Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят Grand Cherokee WJ 2.7 Overland

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моят Grand Cherokee WJ 2.7 Overland

Май го харесах. Овърленд, 2004та. Огледах всичко което можеше и намерих разни проблеми, но на фона на всички други дето гледах тоя е като нов ... Проблемите дето за момента са ясни са:

1) Теч на фреон от радиатора на климатика, но на място дето би трябвало да може да се завари.
    2) Една торба тампони по окачването са за смяна.
    3) Предният варилок никакъв го няма нещо. Но пък няма виене никакво от пред. Има някаква надежда, че след смяна на маслото може и да заработи.
    4) Задният варилок май не стяга достатъчно. При по-голямо усилие на подемник се превъртат двете колела от зад едно спрямо друго на ръка.
    5) Задното каре на предният кардан е със скъсан маншон. Надявам се да намеря само маншона, но ако не - ще взема цяло каре.
    6) Има теч от задният мост от към дясно колело. Семернгите ще бъдат сменени и би трябвало да се оправи.
    7) Има един шарнир на предният мост (дясно колело, горен шарнир) за смяна.
    Амортисьорите на задното стъкло (багажника) за изтървали.

Иначе по електрониката не намерих нито едно нещо да не бачка. Няма грешки в климатроника. По диагностика с ключ има 2 козметични грешки - датчика на спирачката (към момента работи) и ниско налягане на фреон (то е ясно защо). Салона е доста запазен. Двигателя работи идеално добре, скоростите - също. Ако всичко е наред утре ще бъде прехвърлен в КАТ на мое име. Снимки - в следващите няколко дни .

От: Grand Cheroke WJ 2.7 - какво да гледам предо покупка

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
    ...
    6) Има теч от задният мост от към дясно колело. Семернгите ще бъдат сменени и би трябвало да се оправи. ...
    Освен семеринг се сменя и лагер + 1 втулка. А най-добре да смениш и капачката.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ми и Соти първо каза така, после се отметна и каза, че щяло само със семеринга да се мине. Ма тъй - ако трябва и лагер и лагер ще се смени. Предполагам, че тоя външният семеринг няма как да излезне без да се извади лагера .

На преният мост има ли защитни ламарини на спирачните дискове? Че нещо липсваха, пък не съм обръщал, дали има или няма такива. Уж трябва да има, ама нещо странно ми е да ги няма ей тъй, а всичко друго да изглежда добре.

Части от щатите от къде се поръчват. Рокауто уж не били много добър вариант. Има ли алтернатива?

Коментар

Ей го де. Не е в много детайли, но - то си се вижда. Сално е доволно запазен. Проблеми си има, но съм ги написал по-горе.

Бях слушал, за това, че имат електрически проблеми, ама не очаквах да ми се случат на 1ят ден. Днес след КАТ ми изчезнаха левите мигачи. Първата мисъл - тия дето дупчиха от зад за намера са засегнали сноп с кабели. Нищо, че в задната врата кабели за мигачите няма какво да правят . Та - отворих задната врата и там всичко е цяло. Втори вариант - бушон. Ама десните мигачи бачкат, аварииките бачкат. Та свалих схемата и я разгледах - проследих цялата инсталация, намерих къде е релето за мигачите, намерих какво влиза и излиза от него. Като извод - или е релето, или е лостчето. Утре ще сваля релето и ще проверя през него лостчето. Ако не е то - отварям релето и го оправям. Ако е лостчето е малко неприятно ...

Доста съм доволен от разхода. По магистралата основно се движех около 140км/ч по таблото. Показа разход 8.6л/100км след 220км магистрала. Малко ме съмнява, че тия показания лъжат и реалният е по-висок, ще го засека при следващото зареждане. Между другото при тая скорост се усещаше доста комфортно. Интересно след като се сменят заминалите тампони как ще е .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160921_105530.jpg
Прегледи:1
Размер:119.8 КБ
ID:5728872Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160921_105551.jpg
Размер:106.6 КБ
ID:5728871Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160921_105743.jpg
Размер:95.8 КБ
ID:5728870

Коментар

Разхода е с ~1 нагоре. Най-икономичен е с 80-90. И наистина след 130 става като залепен на пътя. Честито!

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
          WG 2.7 CRD

Коментар

Честито и от мен.Спомени за покупната цена.Иначе изглежда хубав.
            Grand Cherokee WJ
            Dodge Caliber
            E 430 4-matic-T(S210)
            GLK

Коментар

Една от най-високит към момента в мобилето беше. 10500 с регистрация и гражданска за 1 месец. Със сменени накладки, ремъка и уж масло на двигаетлят.

От автокъщата са го избрали като най-запазен и са ходили до Италия с него. Но са сменили накладките със дискове дето са почти за изхвърляне, та сега ще ги сменям пак заедно с дисковете. И веригата ще сменям, че подозирам, че е продаден защото е дошъл ред и за неината смяна. Уж на 140 000км, ама са поне 100 000 назад . А на 250 000 май се сменя веригата.

Разхода ако е само около литър отгоре съм доволен. Пасата дето го карам с 10-20км по-бавно по магистралата харчи около 6.5к/100км. Ако този шлеп е 50% отгоре при по-висока скорост е екстра .

Има едни 2-3 хиляди лева за обслужване и ремонти по него след детайлно оглеждане. Само смяна на ангренажната верига по правилнинят начин ще е сигурно към 500лв. И това са при без да смятат ремонт на предния диференциал, него си го предпочитам отворен - с тоя low pinion по-добре да са по-малко стружките в маслото там. На фона на всичко друго дето гледах по автокъщите тоя се класира като нов . В Труд имаше един дето само след запалването почна да пуши и да хвърля нафта от всякъде. Необходими му бяха може би 20тина километра за да се запали. Та надявам се, че моят след ремонтите ще е здрав и няма да е бездънна яма за средства за поддръжка.

Я да питам - нафта от къде сипвате? Лукойл стават ли? Обикновенната или хубавата нафта да сипвам? Би трябвало и с двете да няма драма, ама т'ва само ако нафтата ни наистина отговаря на стандартите .

Коментар

Една от най-високит към момента в мобилето беше. 10500 с регистрация и гражданска за 1 месец. Със сменени накладки, ремъка и уж масло на двигаетлят.

От автокъщата са го избрали като най-запазен и са ходили до Италия с него. Но са сменили накладките със дискове дето са почти за изхвърляне, та сега ще ги сменям пак заедно с дисковете. И веригата ще сменям, че подозирам, че е продаден защото е дошъл ред и за неината смяна. Уж на 140 000км, ама са поне 100 000 назад . А на 250 000 май се сменя веригата.

Разхода ако е само около литър отгоре съм доволен. Пасата дето го карам с 10-20км по-бавно по магистралата харчи около 6.5к/100км. Ако този шлеп е 50% отгоре при по-висока скорост е екстра .

Има едни 2-3 хиляди лева за обслужване и ремонти по него след детайлно оглеждане. Само смяна на ангренажната верига по правилнинят начин ще е сигурно към 500лв. И това са при без да смятат ремонт на предния диференциал, него си го предпочитам отворен - с тоя low pinion по-добре да са по-малко стружките в маслото там. На фона на всичко друго дето гледах по автокъщите тоя се класира като нов . В Труд имаше един дето само след запалването почна да пуши и да хвърля нафта от всякъде. Необходими му бяха може би 20тина километра за да се запали. Та надявам се, че моят след ремонтите ще е здрав и няма да е бездънна яма за средства за поддръжка.

Я да питам - нафта от къде сипвате? Лукойл стават ли? Обикновенната или хубавата нафта да сипвам? Би трябвало и с двете да няма драма, ама т'ва само ако нафтата ни наистина отговаря на стандартите .
                Височка цена.Маслото на двигателя и ремъка смени задължително/ти си го знаеш това/.
                Не знам дали трябва да се сменя верига на 250к/и дали има признаци за това/.Провери я и пиши как изглежда преди смяна.
                В последните 2г.зареждам само в Шел обикновена нафта.Колата върви добре и зимата също.Не пуши и не тресе,не замръзва,но слагам и задължително двутактово масло на всяко зареждане+добавка от време на време на TDA.Сменям горивния филтър всяка година преди зимата.
                Grand Cherokee WJ
                Dodge Caliber
                E 430 4-matic-T(S210)
                GLK

Коментар

Ремъка е нов, видно е. Обтегачите по него може да не са, тях ще ги проверя. Веригата - със сигурност ще я сменя. Не е ясно на колко километра е, не знам за начин по който да бъде проверена. Предпочитам да заложа на сигурното.

2Т маслото според личната ми преценка не върши никаква работа даже и при двигателите с роторна помпа. Има само плацебо ефект.

Castrol TDA е за други неща - уж връща частично смазочните свойства на нафтата която е с намалено съдаржание на парафин. Но това има смисъл при по-старите мотори с роторни помпи. Същи би трябвало и да не позволява да се желира нафтата, та ако се ходи по много студени места бих сложил от него.

Коментар

Ремъка е нов, видно е. Обтегачите по него може да не са, тях ще ги проверя. Веригата - със сигурност ще я сменя. Не е ясно на колко километра е, не знам за начин по който да бъде проверена. Предпочитам да заложа на сигурното.

2Т маслото според личната ми преценка не върши никаква работа даже и при двигателите с роторна помпа. Има само плацебо ефект.

Castrol TDA е за други неща - уж връща частично смазочните свойства на нафтата която е с намалено съдаржание на парафин. Но това има смисъл при по-старите мотори с роторни помпи. Същи би трябвало и да не позволява да се желира нафтата, та ако се ходи по много студени места бих сложил от него.
                    Верига се сменя при отклонение от 10 градуса на кол. вал при разпред. валове на белези !

Sent from my S50 using Tapatalk
                    Еди Рангелов : 0885 088 444
                    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Кастрола има чистителен ефект.
                      2Т няма общо с плацебо ефект.Слага се заради сухата българска нафта.Има много изписано.Но ти си преценяваш.Питаш-казвам.
                      Тогава слагай от тай-скъпата нафта и ТДА.
                      Grand Cherokee WJ
                      Dodge Caliber
                      E 430 4-matic-T(S210)
                      GLK

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                        Верига се сменя при отклонение от 10 градуса на кол. вал при разпред. валове на белези !

Еди има ли някакви признаци или км.по стандарт.Диагностика лови ли проблема.
                        Grand Cherokee WJ
                        Dodge Caliber
                        E 430 4-matic-T(S210)
                        GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
                          Еди има ли някакви признаци или км.по стандарт.Диагностика лови ли проблема.
                          Съвсем не

Еди Рангелов : 0885 088 444
                          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

И това са при без да смятат ремонт на предния диференциал, .
                            .........що ми се струва че си кринвал в грешна пътека, да звъннеш ли, да ми се дотъркаляш ли........
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мигачите оправени. Релето беше. Още като google-нах да видя дали има как да се свали се оказа, че е масов проблем .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X