превъзбудено наскачаха и ме принудиха . Та единствената ми задача в този проект е с познанията и уменията , които имам да адаптирам стандартната електроника и сензори към добавеното гориво , по начин даващ икономия на гориво без голяма загуба на мощност . И без водород мога да скопя колкото си искам един мотор , за да харчи малко но не това е целта. Както се вижда доста от вас вече са имали контакт с тази технология , но по една или друга причина не са успели да постигнат ефективност и стабилност . Та , оставете ме на мира да работя , без злобни и подигравателни изказвания и около Нова Година ще ви радвам с добрите резултати Задачата не е толкова трудна , иска малко повече време и тестове . В момента засичам точно какъв ми е разхода , за да имам база за сравнение, 2те малки клетчици са на масата за тестове и прочистване и скоро ще започна връзването им.

Ще се радвам на смислени въпроси , но поднесени по елегантен начин , а не като подигравка с ирония. Извиненията за лодката са приети без лоши чуства , ако наистина искаш дневници от лодките мога да те свържа с сеньор Ернандес , който ги монтира в Чили и нека той да ти каже какво са постигнали .
                          е...ама ти не си траеше !!! сега продължаваш напред.. и тихомълком...когато си готов ,тогава обяви резултатите или провалите...

щото и аз бях се впуснал в това приключение )
                          иначе..системата си работи...

Влади

Коментар

хмм, на мен пък ми харесваше по-постепенно развитие на самата тема , но явно всички искат да ми видят картите и дружно да се смеят

Едно допълнение за сигурността на тази система - хидрокси газа се произвежда на момента - тоест няма съхранение никъде по веригата . При подаването му във всмукателния колектор бива директно всмукнат и изгорен . Системата има 2 начина на изклюване , които директно прекратяват производството на браунов (хидрокси) газ - връщане на контактния ключ (плюс през контакт) или on-off натаблото до волана
                            rides:

Коментар

или подобно управление като за газово устройство..обаче с газовия клапан задължително имай го впредвид

Влади

Коментар

кой клапан имаш предвид точно и къде си го връзвал по веригата ? Аз слагам по няколко малки еднопосочни , да не позволяват връщане на произведеното назад към клетката
                                rides:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X