От: Моят Grand Cherokee WJ 2.7 Overland
Дядо Владо се оказа прав в пророчествата. Два месеца по-късно съм дал над 1/3 от цената на джипката за ремонти и поддръжка...
Сменени са следните неща:
* Масла на диференциалите
* Масло на раздатката
* Масло на мотора
* Масло и филтър на скоростите
* Букаса на скорстите (сменяла се заедно с маслот, ама късно го разбрах това и я смених в последствие)
* Един брой заден семеринг и лагерта с него
* Маншон на задно каре на преден кардан
* Тампони на задна стабилизираща щанга
* Биалетки на задна стабилизираща щанга
* Стенд и корекция на дюзите
* Горивен филтър
* Термостат
* Антифриз
* Радиатор на климатика
* Амортисьори на задната врата и капак
* Преден десен горен шарнир на предният мост
* 4 долни носача, всички тампони на горните без единият на предният мост (труден е за вадене, а бил здрав)
* Амортисьорите - сложих KYB, че имаше един заден сдал багажа, смених ги всичките.
Повечето са неща ясни от първноачалните огледи. Амортисьорите и термостата не бяха ясни тогава.
А, и се обзаведох с 5 оригинални джанти 17ки като моите, но в перфектно състояние и с двугодишни гуми на тях за скромните 500лв
. Дадоха ми бонус и гайките, та ако нямкой му трябват оригинални гайки да се обажда. Имам 15тина за подаравяне
.
Монтирах си и DRL релето. Поръчано от ebay релето на Mopar струваше 18 долара. Доставката беше безплатна - докараха ми го
. При първият опит да го подкарам не бях махнал старото реле за късите и ударих на греда.
Та - старото реле задължително се маха. По щракането му разбрах как работи новото. ЕКУто зад релето постоянно спира/пуска фаровете. Като ги държи включени 50% от времто те работят на 50% мощност. Малко шано е схемата и зависи как е направено релето, но ако производителят си е оставил ръцете и в релето има биполярни транзистори ще има едни 0.7 волта пад на напрежението към фаровете в самото реле.
Останали проблеми са козметични - нещо не работи редовно говорителят в шофьорската врата. Кабелите във маншона на вратата са като нови. Оправя се като се покара 30тина минути колата, та подозирам студена спойка или лош контакт на някоя букса. Но не е в усилвателят, защото високочестотният на таблото работи винаги. Та проблема е някъде между разклонението за високочестотният говорител и говорителят във вратата.
И като странични екстри - смених крушките на късите с Phillips HIR1 (или 2 беше, не съм сигурен). Халогенни крушки със същата мощност като оригиналните, но с доста повече светлина. Пък и са long life. Но не е лесна смяната - изисква рязане по цокъла на крушката за да се закачат кабелите ...
Купих си и зимни гуми - Nokina SUV WR3 . Много каучук има по тях и искат доволно количество баланси. Нямам търпение да ги пробвам на сняг и кофти условия
. При последният бях с Витара-та, та не можах да им се нарадвам.
Дядо Владо се оказа прав в пророчествата. Два месеца по-късно съм дал над 1/3 от цената на джипката за ремонти и поддръжка...
Сменени са следните неща:
* Масла на диференциалите
* Масло на раздатката
* Масло на мотора
* Масло и филтър на скоростите
* Букаса на скорстите (сменяла се заедно с маслот, ама късно го разбрах това и я смених в последствие)
* Един брой заден семеринг и лагерта с него
* Маншон на задно каре на преден кардан
* Тампони на задна стабилизираща щанга
* Биалетки на задна стабилизираща щанга
* Стенд и корекция на дюзите
* Горивен филтър
* Термостат
* Антифриз
* Радиатор на климатика
* Амортисьори на задната врата и капак
* Преден десен горен шарнир на предният мост
* 4 долни носача, всички тампони на горните без единият на предният мост (труден е за вадене, а бил здрав)
* Амортисьорите - сложих KYB, че имаше един заден сдал багажа, смених ги всичките.
Повечето са неща ясни от първноачалните огледи. Амортисьорите и термостата не бяха ясни тогава.
А, и се обзаведох с 5 оригинални джанти 17ки като моите, но в перфектно състояние и с двугодишни гуми на тях за скромните 500лв
. Дадоха ми бонус и гайките, та ако нямкой му трябват оригинални гайки да се обажда. Имам 15тина за подаравяне
.Монтирах си и DRL релето. Поръчано от ebay релето на Mopar струваше 18 долара. Доставката беше безплатна - докараха ми го
. При първият опит да го подкарам не бях махнал старото реле за късите и ударих на греда.Та - старото реле задължително се маха. По щракането му разбрах как работи новото. ЕКУто зад релето постоянно спира/пуска фаровете. Като ги държи включени 50% от времто те работят на 50% мощност. Малко шано е схемата и зависи как е направено релето, но ако производителят си е оставил ръцете и в релето има биполярни транзистори ще има едни 0.7 волта пад на напрежението към фаровете в самото реле.
Останали проблеми са козметични - нещо не работи редовно говорителят в шофьорската врата. Кабелите във маншона на вратата са като нови. Оправя се като се покара 30тина минути колата, та подозирам студена спойка или лош контакт на някоя букса. Но не е в усилвателят, защото високочестотният на таблото работи винаги. Та проблема е някъде между разклонението за високочестотният говорител и говорителят във вратата.
И като странични екстри - смених крушките на късите с Phillips HIR1 (или 2 беше, не съм сигурен). Халогенни крушки със същата мощност като оригиналните, но с доста повече светлина. Пък и са long life. Но не е лесна смяната - изисква рязане по цокъла на крушката за да се закачат кабелите ...
Купих си и зимни гуми - Nokina SUV WR3 . Много каучук има по тях и искат доволно количество баланси. Нямам търпение да ги пробвам на сняг и кофти условия
. При последният бях с Витара-та, та не можах да им се нарадвам.
Коментар