Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на WK2 5.7 Hemi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Cherep Преглед на мнение
    Но изглежда е така, при положение, че с Grand-ове е пълно.
    Гранд се произвежда и за Европа, може би и В Европа (WK1 се произвеждаше и в Австрия).

За митата се замислих още преди повече от месец...с колко биха се оскъпили частите след влизането им в сила.
    Зависи от отговора на ЕС. В момента например има мито 55% (или 65% беше, не помна) върху стоманени болтове с произход Китай. А митото е по произход, а не от къде е го пращят. И съответно с едни болтова за глава ми резнаха зелката, щото някой титан на мисълта беше написал че са с произход Китай, нищо че на кутийката пише Made in USA.

И въобще, ако внеса Grand от USA ще трябва ли да платя 30-40% отгоре.
    И наличните тук ще се оскъпят с толкова, ако се вдигнат мита. Тънката част е че плащаш мито върху стойността. Върху транспорта е само ДДС. А моето возило например тръгна от там на 2800 долара, за да стигне до тук на около 13000лв крайна цена. Тоест митото често е върху стойност, дето не е основна част от общата цена.

Какво му е на Rockauto, че трябва да спира.
    Нищо му няма. Просто е само то, а какво ще решат шефът или инвеститорите при търговска война с ЕС никой не знае.

За сервиз, има кой да ми го оправи, но за ламарини така и не си намерих читав индивид. Като се замисля, през годините съм ползвал услугите само веднъж на един измекяр...всъщност двама.
    Да де, за такива щети говорим. Механиката не е проблем.
    Последно редактирано от sparkybg; 10-04-25, 11:37.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
      "Какво им е по-хубавото на Q7, X6 и Кайен а?"

Drukman по-технологични автомобили са, по-бързи, по-качествени, по-представителни и още много други "по"-та.
      НО не са за всеки защо там цените са X20 ПО-по-по-по-скъпо и по-чупливо всичко. Иначе нали не говориш сериозно че може да сравняваш бюджетния Американски WK2 па макар и Summit като моя примерно със Porsche Cayenne V8 В моделната 2020г., това е смешно, още като седнеш вътре и ти става ясно че разликата е от земята до небето както и плащането после.... Затова си вземаш Гранд на ГАЗ и си свиркаш за "заслужилите майстори на спорта" има други Премиум Модели. Не ме разбирай погрешно аз харесвам Джип това ми е любимата марка, НО съм пределно ясно запознат какво е той и определено не Премиум Автомобил а обикновен такъв за широко ползване със специфично Излъчване, Дух и История, което ме кефи. Жалко че покрай вноса на скрап от САЩ и Канада всякакви Чобани си накупиха, защото стават на ГАЗ, а едно време не беше така рядко бяха хората които ги купуват без да знаят нищо за марката...
      Винаги съм искал да кажя същото и да ме разберат хората. Но макар че в момента имам и топ модел на европейците набит с всички възможни екстри, не ме кара да се чувствам яко защото този автомобил иска хубава МАГИСТРАЛА и висока скорост. ДДЖИИпа от друга страна си е точно на мястоот в Булгаристан, грозен ми е, не ме привлича с нищо, но има чар евтино пригодно за работа и ПРОСТО за изпълнение. Както преди много време бях прочел в този форум Американеца много точно си е преценил пазарната ниша (за средния клас купувач с X доходи).

Коментар

Гранда е американското семейно комби, тоест еквиваленат на нещо като Passat/Octavia в Европа. И е правен да... си изкара гаранцията. И на мен ми харесва именно с простотата си. В същото време има варианти с всичките екстри като за ширпотребски семеен автомобил. Може би само дистроник ми липсва - на магистрала си е удобно. Но пък изобщо не е от нещата, които биха ме привлекли или отказали от някой автомобил.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• v_0
          v_0 коментира
          Редактиране на коментар
          Дистроника ме кефи само в мъгла. Усеща колата отпред преди да са я видели очите. Иначе аз като се кача и започвам да изключвам, което е супер досадно, особено ако слезеш няколко пъти

• atanas_93
          atanas_93 коментира
          Редактиране на коментар
          Дистроника е много полезна екстра в някой моменти. Ползвам го постоянно на пътя Русе- Велико Търново, а на други такива места, където почти цялата дистанция е с разделителни колчета и няма възможност за изпреварване. Пускам си го и си свиркам. то и няма какво друго да направя- карам със скоростта на колоната.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Точно за такива случаи имам предвид. Но, има я и обратната страна - като няма какво да правиш, току виж заспиш.

Имал съм грижи с това само веднъж - след практически нула спане и тръгване в 5 сутринта с малко дете с темперастура. След 2 часа монотонно каране по магистрала с практически никакво движение се наложи да спра на бензииностанция и да друсна двойно късо кафе + кола.

Сега с тия мита на мандаринения да не дойде на цената на нова кола.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
          Мисля че няма да има мита. Собствените му хора ще го линчуват. Дано да е преди, а не след лайното във вентилатора.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Мисля че няма да има мита. Собствените му хора ще го линчуват. Дано да е преди, а не след лайното във вентилатора.
            И мен ми се струва, че ще му спретнат една революция. Дървото ще го ядат обикновените хора, за сметка на милиардерите, които гледат да се нагласят добре. Не знам преди или след лайното ще е, зависи колко бързо ще усети промяната в джоба си редовия гражданин.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Те баш милиардерите надигнаха глас.

• Asen Kushlev
              Asen Kushlev коментира
              Редактиране на коментар
              Вече да, че ортака им взе да ги няма за нищо тия числа.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Ни революция ни линч ще има,не бой се народе,ще я докара до сделки пак,да видим кой ще клекне първи

Първоначално публикуван от sers Преглед на мнение

Винаги съм искал да кажя същото и да ме разберат хората. Но макар че в момента имам и топ модел на европейците набит с всички възможни екстри, не ме кара да се чувствам яко защото този автомобил иска хубава МАГИСТРАЛА и висока скорост. ДДЖИИпа от друга страна си е точно на мястоот в Булгаристан, грозен ми е, не ме привлича с нищо, но има чар евтино пригодно за работа и ПРОСТО за изпълнение. Както преди много време бях прочел в този форум Американеца много точно си е преценил пазарната ниша (за средния клас купувач с X доходи).
            Радвам се че си ме разбрал точно, може би е защото имаш и немски автомобил, Аз от 10години имам винаги Мерцедес, и сега имам Е-класа на жена ми 2016-17г. едва стигна 100 000км. взех я на 70, ами като се кача да го карам е скучен, нисък и бавен щото е 2.2 БиТурбо, НО качеството на всеки един детайл е несравнимо с нищо Американско, освен може би Ескалейд но и там се съмнявам. Само като стане вечер и като светнат Led-те и сравнено с гранда е около 30години разлика, също така и Цената на фара е горе долу цената на която купуват и внасят Грандове. Всеки си смята спрямо Портфейла, за 50-60 000лева няма нищо което може да бие Гранда защото ще е на 4-5годишен и под 80 000км. с V8-ak, Както казах за сериозните Господа, които търсят престиж и представителни функции има едни други марки които предлагат това и те НЕ са Jeep и Dodge. Поздрави GL/GLS е върха на Автомобилостроенето към момента на производство всичко други е компромис, а те са компромис с икономиите на средства.
            Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
            Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Аз само да те "светна" - ако си с ксенонови фарове, изключително лесно се слагат LED крушки, ползващи оригиналния баласт. Нищо не се преправя - bolt-on. И светят, мамка му, че и където трябва. Един с WK2 дето дойде да го тунинговам беше така, докато го човърках се стъмни, после правих кръгче и... си поръчах ксенонови фарове и LED крушки за тях. Сега дълго и тъжно ще им гледам тракинга докато дойдат.

• CITIZEN
              CITIZEN коментира
              Редактиране на коментар
              Светни ме де, защото съм решил да си сложа ЛЕД ама се чудя какъв и дали да се доверя на Фарове Лайф или друга подобна фирма ?

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Едните ги взех от Darkness Breaker, че са ми квартални и евтини (87лв), другите от емаг от румънци. Сравними са, румънските светят с 10-20% повече при една и съща мощност. На ledsvetlini и farovelife цените са малко неприятни, но пък са с по-дълга гаранция.

Гледай да са с директен монтаж, тоест да ползват оригиналните баласти. Така просто ги слагаш и приключваш. Ще светят поне с 30% отгоре и ще тръгват веднага.

ПП: Твоето беше след 2014, тоест крушките ти трябва да са D3s. Моите са D1s - със същите габарити и мошност, само с друга химия и електрически параметри. Същественото е че в оригинал са с такава форма че отзад има място на LED-крушката да сложат вентилатор и радиатор и тя да си влезе като у тях си на мясотот на оригиналната. И като е с директен монтаж, тоест ползва баласта, дето си е от колата, се получава супер.
              Последно редактирано от sparkybg; 11-04-25, 23:53.

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
            "ato24 .de" току-що ми отказаха поръчка на американско масло:

Рroblem with your ATO24 Order
            Inbox

ATO24 Service Team <service@ato24.de>

to me

Dear customer

Thank you for order in the ATO24 online shop.
            Unfortunately, we have to cancel and refund it because we are unable to supply American products for an indefinite period.
            We very much regret the circumstances and apologize for this.

We would like to keep you as our customer and would therefore like to make you an attractive offer for alternative products at special conditions.

To find a suitable and premium alternative product, we can recommend our oil finder, which you can easily access at ato24.de, to quickly and reliably find the correct lubricants for every vehicle.

We would like to offer you a 10% discount on all items for your purchase. Please use the discount code.....
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Масло има налично и тук.

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Motul 75w140 e 54лв, Amsoil и то е толкова, има и още няколко. WTF? В ato24 e 21 евра + 5 доставла. Де ги 2та пъти?

Да, има Castrol по 10 евра литъра, само че то е боклук от поне 6-7 години, та случайни неща няма.

• Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                21 евро е от днес Когато поръчвах беше друга цена...

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Ми вземи си Motul, тогава. ОК е, заклевам се!

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

"ato24 .de" току-що ми отказаха поръчка на американско масло:
              Добре де.., Ако искате толкова американско масло, защо не пазарувате REDLINE . Едно време субаристите /известно време бях и аз, та съм чел доста там/ само него признаваха, и масово купуваха от Румъния. Още повече и Еконт карат от там доставки. Гледам има 5-30 като за вас, по 47 лв/л. Не е евтино, но все пак се сменя на десет хиляди..

https://boutiqueoils.ro/bg/4_red-line
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

То и аз съм се загледал по 5.7 и 6.4 Хемита в ГЧ, та да питам - кой е актуалният читав сервиз в Сф за преглед и последваща поддръжка, че след подбора /късмета/ и придобиването на правилното МПС , идва по-важният и труден въпрос с привеждането на употребяваното возило в нещо, в което ще качиш семейството си.
                Вторият въпрос е къде в Сф препоръчвате да се газифицира.
                За правилните течности и части ще питам след придобиването.
                Последно редактирано от zlost; 10-04-25, 23:36.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение

Добре де.., Ако искате толкова американско масло, защо не пазарувате REDLINE . Едно време субаристите /известно време бях и аз, та съм чел доста там/ само него признаваха, и масово купуваха от Румъния. Още повече и Еконт карат от там доставки. Гледам има 5-30 като за вас, по 47 лв/л. Не е евтино, но все пак се сменя на десет хиляди..

Amsoil е поне толкова добро, или поне, за да няма спорове, сравнимо. И го има налично във всички вискозитети. Карам с 0W30 обикновено. 47лв за двигателно юасло, което сменям на 7000 не бих дал.

Имам си моя теория за скапването на повдигачите, и тя е запушване на маслените пътища покрай MDS соленоидите и от там намален поток на масло покрай повдигачите.

6.4 се кара с 0W40 по спецификация. И всичко покрай повдигачите, както и самите повдигачи, е еднакво.

Коментар

• BENZBOSS
                    BENZBOSS коментира
                    Редактиране на коментар
                    И чисти повече това масло

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение

44 лв. квартата излиза диференциално "Амсойл" 75w140 в този сайт. Доставя ли до България?
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Спиди също доставят от Румъния, плащаш го и после си правиш товарителница през сайта на Спиди и ти го карат у вас.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

44 лв. квартата излиза диференциално "Амсойл" 75w140 в този сайт. Доставя ли до България?
                  Би трябвало, звънни на комшиите и ще ти кажат, ето тук иначе подробности за куриера

https://www.econt.com/services/international#

Аз, ако ми трябваше, бих се поразходил на една екскурзийка, сега и границата отворена, и да надумкам багажника с кашони., Може и да се кооперирате, гаранция ще има желаещи. Аз за Полша се дразня, щото имат огромно производство на всякакви стоки за джипове, но искат 25 евро за транспорт на пратка до 10 кила, не знам по коя поща, и то без преглед- първо плащаш. Но и така нещата са на сметка де, в сравнение китайско качество особено и съответното чакане и транспорт.
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Нещо по моите въпроси Може и на лс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X