Първоначално публикуван от c0dy^
Преглед на мнение
2. За свещите не го мисли, нормално ти ряботят ако палиш лесно зимата. 2-3 секунди мисля е най-дългото което съм виждал. Свещите ти НЕ са на 12 Волта, а на много по-малко!
3. Купи си едни литиеви "джъмп старери" има такива 2-3Ачаса, от братски Китай, аз имам два-три и много пъти са ме спасявали с на жената джипа, а могат да се ползват и за зарядно за лаптопа, за теелфони и т.н. Държат на студ (ако стоят в колата) но НЕ бива да се зареждат докато са студени, зареждат се след аклиматизиране над 5-10+ градуса, инак умиргат. Батерията е супер и няма да имаш ядове ако е изрядна и не много стара. Никога не съм проблеми, а моята кола в гараж не е нощувала никога.
4. Спирачките, аз бих проверил спирачките и принципно аз ги ревизирам и смазвам пееди зимата. Когато миеш колата, мий хубаво спирачките, от вън и от изпод колата от вътре един вид.
5. Силиконова маз за гумените уплътнения по вратите.
6. Паля колата да загрява поне 5-6 минутки зимата и докато чакам с бутилка две студена вода поливам стъклата и огледалата и не стържа никога, колата загрява за 1-2 минутки почва да грее топло на стъклата.
7. Меки шекли поне 2-3 броя. Дълъг колан за теглене поне 15-20 метра. И още един колан за теглене 5-7 метра. Ако не за теб то за други ще се наложи, повярвай ми
8. Няколко фенерчета с хубави батерии, челници + 1-2 тънки за по-тесни места.
9. Хубав антифриз ако не си сигурен, източи малко и добави хубав антифриз за да няма изненади.
10. Хубава зимна течност за чистачки, -25 и по-блажна, защото -15 градуса когато караш НЕ работи, особено ако е по-разредена, няколко пъти ми се е случвало с менте или по-евтини течности на спрян джип работят но движение замръзват и стаклото става НЕпрогледно, което на два три пъти едва не ни преби.
Коментар