Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с возията на WJ 2.7 CRD

Сложиш ли само подложки ще стане по зле от гледна точка залюляване.

Защо не си поръчаш направо?

Коментар

Аз съм с подложки от Пламен. Когато ги сложих получих усещането, че леко се "втвърди" возията, може би аморт. започнаха да работят в друго положение и по друг начин. Естествено клатенето не намаля, но по път с широки завои по които минавам всеки ден, джипа започна повече да се накланя. Нормално е защото центъра на тежестта му се повдигна и при завоите се мъчи да отлети по допирателната.
      Карал съм през 2003 г. такъв джип на 25 000 км. купен чисто нов от БГ на 1 година и ми направи неприятното впечатление, че клатеше, люшкаше ит.н.т. Казах си, че ако някога имам много пари, пак няма да си купя такова нещо, 'щото ще хвана морска болест. Да ама сега карам такова, само че бензин и съм много доволен.... Даже се гордея!
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
        Сложиш ли само подложки ще стане по зле от гледна точка залюляване.

Защо не си поръчаш направо?
        Кажи от къде да си поръчам , а може и цяло преоборудване за 2" лифт, заедно и с подсилена щанга за задния мост и тампони към нея. Някъде в Варна мога ли да намеря или не. То сигорно е по добре от вън , щото тука нашенци кожи дерат. Още съм нов в тази сфера с офроада и много лесно мога да се обюя с ментета на високи цени. Затова разчитам на хора с опит като вас, щото вече сте го минали по тия "патеки"

Коментар

Чета отдавна темата. Не преувеличавате ли с това клатене? Карам едновременно Гранд Чероки и Ланча Делта Интеграле. Разбирате разликата в окачването и, съответно, возията. Не виждам нещо ненормално във возията на джипа. Това си е американски автомобил и братята американци обичат комфорта. Е, люлее, но в завой, дори и с много висока скорост не "ляга". Това винаги ме е учудвало. Та...ако нещо не е Хчупено, какво му е лошото на лекото полюшване На моят джип, на сенниците, специално е обърнато внимание на този феномен!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Щото сме капризни.
            Разбира се че преувеличаваме. Ама пак зависи от гледната точка.
            От хубавото винаги има и по-хубаво.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Чета отдавна темата. Не преувеличавате ли с това клатене? Карам едновременно Гранд Чероки и Ланча Делта Интеграле. Разбирате разликата в окачването и, съответно, возията. Не виждам нещо ненормално във возията на джипа. Това си е американски автомобил и братята американци обичат комфорта. Е, люлее, но в завой, дори и с много висока скорост не "ляга". Това винаги ме е учудвало. Та...ако нещо не е Хчупено, какво му е лошото на лекото полюшване На моят джип, на сенниците, специално е обърнато внимание на този феномен!
              Е, има може би леко преувеличаваме , ама човек лесно свиква с хубавото и като направи разлика започва да капризничи. Днес дори си мислех , ако нямах възможност за сравнение и и нямах избор , щях да си карам и да казвам каква супер кола имам . Така и при всяко едно отношение , така се развиват новите технологии . Навремето като имаше само москвичи и жигулета , някой мислише ли за климат-4озонов климатроник , ABS , ESP, ADS ,спирачен асистен и тн. Ние не сме виновни или капризни времето е такова, динамично и модерно . Аз не съм нито много голям , нито много малък на възраст , ама да си призная при "чукчето и наковалнята в делкото и с гуми ВИДИНКИ " по спокойно време беше.
              Въпреки всичко аз много си харесвам моя JEEP WJ и на тоя етап няма да го заменя за друг въпреки окачването. Ето един пример: Когато някой одтиде да си копира дадени документи, първо задава въпроса - имате ли ксерокс ?- отовара е да . Но никой не мисли , на излизане , че КСЕРОС е марка копирни машини . Тоест КСЕРОКС е нарицателно , тава е много доказала се марка копирни машини. Изкам да кажа на всички , че думата JEEP е също нарицателна-сами си правете изводи

Коментар

Тъй като ибейските линкове не работят - ето опреснени:
                http://cgi.ebay.com/ebaymotors/93-98...4506.m20.l1116

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_Car-...4506.m20.l1116

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_Car-...=1218520680367

На страницата на Ironrock също има подложки, които може да се окажат по-добри от тези.

Успех! Но съветът ми е да покараш още малко преди да правиш каквото и да било

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Напиши му с едни големи букви USPS
                  Погрешка в счетоводството били сумирали различните опции - Bax global е 400 долара за 4 амортисьора до България. Амовете са още толкова. Тоест преди мита и ДДС стъпват на 800 долара, което за класа им не е зле. Мисля да поръчам едни, междувременно ще взема и едни Мопар - да направя сравнение и да се опитам да налучкам най-добрата возия. Ще сложа и нови биалтки отпред и отзад. Другите с уретановите тампони ще оставя като комплект с Билщайна. Пък да видим...

Коментар

800 долара е много скъпо. И като добавим 25% мито и ДДС стават направо златни. Верно амортисьорите не са от бюджетните ама 4бр с USPS 14кг пристигат за 120 долара. Аз ще се ориентирам към Англия че с тия митници ми писна.

Коментар

800 долара е много скъпо. И като добавим 25% мито и ДДС стават направо златни. Верно амортисьорите не са от бюджетните ама 4бр с USPS 14кг пристигат за 120 долара. Аз ще се ориентирам към Англия че с тия митници ми писна.
                      Цената е много друга в Англия. Колко е доставката, проверил ли си? Иначе с митниците - направо не ми се говори, но... няма начин.

Коментар

И аз така си мисля , че само с подгожки нищо няма да се промени. Твърдо реших. Ще сложа
                        Pro Comp MX6.
                        предни - МХ6028 369/546мм
                        задни - МХ6071 383/572мм
                        Казвайте какво друго трябва да се взима , като пружини , задна усилваща щанга , абсолютно каквото е неоходимо.
                        Следва следващия въпрос: как да се закупят неоходимите части и как е най-добре да престигнат. Аз имам един познат в Англия той може ида свърши нещо. От Германия също може да се купят стига да се продават и на добра цена.

Коментар

Първоначално публикуван от val1 Преглед на мнение
                          И аз така си мисля , че само с подгожки нищо няма да се промени. Твърдо реших. Ще сложа
                          Pro Comp MX6.
                          предни - МХ6028 369/546мм
                          задни - МХ6071 383/572мм
                          Казвайте какво друго трябва да се взима , като пружини , задна усилваща щанга , абсолютно каквото е неоходимо.
                          Следва следващия въпрос: как да се закупят неоходимите части и как е най-добре да престигнат. Аз имам един познат в Англия той може ида свърши нещо. От Германия също може да се купят стига да се продават и на добра цена.
                          Kinex-a го беше описал в една тема - аз пратих линк към поста. За Англия има линк в настоящата тема. Човекът в Англия може да ти вземе амортисьорите и да ти ги донесе или прати по пощата.

Останалите неща са достатъчно евтини в Щатите, за да си ги купиш от там. В общи линии след смяна на амортисьорите, тампоните на щангите и биалетките, задната щанга (тя си идва с тампони) и слагане на фланци и 2" подложки би трябвало да имаш един не по-малко проходим джип от настоящия (или поне сравним), но с доста по-добро пътно поведение.
                          За поръчката от щатите ти трябва кредитна карта и PayPal регистрация - не е нищо сложно и страшно. Поръчваш по интернет/имейл.

Успех, но вярвай ми, влизаш в една спирала водеща до вманиачаване и постоянна неудовлетвореност от представянето (в различните му аспекти!)

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                            Цената е много друга в Англия. Колко е доставката, проверил ли си? Иначе с митниците - направо не ми се говори, но... няма начин.
                            Честит рожден ден.
                            Не съм проверявал. Аз за сега съм доволен от Bilstein-5125. И четирите са с твърдост 2550/700 нютона при скорост от 20 инча в секунда. Имам известни съмнения че като сложа 4-линк отзаде ще дойдат меки, и ако наистина стане така ще мисля за Bilstein-7100(275/78 или МХ6-R.

Защо да е друга цената. Нали това Price: £101.05 е за комплект от 2бр. Щото на горните като е за 1бр пише - (Each)
                            http://www.explorerprocomp.co.uk/aca...ers_Other.html
                            За доставката също не съм питал, но ако съдим по другите пратки които пристигат от Англия, ще е поне на половина.
                            Последно редактирано от kinex; 12-08-08, 15:01.

Коментар

Само със смяна на амортисьори и с фланци, джипа може да стане по-стабилен и в същото време да вози дори по-меко от заводски.
                              Поне резултата след като сложих Кони ХевиТрак беше такъв. Съвършено пътно поведение от 0 до 200.
                              Ама пътя е асфалт с не големи дупки.
                              Подкараш ли го с над 50км/ч по яките ями на някой черен път, почва да блъска зверски на ограничителните тампони.
                              Една от функциите на малкия лифт е да увеличи Up travel-а(хода на горе). За това разстояние говоря.

На заводското окачване е около 3.5см.
                              Увеличи ли се над 7см трябват много твърди амортисьори,
                              защото меките вече не могат да се справят с такъв голям ход.

1" подложки ще го направят точно както трябва. Има чертеж, могат да се направят на струг.
                              За купуване, под 2" съм виждал, ама цената хич не ми хареса. Нещо към 200 долара идваше.

Коментар

...
                                Защо да е друга цената. Нали това Price: £101.05 е за комплект от 2бр. Щото на горните като е за 1бр пише - (Each)
                                http://www.explorerprocomp.co.uk/aca...ers_Other.html
                                За доставката също не съм питал, но ако съдим по другите пратки които пристигат от Англия, ще е поне на половина.
                                За съжаление реших да проверя и:

"Hello

The shocks are £101.10 Each and delivery is £50.00

Regards Adam

From: Alexander Punchev [mailto:APunchev@postbank.bg]
                                Sent: Tue 12/08/2008 14:06
                                To: sales@explorerprocomp.co.uk
                                Subject: Jeep WJ / ProComp MX-6

Greetings, can I please have a quote for a set of 4 ProComp MX-6 shox for Grand Cherokee 99-04 / WJ with standard suspension. Also, can you ship to Bulgaria and if yes at what price?"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X