sparkybg - възхищавам се на твоята упоритост, знания и умения! Браво!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg
Свий
X
-
Първоначално публикуван от Васил_Стоев Преглед на мнениеСпарки, човек с твоите знания И умения не трябва да кара кола за 20К. Вярвам, че ще си направиш изводите и следващата ти джипка ще е TLC 200. Желая ти го от сърце!Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнениеsparkybg - възхищавам се на твоята упоритост, знания и умения! Браво!
За "приятелите на американските автомобили" във форумЪтискам да обърна внимание на избора му, а не на състоянието на придобивката (както обясни той по-горе, просто такова нещо на разумната за възрастта му цена, не е намерил). А такива вече не се правят.
Това е идеалният автомобилКато замисъл, де. Като изпълнение си е американска "джаста-праста", все пак там колите са като долните гащи или чорапите, не се купуват за ползване цял живот, съответно не се правят с такава цел.
И да напомня изказването на един германец по някакво авто-ТВ-предаване: "Jeep всъщност не е автомобил. Поне в смисъла, който в Европа влагаме. Това е устройство за забавление".България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеСпарки винаги е можел да си купи кола "от магазина" и то не на разсрочено плащане, доколкото ми е известно има(ше?) една такава.
И да, бидейки базов клас, перфектна е за резервен автомобил - за 17 години и 80000км по нея са сменени бензинова помпа, предни дискове и накладки и амортисьорчета на вратата на багажника, сумарно около 100 кинта като цена. Какво повече да искам от резервен автомобил?
Според разбиранията ми, ново Grand Cherokee от магазина не мога да си позволя, освен че и вече такова с 3 блокажа и цял мост отзад няма. Показателен е и фактът че въпреки че е излязал нов модел 2022г., стария модел все още се продава, и то успешно. Вероятно не само аз искам да се понакефя на нещо вървящо с истински двигател, а не би-турбо кафемелачка в истерия под капака, на която като не и хареса новия ми дезодорант пали дискотека по таблото и раздава указания на кой сервиз да звъня да поръчвам репатрак. Не отварям дума за разни "екстри" като електрически лост на ръчната спирачка и прочие полюции.
Не на последно място - новата кола от магазина след 3-тата година е почти същата като сравнително млада кола от автокъща, та при моя годишен пробег около 10-15000км смисълът никакъв го няма.
И пак, очевидно в случая съм карък, но не на 100%, защото:
1. Кутията си беше опечена, тоест имаше си смисъла от ребилда.
2. Предвид от завареното вътре, и смяна на соленоидния блок за собствено спокойствие също имаше смисъл.
3. След снощното разглобяване на стария соленоиден блок - някой беше въртял клапаните както му е кеф, а те са 2 нормално отворени и 4 нормално затоврени, и е твърде вероятно това да е причината за изпичането - мисля че поне единия от нормално отворените не си беше на мястото.
4. Второто сваляне на кутията разкри моя грешка в реда на сглобяване на една двойка бутала и връщащата им пружина.
5. Второто сваляне на кутията, придружено със смяна на маслената помпа разкри че старата помпа просто е била износена и шумна (не знаех дали шуми тя или хидравличната). МНОГО шумна. МиД авто са нагласили клапаните коректно, но зъбните колела са си износени, та може и да не е смогвала на дебит.
6. Разглобяването на стария соленоиден блок показа че освен свободните съчинения с клапаните, и иначе практически безупречното му състояние, подлежи и на ребилд, ако се налага - в 6-те соленоида няма какво да се скапе, освен да им прекъснат намотките. Сменят се разни O-пръстени (по 3 на клапан) и други гумички. Има комплект на Sonnax за това. Единствено тоя за налягането а малко по-завъртян, но и той трудно умира. Самия корпус няма от какво да се износи.
След работа ще ходя да сипвам масло и да тествам. Снощи смогнах само да премеря дали се появи съпротивление на буксата и да затворя картера и да сложа кардана. Стискайте палци.Последно редактирано от sparkybg; 22-06-22, 11:38.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 5 likes
Коментар
-
Гледах налягания - бетонирани са реално налягане спрямо желано налягане. А колата е абсолютен мазньоч - никакво подритване, никакво заклащане и т.н., при всякакво каране - и кротко и по Голфстрийм (а.к.а. магистрала Люлин) с до 180км/ч (повече не посмях).
Смятам казуса със скоростната кутия за приключен.
При всичкото това - среден разход 17, като се има предвид че и на място поработи доста.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 6 likes
Коментар
-
Бравус. Гранда бачка и повече няма да се чупи - край на темата!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение:... кротко и по Голфстрийм (а.к.а. магистрала Люлин) с до 180км/ч (повече не посмях).България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Тествай я "колко Дига", дали имаш електронно ограничение на 190-195 км/ч ? Американките били на толкова. WH са на 220.
Ще видя каква му е стойността по подразбиране, ако се сетя. Но да карам с нещо повече от 160 поне засега е малко вероятно. То и с първото ми терано ме беше страх да вдигам 120 де...
ПП: Той е и с по-големи гуми, та реално съм го карал с над 180.Последно редактирано от sparkybg; 22-06-22, 19:44.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеОт: "Новото" Terrano на sparkybg
И така... след 3 дена борби
Вадя вече сложеното, взимам другото, поглеждам по-подробно да няма някаква разлика в буксите (мотора от UK е края на 2003-та, а тераното е края на 2004-та), гледам откъм помпата - всичко еднакво. Гледам откъм инсталацията - едното с 5 крака, другото с 6. И се облещих! Гледам жиците - еднакви като цвят и 6 броя и на двете. Сами се сещате къде е останало въпросното краче и защо не влиза "английската" букса.
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
- 4 likes
Коментар
-
Радиото запали, изкефих се, и след първото гасене и престой 10ина минути,пак го няма. А има връзка по CAN с него и не трупа грешки. Ще го гледам пак, ще сменя още кондензатори и ще мисля какво може да е. Макар че е малко трудно 3/4 от чиповете са с някаква откачена маркировка, по която не може да се намери нищо.
Ще ми се да си запазя оригиналноя усилвател, че свирука прилично, а с това управление по CAN ще падне играчка ако присадя кЕтайЦка мултимедия.
...или е крайно време да изпедерастея в посока Аndroid Developer, и след като си оправя музиката да направя гушка.
ПП: Впроем, грешки все още няма, даже след днешния дъжд, комбиниран с 50-ина километра градско. Разход около 20.Последно редактирано от sparkybg; 23-06-22, 13:21.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Е как го откри това разместване в буксата?
Ти продължаваш да ме респектираш. Поздравления.
Надявам се да продължиш да си активен във форума и след като Гранда стане перфектен.
Коментар
-
Не е разместване на буксата. Фабричен дефект на единия конектор на въпросния соленоид. Или когато са го опаковали или подмятали насам-натам някой е бутнал крачето - то се вижда на снимката. А модула е тестван - дойде двойно опакован и оомазан с ATF, тоест на стенда е бил в ред и нещото се е случило после.
А как го хванах съм разказал - направи ми впечатление на живите данни че дютито на соленоида не се отразява на налягането и рекох да премеря тъпротивлението на буксата на компютъра - като нямаше такова, после премерих на буксата на клапанното тяло, без да отварем кутията. Като и там нямаше такова, свалих клапанното тяло, тръгнах да меря директно на изводите на соленоида и истината лъсна още преди да го премеря - то вади очи като погледнеш там.Последно редактирано от sparkybg; 23-06-22, 20:26.
-
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеРадиото запали, изкефих се, и след първото гасене и престой 10ина минути,пак го няма. А има връзка по CAN с него и не трупа грешки. Ще го гледам пак, ще сменя още кондензатори и ще мисля какво може да е. Макар че е малко трудно 3/4 от чиповете са с някаква откачена маркировка, по която не може да се намери нищо.
Ще ми се да си запазя оригиналноя усилвател, че свирука прилично, а с това управление по CAN ще падне играчка ако присадя кЕтайЦка мултимедия.
...или е крайно време да изпедерастея в посока Аndroid Developer, и след като си оправя музиката да направя гушка.
ПП: Впроем, грешки все още няма, даже след днешния дъжд, комбиниран с 50-ина километра градско. Разход около 20."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
Да не би да иска обучение? На Мерцедеса ми, като откачиш акумулатора трябва да обучаваш всичко - от седалки до прозорци. Всичко е през can.
Радиото тръгва и извън автомобила - само иска команда за пускане по CAN-а. А и днес си слушах музика, пътувайки към КАТ за да си удължа транзитните номера. След като паркирах и си взех номерче, рекох вместо да седя отпред да ми дойде реда (30-ина човека имаше пред мен), да го побъзикам, да го сдвоя с телефона ми и други такива, пък и да си послушам музика. Не ми се отвори парашута - вече го "нямаше". Когато преди седмица свалих усилвателя, пак рачи да се пусне и след време пак умря, като даже след едното пускане блокира, показвайки частично час на екрана, докато след 15-ина минути не се самоугаси. Затова и реших че може да е нещо с CAN интерфейсите, които смених.
Вкъщи като му пусна ток, за момент показва JEEP на екрана, пали си подсветката и започва да дърпа 2 ампера, през което време може да отваря и затваря екрана, зад който в процепа за диска. След като се самоизгаси след време, при натискане на бутона за отваряне пак се съживява по отношение на подсветката и отварянето.
В колата обаче не иска и да се отваря. Държи се като тотално умряло, не се управлява и през CAN шината, но отговаря, четат се грешки и се трият, когато има такива. Ако утре го откача и закача вероятно пак ще тръгне за малко.
Ще преспя и утре ще поръчам китаец, най-вероятно. После ще боря CAN-а, ако китаеца не се справя - или хардуерно ще прехвана управлението на миксер чипа, или ще прихващам android събития и ще ги засилвам към мой CAN модул на някое USB. CAN съобщението за управение на усилвателя мисле че съм го изяснил вече. (3D0, vol, bal, fad, bass, middle, treble). Мен ме интересува да управлявам първите три. Тези след тях евентуално са заместени от DSP-то на китаеца.Последно редактирано от sparkybg; 23-06-22, 20:28.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...Ще преспя и утре ще поръчам китаец, най-вероятно...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеПреспи, оправи си радиото и не се занимавай с чайници...
Те ти:
https://www.allpar.com/threads/mygig...d-unit.228464/Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар