Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разликата между Quadra Drive I и Quadra Drive II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разликата между Quadra Drive I и Quadra Drive II

Много сте готини в диалога си, ама за нас четящите не е креативно.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
      Ти пък... Не разбрали какви са разликите м/у QD1/QD2?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
        Е, аз за това спрях да пиша. Все пак беше поучителна илюстрация за манталитета на българския "майстор" - влиза с груби напаТки и подиграФки за да изобличи някакъв потребител, който написал нещо, което според него не било така. Ама как е в действителност - не ще да каже Щото всъщност не знае. Ама много бил разглобил и много бил поправил - е, как да отидеш в такъв сервиз?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          - по-нова система е и още никой не е изревал във форумЪт, т.е. не са се износили още въпросните дискове по WK/WH джипките на пазара.
          Пък тях ги има отделно на пазара:
          http://www.ebay.com/itm/05-10-Jeep-G...-/331047585357
          http://www.ebay.com/itm/05-10-Jeep-G...-/350903444769
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Е, аз за това спрях да пиша. Все пак беше поучителна илюстрация за манталитета на българския "майстор" - влиза с груби напаТки и подиграФки за да изобличи някакъв потребител, който написал нещо, което според него не било така. Ама как е в действителност - не ще да каже Щото всъщност не знае. Ама много бил разглобил и много бил поправил - е, как да отидеш в такъв сервиз?
            Диференциалите на моята кола имат вземане даване с този майстор и съм повече от доволен.

Sent from my One using Tapatalk

Коментар

Оф, мързи ме да трия нагоре.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Оф, мързи ме да трия нагоре.
                А трябваше. Щото нито става дума за диференциали на Jeep, нито става ясно какво е "вземане-даването". Може само масло да е "менявано".
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Извинявам се за забавеният отговор...
                  Както колегите по-горе правилно са отбелязали, до едно време QD2 е с раздатка NV (с диференциал) и диф на моста с хидропомпа, задвижваща се от разликата в ъгловите скорости на двете полуоски, и управляем от електрониката клапан. Пакетите се стискат от хидравличното налягане, създавано от помпата...

Но по-новите не са така... (ех колко го чепкахме този въпрос в един дълъг телефонен разговор с Дедо Владо преди да взема джипката )

Относно колегите, които се съмняват в наличието на командван от електрическо моторче заден диференциал на WK2:
                  Моят WK2/2014г с QD2 е с раздатка MP3023, която е с муфа - командван с електромоторче фрикционен пакет към предния мост....
                  Задният ми диференциал е ELSD (Electronic limited slip differential), в който пакета също се управлява от електромоторче...
                  Междувременно из форумите изпищяха няколко човека заради това моторче - блокира, и генерира грешка...
                  Във връзка с това излезе TSB за подмяна на умрели моторчета, а на тези, които още не са умрели - ъпдейт на софтуера, с което според Джип се отстранява проблема и възможността за повреда на електромоторчето...
                  Схема на задния диф съм срещал, но в момента не мога да намеря...
                  Надявам се все пак колегите да повярват на думите ми, като освен това прочетат бюлетина по подмяната на проблемното моторче: http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_2100114.pdf
                  А моторчето е с парт номер: 68084266AB
                  При промяна на режима виждаш на дисплея 'катинарчета' ако е заключен задния диференциал (можеш да го заключиш принудително например в режим 'камъни'), или раздатката...
                  Ей тук има някаква обща схема, на която се вижда моторчето с куплунзите му:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A9Y4_1_201607141136480758.jpg
Прегледи:1
Размер:33.7 КБ
ID:5740325
                  Последно редактирано от slowtraveler; 16-01-17, 12:19.
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    ех колко го чепкахме този въпрос в един дълъг телефонен разговор с Дедо Владо преди да взема джипката
                    От което още ме е срам как в началото те "нахраних"
                    Васко май питаше за дабъл ю бастун и дабъл ю К от първите, че твоя си е съвсен друга машина
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дедо, напротив - спора бе много коректен и информативен (за теб кафе - а при нас люска снег и може и винце )
                      А относно Васко - да, абсолютно си прав... Мнението ми бе, че например QD2 (предполагам и QD1) не е 'константа' - променя се когато джипаджиите в даден момент решат, че дадена раздатка или диф не им отърва (а после ме захапАха за ел-двигателчето, та затова и отговорих как е при WK2 - да, малко офтопик се получи
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Да не Ви се мешам в конструктивният диалог, само да отбележа, че се спрях на механиката в класически вид, а именно WJ. Да живеят традициите и да ми е честит.

Сега да видим как да започне да ми ду'а топло вътре, че никак го немА...

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
                          Сега да видим как да започне да ми ду'а топло вътре, че никак го немА...
                          Честито. За духалките има 1001 теми - там как се сваля таблото-маблото, откъде се купуват или как се правят самоделно нови вратички и т.н.
                          Тема ще има ли? Дизелов или бензинов?

Коментар

Ай стига, дизелов ли чак ме питаш.. взел съм правилният двигател , така да ти отговоря.. швейцарка даже се оказа. Мърка, отзад заключва за половин оборот, отпред му трябва повече зор за да заключи, ама нещо май масълцето му май чезне през семеринга на дифа, та като го сменя белким се оправи.

За духането чел съм ги и 1000та теми, ама аз съм като тебе - потребител. Досегът ми с колата се ограничава до волана и педалите Някой мераклия ако го е правил, да свирка да му го поверя

Коментар

Предполагам и че правилния двигател има принос към прохладата тия дни...
                              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от basson Преглед на мнение
                                Някой мераклия ако го е правил, да свирка да му го поверя
                                Било "голем секс", ама нещо не носел удовлетворение , така пише из темите. Дядо Владо се беше упражнявал в такъв (секс), трябва да го питаш .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X