Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на WK2 5.7 Hemi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Прочее, замислѝх са... Къв е тоя Карфакс със смяна на маслото, отчетена в него? Помпане на гуми има ли отразено? А "tire rotation" ? Щото, ако не е отразено въртене на гумите, 100 на 100 са прецакали "локърите" на раздатката и на задния диференциал
    Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• Cherep
      Cherep коментира
      Редактиране на коментар
      Maintenance inspection completed
      Four tires balanced
      Tire(s) balanced
      Tires rotated

А също и:

Window tint installed
      Vehicle washed/detailed

• didooo
      didooo коментира
      Редактиране на коментар
      Верно , че съм гледал карфаксове само на японки , ама да -отразено им беше смяна на масло и други течности , чистачки , ротиране и смяна на гуми... . То и на тия дето съм гледал , по пет години , друго нищо не им бяха правили и то във фирмените сервизи ,щото са гаранционни ( тия с йотите са маняци - и след 10тата година продължават там да ги водят )

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Прочее, замислѝх са... Къв е тоя Карфакс със смяна на маслото, отчетена в него?
    Има интервали на обслужване, поне докато колата е нова. Пише си всичко. И за моето извадих. Като стане на възраст започват да в поддържат в кварталния гараж и.... нещата приключват.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Т.е. пише и за помпане на гуми и "tire rotation" ? А за изхвърляне на пепелника и добавянето му с DealerCONNECT ® при връщането му в колата, има ли? Или те новите са "non-smoker package only"? 😎

• Cherep
      Cherep коментира
      Редактиране на коментар
      По принцип какво им пречи да записват докато се изисква, а след това да няма данни и да се превърти километража?

Не точно по темата, но с една купена оттатък кола си имам ядове. Била по "полицейска" от самото начало до идването в Бг-то имала и карфакс инфо за всичко. Та питането ми е към тези които гледат и внасят коли от щатско, полицейските вярно ли имат карфакс регистрация
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Cherep
      Cherep коментира
      Редактиране на коментар
      Затова не знам, но в сайта bidcars, мисля че засичах, че я водят полицейска на търга. Специално когато разглеждах Ford Explorer-ите ми излизаха полицейски.

Четем тука: https://vehicleinfo.mopar.com/assets...rokee/1990.pdf и се дзверим:

SCHEDULED SERVICING Your vehicle is equipped with an automatic oil change indicator system. The oil change indicator system will remind you that it is time to take your vehicle in for scheduled maintenance. Based on engine operation conditions, the oil change indicator message will illuminate. This means that service is required for your vehicle. Operating conditions such as frequent short-trips, trailer tow, extremely hot or cold ambient temperatures, and E85 fuel usage will influence when the “Oil Change Required” message is displayed. Severe operating conditions can cause the change oil message to illuminate as early as 3,500 miles (5,600 km) since last reset. Have your vehicle serviced as soon as possible, within the next 500 miles (805 km). Your authorized dealer will reset the oil change indicator message after completing the scheduled oil change.

NOTE: Under no circumstances should oil change intervals exceed 10,000 miles (16,000 km), twelve months or 350 hours of engine run time, whichever comes first. The 350 hours of engine run or idle time is generally only a concern for fleet customers.

Помня как дискутирахме в една тема - тия лаборатория за киселинност, вискозитет и какво още там ли са инсталирали в колата и къде са я събрали?
    Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• jkd
      jkd коментира
      Редактиране на коментар
      Статистически модели. На база събрана информация от предишни лабораторни проверки. Като се знае в реално време какво се случва с колата и в какви режими работят отделните й компоненти, се изчислява кога е настъпило времето за смяна на маслото.

Това е в идеалния случай, без едни пари под масата от страна на производителите на масла и сервизите, и без презастраховането, което е задължително.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      А аз понеже гледам реалния код в компютъра, който се грижи за това, мога да кажа че... няма кой-знае какви умности по въпроса. Водещ е пробега, времето след това, следи се вискозитет (налягане vs обороти и температура) и... толкоз, поне на WK1 и WK2 до 2013-та.

Нали на тези двигатели е добре да се сменя маслото на 7-8К км? Преди мен, ако са го сменяли на 30К, 15К км, какво значение ще има това, че аз ще го сменям на 7К км? Вече на двигателя са му навредили. Никъде не виждам да е сменяно маслото на автоматика. Не се и разбира какво масло е сменяно. Пише Oil and filter changed.

И друго нещо. Пише Vehicle color noted as Maroon, а на снимките е черно с лилав нюанс. При сърч в гугъл на Maroon ми излизат бордо джипки.

Ако някой иска, мога да му изпратя карфакса. Но не знам дали могат да се споделят файлове на лично тук.

Коментар

• didooo
      didooo коментира
      Редактиране на коментар
      Мн е възможно да не са сменяли маслото на автоматика . Хиперважно е , ся като ти падне в ръчичките , да не смениш маслото на 1000% , не се литкай , да "промиват" и "машинно" да източват маслото . Нека гравитачно излезе колкото е решило , смени филтъра и сипи баш квото й е предписано на кутията .
      Винаги има сми от смяна на двг маслото навреме , С повече късмет , ще отмие само саждите от предишните дълги цикли

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Добре е, но не е задължително (за 7-8К това). Фирмнените политики за това са търпели развитие през годините. Това че 2 пъти е сменено на 15К преди някакви години и някакви (доста) километри, не значи нищо.

Снимките лъжат много.Мога да ти покажа моята джипка на живо и на снимки.
    Особенно ако е перла.
    Нищо общо нямат.
    Иначе си потърси някой ВИН декодер и виж всичко с което е излязла машината от завода.
    Там си имаш и цвят и т.н. реални.
    Та така.
    Успех и не се хвърляй на първата срещната въпреки примамливи цени,че после може да излезе скъпо.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

Какво ще кажете за тази: https://www.facebook.com/mostautobg/...d6i1oSyLGLPwbl ?

Коментар

На снимките изглежда свеж особено вътре, този салон ако не се поддържа се скапва. Всичко друго е догадки - Има проблем с въздушното окачване,отпреде е легнал никога не ляга ако всичко е наред. Относно километрите е , реално може да е в перфектна кондиция, НО може и да е приключил ако е работил много на едно място и/или е каран с мопарската рядка чорба и смените са правени на големи интевали. Аз бих търсил някой вкаран за да се чуе как работи, защото на този цената не е малка за да стане за каране ще подмине 50 000лв. и в крайна сметка трябва да заложиш на късмет дали е дошъл Уди Кълвача/HEMI Tick/, дали е скъсал Шпилките на колектора и дали има нещо друго за правене, което по снимки е невъзможно да се разбере и МОСТ също няма как да гарантират. Аз бих взел такъв ако е на цена до около 35 000лв. и да поема горепосочените рискове. Успех.
        Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
        Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

• Cherep
          Cherep коментира
          Редактиране на коментар
          2019 г. не мисля, че бих могъл да намеря за под 35К лв.

Между другото, от приятел на мой много добър познат щях да купувам Cherokee 5.7 преди 1г. Изпраща ми няколко снимки, намирам обявата на търга и го питам на колко км е. Той ми каза, че е със 150К км по-малко, т.е. е щял да превърти километража и да ми я продаде.

В търговията на никой вяра не може да се има.

Сега погледнах карфакса. Смяна на масло в мили: 10К, 17К, 31К, 38К, 46К, 55К и т.н.

Може ли да се извлече подробен доклад? Какво масло е сипвано..когато пише oil да е конкретизирано двг или друго място. Или американците само на двг сменят маслото?
          Последно редактирано от Cherep; 29-04-26, 22:03.

Благодаря, CITIZEN

Джипа пътува към бг, но когато пристигне цената щяла да бъде друга. На въздушното окачване имало някакви пластмасови капачки, не запомних, които в бг ги подменяли с метална. Пластмасовите се скапвали с времето. Щяло да струва около 200€ подмяната им. Закупен е от търг за дилъри, което уж било плюс. Доколко е наред останалото, не е ясно. Търговеца гледа да продава.

Загледах се вчера в снимките на 3.6 черокито, което споменах по-горе. Някакви жици минават над уплътнението под предния капак, видях и ръжда до теглича, дори и на задните седалки към вратата долу или поне така ми се струва. На 140К км. Търговеца твърди, че е перфектна. Отваряли са двг и разпределителните валове били наред.

Бях се отказал по принцип да търся коли в бг, но може и да е добра идея да се закара в сервиз. Аз досега само по снимки съм купувал коли.

Коментар

• Ако не беше данъка за първата година да ти дам моята,че други мисли ми се въртят из главата ама...
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

• Cherep
            Cherep коментира
            Редактиране на коментар
            Благодаря ти @slatanic
            Друг ще я вземе, червения цвят не е за мен

• Cherep - Колегатаzlost от форума е пуснал много готин Jeep Grand Cherokee 5.7 WK2 2014 facelift и в момента даже е намалил още цената нa 19K Euro, според мен не е за изпускане: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...ft#post7037116
          Последно редактирано от Еделвайс; 29-04-26, 15:42.

Коментар

• Cherep
            Cherep коментира
            Редактиране на коментар
            Благодаря ти!

Не е за мен. Искам да я карам повече години, а тази вече е на 12 г. Ако я притежавам 8-10г. след това няма да има продаване. И цената ми се струва висока. За 2014 г. и 15К евро не бих дал.

• Еделвайс
            Еделвайс коментира
            Редактиране на коментар
            Cherep Успех с намирането на твоята джипка и непременно да се похвалиш тук като я вземеш

• Cherep
            Cherep коментира
            Редактиране на коментар
            Благодаря, надявам се да е в близките месеци!

• Именно поради причините които ти написах, като пристигне цената ще е друга. Има много хора които не са фенове на JEEP а са ги купили защото е изгоден или с цел печалба, но към момента се мъчат да ги продадат и може да си намериш хубав във България, което огромен плюс и ако може да е с 2-5Евро по-скъп от този който тепърва ще идва е много по-добър избор. Аз лично успях да избягам от вноса тъй като намерих хубав тук, естествено бюджета беше висок, НО в крайна сметка съм доволен получих това което исках, обслужен, обут, газифициран, регистриран, застрахован и на 70 000км. с пълна история и снимки преди вноса и го взех Сега и веднага, така че за мен по-високата цена си заслужаваше ПРЕД чакането, ремонтите, обслужването, Сертифициарането и прочие, това са поне 6месеца, колко струват тези месеци.... Успех и не забравяй Хемито и Пентастара може да са мъртви далеч преди 100 000километра.
          Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
          Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

• Момчета, благодаря на всички за техническите съвети и гледните точки! Супер сте!

Ще направя като предния път. Ще разгледам тук още няколко модела от други марки и ще купувам спрямо състоянието, изискванията и бюджета ми.

Между другото, в тази автокъща има доста запазени външно и вътрешно автомобили. И цените на Черокитата им са доста странни. Дали няма някаква измама?
            https://home.mobile.de/home/index.ht...rpPreviousPage

Коментар

• Голямото SRT8 е лудница .Ако ти е в бюджета , иди го виж
              TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

• Падащо въздушно окачване на Джип не е драма. Обикновено се ремонтира с няколко "О" пръстенчета за 50цента. Можеш да го диагностицираш дори на място с Лънч. Даже специализирана диагностика не ти трябва.
                За мен по-интересно е да видиш снимките от търга и карфакса.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Съединител - долен, ляв педал.
                Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• CITIZEN
                  CITIZEN коментира
                  Редактиране на коментар
                  Освен ако не му приключил Компресора с Възглавниците особено на тези преди Фейслифт-а.

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Доста масов случай е... изпуска горе при конекторите на възглавниците с маркучетата. При мен са идвали сигурно 5-6 WK2-ки с възглавници, 2 от тях имаха тоя проблем, 2 искаха калибрация, 1 имаше проблем с модула. При Дядо Владо имаше едно дето постоянно припомпваше, което може би също значи загуба някъде.

• CITIZEN
                  CITIZEN коментира
                  Редактиране на коментар
                  Една от основните разлики при Фейслифта е че задните възглавници са в предпазни маншони, което прави системата много по-надеждна.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
              X