Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят Grand Cherokee WJ 2.7 Overland

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cheroke WJ 2.7 - какво да гледам предо покупка

Да ти е честит, да го обичаш и да му се радваш много! И да го мислиш, и да не го мислиш ще оправиш всичко, и всичко ще работи. Няма стара кола която да съм видял и да не се е случило. Просто от сърце ти пожелавам да е когато ти превантивно го ремонтираш, а да не те оставя на път и чак тогава да го правиш. Помни и златното правило че евтино няма, плащай повече сега да е по-евтино накрая! 2 пъти направено е най-скъпо!

Кажи ми само как ще го вкараш в гората с тая визия? Ако моя изглеждаше така щях само на асфалт да го карам . Много е хубав!

Коментар

В гората - с усмивка. Но не говорим за тежък офроуд, защото това е семейното возило и ще остане със заводското окачване. А в този вид съм почти убеден, че е по-малко проходим от Витара-та дето е само с лифт на окачването и гуми 235/75/Р15 .

Коментар

С риск да обидя някой, как почти всичко е по-проходимо от WJ пък да не говорим за куадра драйв???

Коментар

Витарата ми е прежалена, лека (1000кг), къса база и повдигната. Ей тия 4 неща я правят по-проходима. Има някой места дето съм се кръстил преди да мина и съм абсолютно сигурен, че аз с Grand Cherokee-то няма да успея да мина. Най-малкото заради дължината и килограмите му. Но по останалите 80% от местата дето минава витарата ще мине и Grand Cherokee-то.

Коментар

На мен ми е основна кола и го карам много. Ходих по черни пътища, поляни, и занемарени места. Впечатлението ми е че се представя отлично за стоков джип със зимни гуми. Аз ще го ползвам точно като теб със сток размер гуми защото си карам често със 120+км/ч, дори последно време се разколебавам дали да бъдат БГ/ат. Последно време гледам Ханкук динапро. Видях една гега с такива бяха нови ама много ме впечатлиха.

пп - Ще чакам снимки от свалянето на капака на предния диф. Интересно ми е какво се е случило?

Коментар

От: Grand Cheroke WJ 2.7 - какво да гледам преди покупка

Айде и от мен само безаварийни!
              Относно гумите...аз тьркалям вече три години едни БФГ/АТ дето са с ДОТ 2008.И зиме и лете!Е,доволен съм си!Видях Кията на Пенчо,турнал е същите КО2.Харесаха ми.догодина купувам и аз такива.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
              0888854582
              Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
              Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                С риск да обидя някой, как почти всичко е по-проходимо от WJ пък да не говорим за куадра драйв???

Какво друго да кажат?
                Grand Cherokee WJ
                Dodge Caliber
                E 430 4-matic-T(S210)
                GLK

Коментар

Малко пресни впечатления да споделя и един въпрос да задам.

Първо - колата определено е тясна. От пред почти опирам в тавана (1.95 съм). Другото недомислено нещо е огледалото аз задно виждане. Моето е електрическо и му работи затъмняването. Но ми трябваше известно време да разбера защо е толкова неадекватно - задната седалка има 3 облегалки за глава, средната скриваше сензора за светлина вграден в огледалото. Ако тоя сензор беше в горният край на огледалото или огледалото беше на малко по-смислено място щеше да работи идеално. Сега карам със свалена средна облегалка на задната седалка. Та като цяло огледалото не е много удобно - скрива ми важна част от пътното платно и при кръстовища може да изпуснеш кола която идва от дясно.

А сега за въпроса - нормално ли е при обратен завой с малък радиус да се чува нещо като тътрузене от задният мост? Май се опитва да се заключи и почва да приплъзва по-трудно. Не съм убеден, че реално заключва, но определено се чува нещо като приплъзване на гума или скърцане от фрикционните дискове. Не съм сменил още маслото, та може и това да има някаква вина. Това ще се опитам да го корегирам тая седмица.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                    Малко пресни впечатления да споделя и един въпрос да задам.

Първо - колата определено е тясна. От пред почти опирам в тавана (1.95 съм). Другото недомислено нещо е огледалото аз задно виждане. Моето е електрическо и му работи затъмняването. Но ми трябваше известно време да разбера защо е толкова неадекватно - задната седалка има 3 облегалки за глава, средната скриваше сензора за светлина вграден в огледалото. Ако тоя сензор беше в горният край на огледалото или огледалото беше на малко по-смислено място щеше да работи идеално. Сега карам със свалена средна облегалка на задната седалка. Та като цяло огледалото не е много удобно - скрива ми важна част от пътното платно и при кръстовища може да изпуснеш кола която идва от дясно.

А сега за въпроса - нормално ли е при обратен завой с малък радиус да се чува нещо като тътрузене от задният мост? Май се опитва да се заключи и почва да приплъзва по-трудно. Не съм убеден, че реално заключва, но определено се чува нещо като приплъзване на гума или скърцане от фрикционните дискове. Не съм сменил още маслото, та може и това да има някаква вина. Това ще се опитам да го корегирам тая седмица.
                    Смени маслото в дифовете.Внимавай и сложи точното масло 75W140 с добавка за ЛСД.
                    Grand Cherokee WJ
                    Dodge Caliber
                    E 430 4-matic-T(S210)
                    GLK

Коментар

Мотул 75W140 ще сложа. То си върви с добавка за LSD диференциали. Ако има и най-малка наченка на проблеми после ще добавя и препоръчаната добавка. Или ако някой има наблюдения, че мотула без добавката прави проблеми ще я сложа от сега.

Коментар

Мотула е добро масло,аз слагам само от него,дори сложих и в АСК.И съм доволен за сега.Не слагай допълнително добавка,ако купиш с такава в маслото.
                        Пиши за резултата,че има много скептици.
                        Grand Cherokee WJ
                        Dodge Caliber
                        E 430 4-matic-T(S210)
                        GLK

Коментар

Ще пиша. Още малко въпроси имам, че гледам схеми на раздатката и не съм сигурен, че ги разбирам правилно.

1) Реално раздатката има или няма диференциал? Има героторна помпа която бързо зацепва предният мост при разлика в оборотите, но реално диференциал не виждам. Та в тоя случай това води ли се за AWD или не е точно AWD? Като прост пример - ако карам по прав път май само задният мост ще бута колата.

2) 4х4 low има ли реално някакъв блокаж или е само демултипликатор? Щото като гледам картинки на раздатката от вътре май единственото което се случва е, че се включва демултипликатора. Не виждам по някакъв начин да влияе на героторната помпа и да я вкарва в заключен режим според low/high позицията на лоста.

Коментар

...Още малко въпроси имам, че гледам схеми на раздатката и не съм сигурен, че ги разбирам правилно.

1) Реално раздатката има или няма диференциал? Има героторна помпа която бързо зацепва предният мост при разлика в оборотите, но реално диференциал не виждам. Та в тоя случай това води ли се за AWD или не е точно AWD? Като прост пример - ако карам по прав път май само задният мост ще бута колата.
                            Ще развенчаеш май един мит Няма междуосев диференциал
                            Разработана для Grand Cherokee/WJ 1999 модельного года. Похожа принципу действия на другие "on demand" раздаточные коробки компании New Venture, но снабжена новой "героторной" муфтой вместо центрального дифференциала или виско-муфты
                            ...
                            2) 4х4 low има ли реално някакъв блокаж или е само демултипликатор? Щото като гледам картинки на раздатката от вътре май единственото което се случва е, че се включва демултипликатора. Не виждам по някакъв начин да влияе на героторната помпа и да я вкарва в заключен режим според low/high позицията на лоста.
                            "Някакъв блокаж" е. Колата става "парт-тайм" и яко рови с четирите колела. Как точно сработва - дядо Владо напр. да каже.
                            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Мда, там пише "В режиме пониженной передачи героторная муфта блокируется.". Явно блокира, ама как - хич не вдявам. Иначе правилно съм се ориентирал - on demand е, а не е истинско AWD. Тъй пише и на руският сайт. Ама да бях гледал преди, сега ще му свиквам .

Коментар

Ама да бях гледал преди, сега ще му свиквам .
                                Зависи за какво ти трябва колата. За пистово-шосейна бегачка така или иначе не става, щото е висока, с големи ходове на окачването и аеродинамика на тухла. А, че определено си върши идеална работа и на кал и на сняг, две мнения няма. Има специфики в поведението - разгледани са тук и тук, и на още няколко места из форума.
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X