Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по джипа днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво направих по джипа днес?

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
    На мен лично по големия размер ми вдигна с 2.5/100 , но аз говорех за гумата на тавана предимно .
    За гумата на тавана съм съгласен, но е за предпочитане 1л повече отколкото икономия на багаж и да пропуснеш нещо. Пък аз ще направя аеродинамичен капак скоро.

Някъде бях чел, че отворен прозорец при извънградско също вдига с над 0,5 л разхода.

Факторите за разхода са много, аз търся преди всичко удобство, разхода е на второ място.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
      За гумата на тавана съм съгласен, но е за предпочитане 1л повече отколкото икономия на багаж и да пропуснеш нещо. Пък аз ще направя аеродинамичен капак скоро.

Някъде бях чел, че отворен прозорец при извънградско също вдига с над 0,5 л разхода.

Факторите за разхода са много, аз търся преди всичко удобство, разхода е на второ място.
      Пълно щастие няма, както обичат да казват много колеги, но с нещо като "капак" ще подобриш съпротивлението .
      http://www.volkswagen.bg/rund_um_vw/...dynamik.html#A

Коментар

за 31 инча гума бях чел че е необходимо да се има предвид лифтинг на 2 дюйма. поначало го пренебрегвах..но се усеща стърженето на гума в подкалника в по-дълбоки неравности на голяма скорост.
        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
        Honda Shadow VLX 600 - 1999
        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
        Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
          за 31 инча гума бях чел че е необходимо да се има предвид лифтинг на 2 дюйма. поначало го пренебрегвах..но се усеща стърженето на гума в подкалника в по-дълбоки неравности на голяма скорост.
          не си следил темата колега http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=241
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Вторият вариан на резервната гума. Не е удачен! Но...поне си направих изводи за това как би трябвало да бъде правилно направено.Още някакви идеи?
            Направих и монтирах степенки.Достатъчно здрави са здрави, а и пазят в гората от дървета и камъни. Следва направата на козирка и шнорхел.Обмислям идея : да се направи имитация на вариант Чероки инкасо:оптични капаци на стъклата, които да се закрепят със силикон към рамката на прозореца.Голям плюс няма да ме спират за проверки )) Големият минус се сещате какъв е но така автомобила става с груба визия а това ме радва
            п.с. Не съм я боядисал защото следва преправяне: изцяло наново , този път ще е странично отваряема а също така направата на походен багажник "Slim Line" със защита на халогените. Също така и монтирането на допълнителни плафони в купето + премахване на задната седалка и монтиране на неиното място две предни от същият модел (Интериор на Рено).Снимки другата седмица.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от lcr; 05-09-08, 08:57.

Влади

Коментар

Имай малко милост! Това с бутафорните отвори за стрелба е прекалено
              Последно редактирано от Сашо Пунчев; 05-09-08, 09:21.

Коментар

Снимки на стоиката за резервната гума дето съм я правил .Както казах вече : тя е неудачен вариант..по скоро компромис
                Прикачени файлове

Влади

Коментар

подготвям за монтаж това (не знам как да го нарека правилно) нещо , на което съм монтирал буксите за включване на полюлея,позволяващо да си премахна полюлея при необходимост
                  Прикачени файлове

Влади

Коментар

подготвям за монтаж това (не знам как да го нарека правилно) нещо , на което съм монтирал буксите за включване на полюлея,позволяващо да си премахна полюлея при необходимост
                    ?

Коментар

?
                      ами то си личи че това се монтира на тавана на колата. моден аксеуар...много често използван в стриит реисинг маниите .един от вариантите им е вградена антена за gsm апаратите или gps системите. често се монтират на БМВ-тата и Мерцедесите . отгоре на тавана и близо до задното стъкло.в просотлюдието го наричат "Акулова перка"
                      надявам се че достатъчно точно описах това...нещо. а по снимките които съм поставил се вижда доста отчетливо че там съм поставил буксата. на другият краи се свързват халогените - демек полюлея.и при желание си го откачам и го качвам горе

Влади

Коментар

ами то си личи че това се монтира на тавана на колата. моден аксеуар...много често използван в стриит реисинг маниите .един от вариантите им е вградена антена за gsm апаратите или gps системите. често се монтират на БМВ-тата и Мерцедесите . отгоре на тавана и близо до задното стъкло.в просотлюдието го наричат "Акулова перка"
                        надявам се че достатъчно точно описах това...нещо. а по снимките които съм поставил се вижда доста отчетливо че там съм поставил буксата. на другият краи се свързват халогените - демек полюлея.и при желание си го откачам и го качвам горе
                        Не можах да свържа "полюлея" с колата, затова ми е чудно .

Коментар

Не можах да свържа "полюлея" с колата, затова ми е чудно .
                          Уточнение:
                          Въпросът за светлините на покрива (полилея ) е от няколко страници по-рано. Дискутиран е в мнения с № № 207, 208 и от 210 до 215 на същата тази тема.
                          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                            Уточнение:
                            Въпросът за светлините на покрива (полилея ) е от няколко страници по-рано. Дискутиран е в мнения с № № 207, 208 и от 210 до 215 на същата тази тема.
                            В тия часове съм бил болен (ще търся извинителна бележка) .

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                              Ето какво сътворих по джипката:
                              1. Изнесох гумата на тавана
                              Използвах за целта метална шина 340мм/100мм/10мм
                              - отрязахме 2 парченца по 10 мм и ги заварихме върху шината от двата края - един вид ограничители;
                              - пробихме отвор посредата и заварихме болт.
                              - за фиксиране на джантата си ползвам нейния конус отгоре и с две гайки заспа работата.

2. Преобух я с 31" и леко резнах предната броня от двете страни, за сега не опира но ще пробвам да я понатоваря отпред за да усетя шансовете за триене.
                              .С тази гума на тавана не му ходи много,изглежда като забравена.

Коментар

• мрежа

днес сложихме мрежа против камъчета и по-големшки бубулечки.
                                уффф......голяма играчка, нали сме аматьори, ама и мрежата реже ужасно - ползвайте ръкавици

ето 2 снимки на джипа и една на фронтерката...... опела стана по-добре, признавам
                                Прикачени файлове
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X