Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят Grand Cherokee WJ 2.7 Overland

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cheroke WJ 2.7 - какво да гледам преди покупка

Тъй, ELM327 и софтуера от jeepswj.com работят. Това е първото което успява да прочете и изтрие грешките без да броим това в Балкан Стар. До сега всичко което се върже твърдеше, че няма грешки, а диагностиката с ключа ги показваше.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
      Тъй, ELM327 и софтуера от jeepswj.com работят. Това е първото което успява да прочете и изтрие грешките без да броим това в Балкан Стар. До сега всичко което се върже твърдеше, че няма грешки, а диагностиката с ключа ги показваше.
      Мобилното приложение също работи отлично
      "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Човека дето го е писал е хакнал (reverse engineer) протокола. Даде ми малко информация и почти вижда корекциите на дюзите (трябва само да разкодирам отговора от ЕКУто). Явно е доста на пред с материал и около нова година май ще има достъпно приложение което да дава доста данни за тия двигатели .

Коментар

Тъй, формата на данните за корекцията на дюзите е ясен вече. Сега ще събера малко данни за четене на налягането на рейла (целево и актуално) и после съм готов да пристъпя към ремонта .

Коментар

Та - дюзите бяха свалени, проверени, две от тях претърпяха някаква корекция, монтирани обратно. Корекцията вече е под 1 (от най-ниското до най-високата).

Смених и термостата, маслата на двигателят и скоростите. Задните амортисьори бяха свалени и им направиха нови тампони (фирма Чав) - 50лв за 4 тампона и няколко часа работа. Сега са плътни и не хлопат, но си остана някакво тропане от зад - явно има още някой за смяна.

Та тъй - останаха дребни работи, примерно климатика (че изпуска фреон) и шарнир на преден мост. И след това остава каране .

Скоро ще пусна един скрипт писан на Python дето с ELM327 (истинско) чете корекциите на дюзите, налягането на рейла, налягането на турбото, стойностите на MAF сензора и разни други благинки.
            Последно редактирано от brum; 13-10-16, 18:37.

Коментар

но си остана някакво тропане
              ...около биалетките.....
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Предполагам . На стабилизиращата щанга отзад са сменени тампоните между нея и купето. До колкото знам всичко друго изглежда здраво (включително и тампоните на А рамото). Та няма много варианти .

Коментар

Някой от четящите тук леко нагло се е опитла да изкопчи информация от момчето от jeepswj за това как да се върже към ECU-то. Той на своя сметка е решил, че искам да го саботирам като му открадна информацията и да я използвам за лична облага. А аз просто имах желание да помогна с каквото мога. Та някак си не е готино ...

Оказа се, че все пак приложението което ще прави ще е платено и ще е струва нещо между 5 и 20 евро. Та при тази информация която получих някак си не е редно да пусна скрипта дето чете разните благинки като МАФ, корекции дюзи и налягане на рейла за свободна употреба. Това което той ще пусне може да струва едни смешни пари, но ще е доста по-богато на функционалност. Та с малко късмет по нова година ще има с какво да четете тези двигатели.

Коментар

Освен за чистене и четене на грешки има ли други функционалности в тази програма - живи данни, тестове?
                    Аз имам китайски аутоком, но той става за 2.7 след 2004г предишните години не ги разчита

Коментар

Ще има. Ще има и доста повече неща, като адаптации и разни подобни. Примерно смяната на спирачна течност на тая кола изисквала специална процедура за да се претака течноста в АБС-а. Предполагам и то ще е включено.

Китайския Аутоком и WOW четат само EOBD нещата. А те са тотално безполезни. Там има само % на педала на газта, MAF стойности, обороти, скорост и разни подобни базови неща нужни при ГТП. Информация като налягане на рейла и корекции на дюзите липсват. Това което чете тези двигатели е DRBIII и StarMOBILE. Подозирам че и Stardiаг-a за мерцедесите работи.
                      Последно редактирано от brum; 18-10-16, 20:18.

Коментар

........... Подозирам че и Stardiаг-a за мерцедесите работи.
                        Не позна Star Diagnosis или DAS е само за Mercedes Benz цялата гама , Setra , Smart и Mitsubishi Canter
                        Еди Рангелов : 0885 088 444
                        Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Ми тия в Балкан Стар тъй рекоха, ама предполагам, че са искали да кажат StarMobile . Затова казвам, че подозирам . Това е което чух от човека дето ми закачи колата за да ми провери корекциите на дюзите там.

Еди, ти като запознат с диагностичните tool-ове за това - някой от тях дава ли информацията по канали? Че се опитвам да събера малко информаця на кой канал са разни данни, като текущо и целево налягане. Тези двигатели знаеш ли на какви милиграми работят на празен ход с изключени товари (като фарове, подгреви седалки, климатици) след като са достигнали работна температура и скоростната кутия е на P?

Коментар

Аз само ползвам хардуер и софтуер на ниво диагностика ( потребител ) , нямам желание и възможности да задълбавам в разработка на нови диагностични системи (tool-ове ) , за целта си има други специалисти
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Е, мен ми трябва само мааалко информация .

Днес реших да видя в какво състояние ми е филтъра на купето. Оказа се, че фабрично излизали без филтър купе. Ама от Германия за 130лв си заръчха основа за филтър, филтър и един дипълнителен филтър с активен въглен.

И май имам мравуняк в колата. Всеки ден намирам по 1-2 мравки да обикалят. Гледах, търсех - не видях от къде тръгват. Някъде от вентилацията май излизат. Но пък като духа вентулатора не изскачат ...

Коментар

В началото бях писал за една грешка - P0703. Некоректен сигнал от стоп машинката уж. Като страничен ефект от това беше, че по някога cruise control-а се самоизключва и отказва да се включи докато не загася и запаля пак. Та тия дни на прибиране имаше още един страничен ефект - както си карам по магистралата и без да съм върнал педала на газта се усеща все едно, че съм го върнал. Предположих, че има общо с машинката. Още в движение подпрях леко педала на газта от долу и го оставих да си седи с една идея по-вдигант от нормалото. До следващото ползване на спирачка проблем нямаше, след следващото ползваане на спирачка пак почна така. Пак повдигнах педала и пак се оправи.

Убеден, че е стоп машинката днес я свалих да я разгледам. Саморегулираща се е - като се монтира се пуска педала на газта и буталото се прибира до там където го избута педала. След малко разглабяне успях да извадя буталото на вън и да я монтирам обратно. Саморегулира се както се очакваше. Последва проба - работи. Последва още една проба - с ръка вдигнах педала на газта - изщрака "тресчотният" механизъм и машинката се прибра с още едно зъбче. След това не съм карал пак за да знам ще го има ли проблема. Но ако се окаже, че го има виждам само един вариант - да не повдигам педала с крак .

Някой друг да е имал подобни проблеми? Torque converter-а страда ли като се натисне спирачката леко (колкото да разболкира), но не се върне газта?

И дали има шанс модератор да разцепи темата на две? Някъде от момента преди купуването и след купуването на джипката. От 26то (включително) мнение май е удачно място за разделяние. Новта тема ако може да се казва нещо като "Grand Cherokee WJ 2.7 Overland" .
                                Последно редактирано от brum; 29-10-16, 19:22.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X