Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

Здравейте на всички. От скоро се сдобих с Jeep Grand Cherokee(WJ) 2.7 CRD автоматик. Докарах от Германия и съм много доволен. Незнам колко са реални километрите , въпреки ,че показва 195000 . Смених и 4-те амортисьора с нови оргинални , както и биалетките на задния мост , закупени от БС.
    Но возията не се промени много. Проверих по окачването в сервиз ,но няма хлабини . Прекаленно много клати . Знам , че това не е нормално.
    Аз си мисля , че може да са му омекнали пружините , ама за 6 години не ми се вярва . Ако сложа по твърди амортисьори , има ли вероятност да се оправи .
    Надявам се някой да даде полезна информация

До: Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

Не клати ще свикнеш. Аз като се качих от БМВто на Гранда и ми се струваше, че се мята необуздано. И аз тръгнах по твоя път и сега съм го нпаравил толкова твърдо, че не мога да возя жената, щот ще вземе да роди .

Покарай още малко и тогава му мисли.

Може да пробваш с едни фланци, ако не ти хареса може да ти покажа аз какво направих да го правиш и ти. Но по пътя към по добро пътно поведение ще изгубиш и част от возията и част от представянето извън пътя.

ПП. (малко офтопик) Щом скоро си го взел - Погледна ли под капака на двигателя да видиш дюзите как са?

Коментар

Колега , четох за твоя проблем за сервиза и дузите. Много ме доядя, защото и аз имах ядове със същите хора и не само аз ами и мой-познат.
      Даваш пари и те лъжат, пък и не си признават вината, това само в нашта държава го има.

Но моя JEEP доста клати. Вчера ходих до Румъния с семейството . Сега никой неще да се вози. И аз да си призная и мен ме заболя главата от това клатушкане. Карах Пажерото на мой приятел ама няма нищо подобно а то е на 11 години.
      Мисля си ако му направя лек лифтинг с нови амор. и прожини дали няма да е по добре..........

Коментар

И аз имам същия проблем и ми дадоха съвет да сменя стабилизиращата щанга и ако и така не става просто да свиквам .Поръчал съм от USA усилена и чакам да ми я доставят в края на месеца.Като я сменя ще се похваля как е.

Коментар

Колеги,май всички в България имаме проблем с клатенето.По-интересното е че когато карам по черен път,като че ли го няма тва заклащане,все едно си на батут,или поне на мен така ми се струва.Дали проблема не е в асфалтовите пътища в нашата мила родина?Започвам да се замислям сериозно.Карал съм в Австрия,Германия,....и честно да ви кажа,не ме е друсало така както БГ-асфалта заклаща:по вертикала,леко странично,че даже и настрани.
          Дали има и други които да мислят така?

Коментар

Днес в Варна видях същия, като моя WJ , и той така се поклащаше. Ама аз забелязах и още нещо, като минавам върху "легнал полицай" доста удря отпред и отзад. Получава се противоречие , уж е меко окачването и люля а блъска в големите неравности. Дори гумите ги направих малко по-меки на 1.9 атмосфери.

Коментар

Всички Гранд Черокита са различни. За това ми е по-лесно да я оправя от колкото да обясня как.
              2.7 има около 100кг повече над предния мост от 4.7
              С какви пружини и амортисьори е в момента.

http://www.wjjeeps.com/upcountry.htm

Коментар

Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнение
                Колеги,май всички в България имаме проблем с клатенето.По-интересното е че когато карам по черен път,като че ли го няма тва заклащане,все едно си на батут,или поне на мен така ми се струва.Дали проблема не е в асфалтовите пътища в нашата мила родина?Започвам да се замислям сериозно.Карал съм в Австрия,Германия,....и честно да ви кажа,не ме е друсало така както БГ-асфалта заклаща:по вертикала,леко странично,че даже и настрани.
                Дали има и други които да мислят така?
                След 100 000км задния мост започва да мърда на страни, защото гумените тампони на А-рамото омекват. Двата струват 60-70лв в БС но смяната им не води до радикална промяна в стабилността, защото дори и когато са нови пак допускат малко изместване на моста(на ляво-на дясно). За да се избегне това трябва да се сложат плътни полиуританови тампони, ама такива до сега не съм виждал да се продават. Мисля че от предните долни носачи на ZJ ще станат.
                Другото решение което със сигурност ще стабилизира моста да не се измества в страни е JOHNNY JOINT. Близнаците са официален представител.

http://www.currieenterprises.com/CES...nnyjoints.aspx

За люлеенето на задницата, ако трябва да се запази комфорта трябва да се сменят доста неща и точна рецепта няма, защото както практиката показва, смяната на различните компоненти от окачването водят до различни резултати при различните Гранд Черокита.
                Ако се търси само стабилност, с твърди газови амортисьори става, но започва да друса.

Коментар

По скоро става въпрос за конфорт. Благодаря за съвета . Някой има ли схеми на окачването , така по лесно ще се оринтирам. Интерсно ще е като сменя поетапно повче от детайлите дали ще постигна пълен ефект.
                  В някой марки 4х4 и дори леки автомобили , предните седалки така са конструирани , че при по-големи неравности на пътя се свиват надолу и после отново се възвръщат. Тази екстра доста помага за конфорта , но за съжеление при WJ я няма.
                  Моята идея е да докарам окачването възможно близко до нов WJ.
                  Но първо ще почакам мненията на всеки един от вас

Коментар

Аз съм с твърди газови амортисьори, усилена задна щанга и уретанови тампони на щангите отпред и отзад, както и на биалетките. Стои много добре, но друса ужасно. Сега ще слагам по-меки амортисьори и ще си сложа гумените тампони (поне временно се налага).

Що се отнася до клатенето - пак ви казвам свиква се. Мислех да опитам да сменя тмпоните на А щангата, но не ми се занимава.

Между другото усилената щанга отзад доста влошава комфорта в задната част на джипа и когато е празен отзад скача доста гадно през неравностите.

Коментар

Първоначално публикуван от val1 Преглед на мнение
                      Мисля си ако му направя лек лифтинг с нови амор. и прожини дали няма да е по добре..........
                      С лифт клатенето няма да намалее!

Паджерото да не е с активно окачване?

Коментар

Първоначално публикуван от val1 Преглед на мнение
                        По скоро става въпрос за конфорт. Благодаря за съвета . Някой има ли схеми на окачването , така по лесно ще се оринтирам. Интерсно ще е като сменя поетапно повче от детайлите дали ще постигна пълен ефект.
                        В някой марки 4х4 и дори леки автомобили , предните седалки така са конструирани , че при по-големи неравности на пътя се свиват надолу и после отново се възвръщат. Тази екстра доста помага за конфорта , но за съжеление при WJ я няма.
                        Моята идея е да докарам окачването възможно близко до нов WJ.
                        Но първо ще почакам мненията на всеки един от вас
                        С 2" лифт ще минава през легналите полицаи без да блъска.
                        Това е задното окачване.

Коментар

А стабилизираща щанга няма ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            А стабилизираща щанга няма ли?
                            От зад е, не се вижда. Малко се виждат биалетите.

Коментар

Не съм запознат с това окачване, но щом се говори толкова за люлеене си мисля за нещо около нея

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X