Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

След дълго умуване се отказах да слагам 2-ри тампони. И аз стигнах до заключението , че щангата е тънка и допринася за самото усукване и от там страниччото поклащане. Стана ми интересно и където и да видя такъв WJ и ако имам възможност го залюлявам на място , като го дърпам рязко от "призрамките" . Констатирах , че всички имат слабо място в задния мост и по скоро в задната реактивна щанга.
    Сега смених и предните тампони . Старите имаха видимо износване сравнени с новите. В момента поведението на WJ на лош път е що годе задоволително след смяната. За да стане много добре според мен е необходимо да бъде сменена задната щанга с по дебела , като предната. И разбира се и други амове.
    Има ли откъде в BG да се закупи такава или не ?

Коментар

Първоначално публикуван от val1 Преглед на мнение
      След дълго умуване се отказах да слагам 2-ри тампони. И аз стигнах до заключението , че щангата е тънка и допринася за самото усукване и от там страниччото поклащане. Стана ми интересно и където и да видя такъв WJ и ако имам възможност го залюлявам на място , като го дърпам рязко от "призрамките" . Констатирах , че всички имат слабо място в задния мост и по скоро в задната реактивна щанга.
      Сега смених и предните тампони . Старите имаха видимо износване сравнени с новите. В момента поведението на WJ на лош път е що годе задоволително след смяната. За да стане много добре според мен е необходимо да бъде сменена задната щанга с по дебела , като предната. И разбира се и други амове.
      Има ли откъде в BG да се закупи такава или не ?
      Не, няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
        Аз също имах голямото желание да потърся подобна опция, но единствената, от която можех моментално да се възползвам беше тази с оригиналните амове. С много меки не се ли накланя много в завоите?
        А не можех да чакам, 'щото не исках жената да роди преждевременно заради возията на джипа. Билщайна не мога да го разгъна на ръка . Явно са вярно много твърди.

Сега си имам два комплекта - настоящия за комфортно возени и Билщайна с уретановите тампони на биалетките за по-добро представяне.
        Най-бързия джип от 0 до 100, Grand Cherokee SRT8, излиза от завода с Bilstein B6 Sport.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Най-бързия джип от 0 до 100, Grand Cherokee SRT8, излиза от завода с Bilstein B6 Sport.
          Между другото - беше прав за това, че амортисьорите са изцяло разгънати, така че нямаше как да ги разтегна повече.

Коментар

Между другото - беше прав за това, че амортисьорите са изцяло разгънати, така че нямаше как да ги разтегна повече.
            Каква е разликата м/у новите амове и оргиналните . По твъдо или по меко стана окачването.

Коментар

Каква е разликата м/у новите амове и оргиналните . По твъдо или по меко стана окачването.
              Аз не бях с оригинални, а с Билщайн. Сега сложих оригинални и стана доста по-меко.

Коментар

Аз не бях с оригинални, а с Билщайн. Сега сложих оригинални и стана доста по-меко.
                а напречното клатене..остана ли ...?
                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                Влади

Коментар

Утре сменям тампоните на А-щангата "мисля че така се казваше" и предните втулките на щангите към задния мост. Очаквам да има осезателна разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                    а напречното клатене..остана ли ...?
                    То и преди го нямаше

Коментар

То и преди го нямаше
                      На всеки WJ го има 100% , просто много си му свикнал .
                      Давам пример как е при мен. Ако седмица съм карал леката си кола и след това се кача на джипа , имам чуството че съм в лодка в морето , на другия ден по същия път отново с джипа, си мисля че много си въобразявам и почти не клати.
                      Осезателно се появява при третокласни и второкласни пътища с около 70-90км в час. И в завой 70-80 градуса при неравен път.
                      Интересното е че при по висока скорост 120-140 км в ч. клатененето намалява с около 60% , може би амовете влизат в по голям резонанс и се втвърдяват за по дълго време. Ако се кара на магистрала нищо не се усеща или първокласен път.
                      Основния проблем е задната реактивна щанга и оргиналните му амове.
                      Клати като патка и това е
                      Ще ми се да сложа амове с корекция на втвърдяване и командване директно от купето ,но сигорно са много скъпи и има защо. Така при различните терени и скорости ще се наглася за подходящото поведение.И задължително с усилена задна реактивна щанга.
                      Явно здраво се вманиачих . Започвам да търся частите . Не го ли направя да вози като лека кола , няма да го оставя

Коментар

Събитията при мен имат следната поредност:
                        1. слагане усилена щанга и уретанови тампони - клатенето изчезва
                        2. смяна на амортисьорите с оригинални - клатене не се появява

в този ред на мисли още преди смяната на амовете при мен нямаше клатене.

И, аз най-добре знам какво му има и какво не на моя джип

Коментар

Супер.Много се радвам , че си намерил решение на проблема. Как се държи с оргиналните амове при "легналите полицаи". Скача ли здраво при по бързо преминаване или е нормално. Дай линк за щангата . Предварително благодаря.

Коментар

Супер.Много се радвам , че си намерил решение на проблема. Как се държи с оргиналните амове при "легналите полицаи". Скача ли здраво при по бързо преминаване или е нормално. Дай линк за щангата . Предварително благодаря.
                            С Билщайна скачаше повече (или аз скачах повече - трудно е да определя). Добре се държи с новите амове. Можеби защото е малко по-тежка предницата подават малко повече, но аз така или иначе минавам с малка скорост през тях.

От тук взех щангата:
                            http://www.ironrockoffroad.com/Merch..._Code=AC-WHRSB

Коментар

С Билщайна скачаше повече (или аз скачах повече - трудно е да определя). Добре се държи с новите амове. Можеби защото е малко по-тежка предницата подават малко повече, но аз така или иначе минавам с малка скорост през тях.

От тук взех щангата:
                              http://www.ironrockoffroad.com/Merch..._Code=AC-WHRSB
                              Още днес я поръчвам. Благодаря

Коментар

Още днес я поръчвам. Благодаря
                                Ако не ти е проблем , пиши на каква цена ще ти пристигне щангата, комплект с тампоните , до вас?
                                Ако цената ме устройва - и аз поръчвам - да говориш за 2броя /ако нямаш нищо против/.
                                за контакт 0894772727-Митко
                                ________________________________________________________________________________________
                                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X