Да докладвам - течът на масло изглежда е спрян - картерът е видимо сух и освен че вече май не маркира територия, няма и формиращи се капчици около пробката. Вече трябва да съм му навъртял около 200-300км. Тоест, не е бил от заден семеринг, а или от преден (категорично пускаше, дали самият семеринг или покрай него - не знам) и да се е разнасял назад (и наклонът на двигателя и наклонът на паркомястото ми го предполагат), или тук-там от гарнитурата, която както писах е с пръстенчета около дупките за болтове и няма как да се пренатегне. Факта е че преди целия картер беше мокър
Доволен съм че си спестих едно сваляне на скорости.
А като сменяте семеринги - четете сервизното ръководство и указанията, идващи със самия семеринг. Предния път не ги спазих - монтирах дори нарочно с мазнато масло по шийката на шайбата, а и в ръководството и на бележката с указания към семеринга пиче че трябва да се монтира на сухо. Не помня и дали спазих 4-те часа пауза след слагане за да улегне преди да се пали мотора. Не се занимавах и да полирам шийката на шайбата.
Доволен съм че си спестих едно сваляне на скорости.
А като сменяте семеринги - четете сервизното ръководство и указанията, идващи със самия семеринг. Предния път не ги спазих - монтирах дори нарочно с мазнато масло по шийката на шайбата, а и в ръководството и на бележката с указания към семеринга пиче че трябва да се монтира на сухо. Не помня и дали спазих 4-те часа пауза след слагане за да улегне преди да се пали мотора. Не се занимавах и да полирам шийката на шайбата.
Коментар