Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep CHEROKEE 2,4 147кс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: jeep CHEROKEE 2,4 147кс

Според мен:
    -проверка и смяна на бензинови инжектори поне каране с малко добавки!
    -проверка и смяна виско или какъвто там вид охл. на двигателя има+термостат!
    -катализатор/и
    -ако ще го караш смени му клапаните поне изпускателните. Ако ги е закалил много, след като го сглобиш може да ги скъса и пак си в бокса!
    -газова ако има да се регулира прецизно защото за сега тя ще е виновника за станалото.

Всичко което пиша без клапаните съм направил при мен. При мен направо буталото беше в картера! Така купих джипа. 6 нови бутала и съм в играта с друг блок защото моя не ставаше. При всичко ново по охл.система темп. на двигателя сега е 85 градуса, лятото 90, на оффроуд лятото 95 и се пуска ел.перката. Тука чета че нормално било да си работи на 100гр. ОК. Колко беше работната темп. преди да се счупи, или откакто го имаш?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
      . Колко беше работната темп. преди да се счупи, или откакто го имаш?
      Вдига 90гр за нула бройки,стрелката заковава в средата и ни напред ни назад....извън градско.
      jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Попе,кво стана брат.Не се обади повече,не пишеш.Много ли е зле положението?
        Grand Cherokee WJ
        Dodge Caliber
        E 430 4-matic-T(S210)
        GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
          Попе,кво стана брат.Не се обади повече,не пишеш.Много ли е зле положението?
          Ами какво да пиша Пламене,само ядове.Трябва бутало и комплект сегменти да сменя...няма и няма!
          Нищо няма за тази кола освен гарнитури,масла и филтри.Къде не звънях че сайтове че морги,няма и няма.
          Сега ще питам (joro_cska) дали може нещо да направи и ще търся вариант да ги отлеят в завод Дружба АД..Разград.
          jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Първоначално публикуван от ПОПЕТО Преглед на мнение
            Ами какво да пиша Пламене,само ядове.Трябва бутало и комплект сегменти да сменя...няма и няма!
            Нищо няма за тази кола освен гарнитури,масла и филтри.Къде не звънях че сайтове че морги,няма и няма.
            Сега ще питам (joro_cska) дали може нещо да направи и ще търся вариант да ги отлеят в завод Дружба АД..Разград.
            Има, бре? В роЦкауто.Цом трябва просто да си избереш размер:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Piston2_4.jpg
Прегледи:1
Размер:75.4 КБ
ID:5739493

И ти се визуализират цени и наличности. Имай предвид, че не винаги за конкретната година на производство на колата излизат всички части. Тогава търсиш за съседни години.
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Попе , току що се прибрах от летището и гледам в темата.Ако проблемът ти с частите е нерешим по друг начин - давай данни и ще ги вземем от тук.Няма да е клиентска цена , защото малко се явявам монтьор при дилъра.
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Тука дискутираме с Попето на ЛС - дали ще му трябва някакъв "ремонтен размер", щото гледам в роЦкауто има и по-широки бутала, да не са за поизносени цилиндри? Дали да измери и какво точно трябва да измери той, за да му намерим правилните бутала?

Коментар

Знаеш предполагам :микрометър , настройка вътромер ,...Ма едва ли.Попето каза , че цилиндърът си е добър.
                  Аз лично никога не бих сложил ново бутало самотно.Поне и сегменти на останалите.Плюс биелни лагери.Това , като железорак .
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от ПОПЕТО Преглед на мнение

Виждаш ли,че трябва да се пише.Има много колеги,всеки ако опита да помогне,все ще изкочи заека от някъде.Няма да хвърляш Черока я.
                    По моргите трудна работа,но в крайна сметка от вън някъде ще се намерят части.В Рокауто провери ли?
                    Grand Cherokee WJ
                    Dodge Caliber
                    E 430 4-matic-T(S210)
                    GLK

Коментар

Няма ли да се поразклати двигателя с едно разградско бутало и 3 оригинални?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Няма ли да се поразклати двигателя с едно разградско бутало и 3 оригинални?
                        Четете темата, бре? Бутала има из целийо интернет и то различни размери - малко по-широки за обиране на луфтове в износени цилиндри, стандартни размери. По моргите със сигурност има, ама аз ли да правя проучване този МАСОВ двигател на колко още десетки и стотици марки МПС се слага. Ся, че няма случайно аварирало точно такова "Чероки", не значи, че не се намират от другите марки със същия мотор. Какъв Разград?

Коментар

По-горе му е минала и такава идея.

Иначе то е ясно как се прави.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            ...ама аз ли да правя проучване този МАСОВ двигател на колко още десетки и стотици марки МПС се слага.
                            Със същия двигател:
                            1995–1998, 2000 Chrysler Cirrus
                            1995–2006 Chrysler Sebring
                            1995–2006 Dodge Stratus
                            1996-2007 Dodge Caravan
                            2002–2005 Jeep Liberty
                            2003-2006 Jeep Wrangler
                            1996-2000 Plymouth Voyager
                            1996–2000 Plymouth Breeze
                            2001-2010 Chrysler PT Cruiser
                            2007-2010 GAZ-31105 Volga
                            Chrysler PT Cruiser GT - този и следващите са с турбо, но ДВГ е същият...
                            2003–2005 Dodge SRT4
                            Dodge Stratus R/T (1996 до 2000)
                            Chrysler Cirrus LXi

Коментар

И за да не се тюхка Попето - в "УЙкито" пише, че този ДВГ бил наследство на "Крайслер" от "Ламборгини" , умножен по два и половина - три пъти броят на цилиндрите, те ти "Вайпър"... То затова са такива шантави по форма буталата.

Коментар

Направо уби коча с лопата.
                                Доста размисъл и надежда за Попето.
                                Grand Cherokee WJ
                                Dodge Caliber
                                E 430 4-matic-T(S210)
                                GLK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X