Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разликата между Quadra Drive I и Quadra Drive II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разликата между Quadra Drive I и Quadra Drive II

Мнда, една ел помпа преди парното решава много пролеми
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Куадра драйв 1:
      Гранд Чероки 1999 - 2004г.
      Изцяло механична система, няма ESP, има само ABS.
      Раздатка NV247, без диференциал, on-demand, при пробуксуване пакет съединители, чрез маслена помпа прогресивно се зацепват до 100%.
      Има бавни при които въртящия момент се предава 50% на 50%.
      Специфично масло, трудно търпи друго.
      Задния и предния мост са цели, отзад е на лястовица, отпред на панхард.
      Блокажа е същия тип като в раздатката - до 100%.

Куадра драйв 2 :
      Гранд Чероки 2005 - 2010г.
      Електронно регулируема система, с отделен електронен блок, ABS, ESP, TC, бля, бля, бля...
      Раздатка NV245, с диференциал, full-time, при пробуксуване пакет съединители, чрез ел. мотор прогресивно се зацепват до 100%.
      Има бавни при които въртящия момент се предава 50% на 50% и се изключва ESP-то.
      Същото масло.
      Задния мост е цял, на панхард, предния на два триъгълни носача.
      Блокажа е същия като на "1" с важната разлика, че има разтоварващ ел. клапан, чрез които се управлява дифа.
      Клапана е постоянно отворен с цел при повреда дифа да остане отворен.
      При задействане на клапана от ел. блока чрез напрежение PWM маслото вече не се вентилира в картера, натиска пакета съединители и дифа блокира плавно до 100%.

Куадра драйв 2,5:
      Гранд Чероки 2011 -
      Електронно регулируема система, с отделен електронен блок, ABS, ESP, TC, бля, бля, бля...
      Раздатка MP3023, без диференциал, on-demand, при пробуксуване ел. блок, чрез ел. мотор натиска пакета съединителя до 100%.
      Има всякакви шаблони - сняг, камъни, ауто...
      Маслото е ATF.
      Вече и двата моста не са цели.
      Блокажа на задния мост е с ел мотор.
      Предния диф е отворен.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
        Куадра драйв 1:
        ...

Куадра драйв 2 :
        ...

Куадра драйв 2,5:
        ...
        Най-накрая!

Само тука съзирам някакво противоречие:
        Куадра драйв 1:
        ... при пробуксуване пакет съединители, чрез маслена помпа прогресивно се зацепват до 100%.

Куадра драйв 2 :
        Гранд Чероки 2005 - 2010г.
        ...
        Раздатка NV245, с диференциал, full-time, при пробуксуване пакет съединители, чрез ел. мотор прогресивно се зацепват до 100%.
        ...
        Блокажа е същия като на "1" с важната разлика, че има разтоварващ ел. клапан, чрез които се управлява дифа.
        Клапана е постоянно отворен с цел при повреда дифа да остане отворен.
        При задействане на клапана от ел. блока чрез напрежение PWM маслото вече не се вентилира в картера, натиска пакета съединители и дифа блокира плавно до 100%.

Куадра драйв 2,5:
        ...
        Какъв е този ел. мотор на QD II ? Не е ли "Г-роторна" маслена помпа?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Aми не е г-роторна маслена помпа.
          Ел. мотора върши цялата работа.

http://googglet.com/imgs/showimg?v=N...ep%20commander

http://jeep.avtograd.ru/xfer/encyclo...v245/nv245.jpg

http://raffi.pl/598/REDUKTOR.htm

http://www.jeep-stock.com/transmissi...8256976aa.html

То помпа има, но тя е само за мазане.
          Хубавото е, че всичко се предлага отделно, включително фрикционните дискове.

Коментар

Куадра драйв 2,5:
            Гранд Чероки 2011 -.....
            Раздатка MP3023, без диференциал, on-demand, при пробуксуване ел. блок, чрез ел. мотор натиска пакета съединителя до 100%.
            За другото съм съгласен, но не и за това...
            Раздатката се държи заключена до някакъв процент, и затова се води фул-тайм 4х4... И въобще не чака пробоксуване - тя си е полу-заключена дори преди да тръгне...
            Шаблоните също променят този процент на заключване...

P.S. адвоката май пак не е прочел горното ми мнение относно ел-двигателчето
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

А ако процента е 90/10 пак ли е фул-тайм?

Както и да се върти, очевидно 1 е он-деманд, а 2 е фул-тайм, 2.5 он-деманд. Много полезна тема.
              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
              Drag Grand Canyon Daily
              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
              LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                #Кой тоЙ адвокатА ?
                Значи лицето ninja_1 от самото начало е плещило глупости, а аз съм бил уцелил верния отговор?
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                  А ако процента е 90/10 пак ли е фул-тайм?

Както и да се върти, очевидно 1 е он-деманд, а 2 е фул-тайм, 2.5 он-деманд. Много полезна тема.
                  Всеки он-деманд е фул-тайм, но не всеки фул-тайм е он-деманд.
                  В сравнение с 2 и 2.5, първото куадра драйв, най-общо казано е пълен ташак. 100% може да блокира само на теория. На практика по-добро съотношение от 10 оборота на единия вал и 8 на другия не може да постигне. Причината изобщо не е в износените пакети щото такива и нови съм карал. Просто в момента в който се изравнят оборотите на двата вала, помпата спира да натиска и блокажа отпуска. Губим сцепление --- нещо се случва --- връщаме си сцеплението --- и пак го губим. Загуба на сцепление до 101 и обратно.
                  http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

Третото поколение Куадра Драйв(2.5) пак е он-деманд, но благодарение на електрониката е в пъти по-адекватно. И пак има загуба на сцепление, само че е по-малко. Първите SRT8 от 2006 са с такова 4х4.
                  http://www.wk2jeeps.com/wk2_tcases.htm

Второто поколение на Куадра Драйв е феноменално 4х4. Няма аналог в автомобилостроенето. Това нещо си върти колелетата, точно толкова, колкото път минава под тях.
                  http://wkjeeps.com/wk_4x4.htm

Коментар

Тоя пост спокойно заслужава да се копира в темата DOT vs Fulltime. Вече знам кое Чероки да търся.

И между другото има аналог на средния диф QD2 , даже и по-рано се появява, но ще ме биете ако кажа марката. Но като обща комплектация на 3те самоблокиращи дифа наистина е уникално.
                    Drag Grand Canyon Daily
                    LZ1JYM

Коментар

• От: Разликата между Quadra Drive I и Quadra Drive II

Вече знам кое Чероки да търся.
                      Джими, нидьей тъй, мола та? Ората ще вземат да си помислят, че си се изпедер@стил нящу?!

И между другото има аналог на средния диф QD2 , даже и по-рано се появява, но ще ме биете ако кажа марката. Но като обща комплектация на 3те самоблокиращи дифа наистина е уникално.
                      Не е на "Субару", не е на "Субару", не е на "Субару" Кажи, де?

Коментар

E не е Субару. Субару имат Торсен. Че даже и по три слагат.
                        Първото ELSD след Jeep го сложиха BMW в раздатката на Х5.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          За другото съм съгласен, но не и за това...
                          Раздатката се държи заключена до някакъв процент, и затова се води фул-тайм 4х4... И въобще не чака пробоксуване - тя си е полу-заключена дори преди да тръгне...
                          Шаблоните също променят този процент на заключване...

Не е така.
                          С три отворени дифа, пак е фул тайм.
                          При MP3023 ако разкачиш ел. куплонзите на раздатката, то тя остава с отворен диф, на бързи. Тогава вече нямаш, разбира се и шаблони.

И да, въпреки, че предния диф е отворен, понеже ESP-то му помага, системата е много добра.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            Няма заводско возило с три торсена!
                            Или бъркам?

Коментар

Няма заводско возило с три торсена!
                              Или бъркам?
                              И аз не вярвах щото е много рядка кола. Subaru Impreza STI

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                1998 VTD Subaru
                                Drag Grand Canyon Daily
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X