Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят Grand Cherokee WJ 2.7 Overland

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cheroke WJ 2.7 - какво да гледам преди покупка

И KTS-а е едни пари ... . Горе-долу като DRBIII-то. Ама DRBIII-то поне има китайски клонинг (wiTECH VCI Pod-овете имат копия). За 400 долара почвам да мисля, че си заслужава. Особенно при тия цени на диагностиката.

Пък не са много сервизите дето имат оригинални диагностики, повечето карат на китайски копия. Та тоя KTS идея си нямам къде да го търся.

Иначе проблеми нямам - и сутрин, и денем пали като бензинка. Май изпушва леко при палене, ама само толкова. Ще мина през Балканстар за сега, пък после ще го мисля. DRBIII-то май трябва даже за смяна на спирачната течност, нещо с ABS-а се правело. С другите налични неща не мога да му прочета и грешките - нито vgateScan-а, нито на Delphi клонингите откриват грешки, а диагностиката с ключа показва 3 .

Коментар

Я, нещо интересно дето уж трябва да работи - http://jeepswj.com/software/ . Тези са се хванали, хакнали са протокола и са си написали нещо което работи на 2.7CRD двигателите, но само чете и чисти кодове за грешки. Но пък работи хем с двигателят, хем със скоростната кутия. Безплатно е, работи със ELM327, имат програма за Windows и за Android телефони. Утре ще го тествам и ще кажа работи ли .

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
        Я, нещо интересно дето уж трябва да работи - http://jeepswj.com/software/ . Тези са се хванали, хакнали са протокола и са си написали нещо което работи на 2.7CRD двигателите, но само чете и чисти кодове за грешки. Но пък работи хем с двигателят, хем със скоростната кутия. Безплатно е, работи със ELM327, имат програма за Windows и за Android телефони. Утре ще го тествам и ще кажа работи ли .
        Това и мен живо ме интересува.
        Grand Cherokee WJ
        Dodge Caliber
        E 430 4-matic-T(S210)
        GLK

Коментар

Колеги имам лънч който разцепва американските коли! Само 2,7 се дърпа и не мога да влезна в живи данни от там нататък скорсти, еър бег, радио, хеми двигателя, и какво се сетите се поддържа. Мога да правя и доста настройки на региони и тн.

Ктс мога уредя безплатно за софия. Да пробваме и видим какво може какво не?

Коментар

Какво е лънч? КТС-а как го уреждаш безплатно? Да видим дали ще покаже корекциите на дюзите и как работи . Тъкмо както казваш ще го пробваме. Ако сработи може да пропусна "запазеният за диагностика час" в Балкан Стар.

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
            Даже пишат, че дописвали програмата да може да се справя горе-долу аналогично на DRBIII-то със различните системи - еърбези, АБС-и ... . Планирали да го пуснат около нова година. На същата страница долу в коментарите . Само дето се оказа, че с мойто китайско ELM327 не бачка. Иначе хората са водолни .

Коментар

Този двигател монтиран в Jeep, нищо не го "чете", освен DRBIII или KTS. Не си давайте парите на вятъра. А, и AVDI се справя, ама оригиналния( българския). За клонинзите не гарантирам.
              Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
              SSang Yong Kyron 2.0xdi
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                Работи. С ELM327 v1.5 под windows безгрижно чете и трие двигателя и кутията. От седмица се боря с P0340, P0702 + P2210.
                Андроидското приложение не знам, не мога да си открия bluetooth ELM-a.
                Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                Suzuki Grand Vitara 1.6
                LZ1ZPM

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                  Какво е лънч? КТС-а как го уреждаш безплатно?
                  Имам приятел с такъв КТС дето може да говоря да ти свършим работа. Просто да проверим дали се връзва така както се свързваше преди няколко години и 4-5 ъпгрейда на софт-а на КТС-а. Дай един телефон на ЛС и помисли дали бул.Стамболийски 251 ти е далече

Иначе имам launch x431 това е диагностика под андройд която е универсална. Подробността при нея е че събира в себе си всички оригинални диагностики и позволява много голям процент от възможностите им. Може да прави настройки, адаптирания, тестове, разбира се конкретните модули трябва да поддържат това. Важното е че при Jeep ме удари в земята защото може да направи 96% всичко което прави оригиналната диагностика. Лошото е че точно с моята версия в момента само 2,7црд не иска да ме пусне да чета живи данни(корекции, и налягане на рейл). Иначе за всичко друго по джипа ти мисля че мога да вляза и чета каквото е нужно.
                  Последно редактирано от IvanVG; 30-09-16, 22:38.

Коментар

В понеделник ще кажа на шефа да уволни двата "Вайтек"а.
                    Какво било лънч.Вечеря , бе.Пък , ако става дума за Launch - ми правят доста продукти. Например с X-431V+ няма да можеш да употребиш дори 20% от възможностите му след едногодишна практика.
                    А , двамата WiTech , не бих ги баш изгонил.Единият днес прави настройки на предна камера , след смяна на челно стъкло.И то успешно!(Джипът не беше истински , а от новите)
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Говорите за разни системи за по 2-3000 хиляди+. Аз по-скоро търся някакво китайско нещо за 50-100 долара (или максимум 400 като китайските wiTech-и) дето да върши работа. Няма да отварям сервиз . А за лична употреба да си купиш инструмент който струва половината кола някак си не е удачно. И като гледам няма такова .

Лънча явно е добра опция. Лошото е, че точно за мотора няма да дава данните. Ще поживеем, ще видим. Като гледам цената му е доста добра - 70 долара донгъла + 66 долара пакета за Крайслер диагностика.
                      Последно редактирано от brum; 01-10-16, 08:07.

Коментар

Кой лънч , баш.
                        Шот 70 (калкулатор 40 - по евро).Та кинти , та пари.
                        Приказката за ходенето по мацки с пет лева и резултатът-пичи въшки не е от вчера.
                        7040=2800 евра.

Коментар

Нещо не ти хващам иронията колега? Лаунч х431 виждал ли си и въобще знаеш ли за какво говориш?

Да ти дам жокер на мен ми я показа Богомил Богомилов.

Коментар

Иронията беше към този , който попита какво е лънч.
                            А като гледаш в поста ми сумата в евро - платих я , за да видя и аз за какво става дума.И да си имам , а не да ми показва някой.
                            Ако не ми вярваш , питай дядо Владо - на него пък аз му го показах.
                            И въобще става дума , че ако си говорим сериозно за диагностика , ама сериозно , то въобще не трябва да споменаваме ELM и подобни.
                            Предлагам мир , на отпуска ще почерпя

Коментар

Извинявай не съм те разбрал! Помислих че пак някой ще обяснява как е като елм и тн.

Коментар

Тъй, отидох до Балкан Стар, взеха ми скромните 32.40 за да ми кажат и изчистят грешките на двигателя и скоростната кутия и да ми кажат какви са корекциите на дюзите. 1 дюза е на +3, 2ра е на -2, другите са на <0.5. Това на загряла кола (30минути градско каране) и неработещ термостат (антифриза седи на около 75 градуса, явно е за смяна). Та се чудя сега дали да рециклирам само първа и втора и да ида пак за тест или да вадя всичките за да ми е спокойно за в бъдеще.

Всякакви съвети биха били полезни . Предполагам цената при рециклиране на 5те дюзи ще е доста по-голяма поради факта, че последните две се свалят трудно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X