Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят Grand Cherokee WJ 2.7 Overland

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cheroke WJ 2.7 - какво да гледам преди покупка

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
    Първо - колата определено е тясна.

А сега за въпроса - нормално ли е при обратен завой с малък радиус да се чува нещо като тътрузене от задният мост?
    Това че WJ не е широк ако го кажа пак ще се повторя. Аз съм вече свикнал, но при повече от 5-6 часа каране ме боли десния крак много! Не знам как ама нещо става и има нещо тъпо в предните седалки.

При пълен завой е нормално да чуваш разни такива звуци. Другите ти казаха доста неща и ги разбра! Важно е и друго да запомниш че при проблем с помпата в раздатката оставаш без преден мост. Не това е страшното обаче, при проблем с верига губиш нацяло предния мост при всички режими! Имай го предвид. Виж имаш ли куки за теглене! Аз на моя още нямам, купил съм ги и трябва да ги монтирам.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
      Важно е и друго да запомниш че при проблем с помпата в раздатката оставаш без преден мост. Не това е страшното обаче, при проблем с верига губиш нацяло предния мост при всички режими! Имай го предвид. Виж имаш ли куки за теглене! Аз на моя още нямам, купил съм ги и трябва да ги монтирам.
      Куки си трябват във всички случаи, независимо от другите страхотиЙ, с които излишно плашиш човека. Да му е честита джипката.
      Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Не съм заглеждал за куки. Отзад има ухо което може да се ползва (инцидентно го забелязах), но от пред май няма куки. К'ви пари са тия куки и от де се вземат? Макар че с Витарата съм посвикнал да си преценям нещата и само 2 пъти се е налагало да ме дърпат. Обикновенно като ходиш само по разходки ставаш предпазлив и внимателен .

За това, че е тясно - тясно е, ама по-големият проблем е че ми е ниско. Главата ми е почти в тавана опряна. Ако беше с 10см по-надолу и огледалото за задно виждане щеше да си дойде горе-долу на мястото.

За аеродинамиката - тухла четворка с дупките напред е доста по-добре от колкото отворен парашут. Екстра му е аеродинамиката като за машина с цели мостове . Там забележка нямам.

Дали ще му свикна - ще видим. За сега ще се направят належащите ремонти и обслужвания. Почвам с нещата по окачването и ходовата част - теча на масло, тампоните, маншона на карето на предният кардан и смяна на маслото в диференциалите в раздатката и мостовете. След това с нещата по двигателят и скоростната кутия (то там само масло май има за сменяне, ама трябва да се провери). Пък ако не си свикнем до 5-6 месеца - ще се разделим.

Коментар

Куки си купих от моргата с конзолите за монтаж + болтовете.

За ниско не знам? Моя е с шибидах който малко бута тавана надолу. Честно ти казвам че проблеми нямам. 192 съм висок 107 килограма, при седалка най-ниско отзад, леко вдигната отпред, с нормален наклон на гърба тавана ми е далеч от главата! Задника ми е винаги залепен до облегалката на гърба, от многото каране последните години това ми е закон(защото иначе не мога да се изправя после от болки в гърба).

Аеродинамиката е супер и според мен. Редовно си карам със 120км/ч, при 140 е на 2300-2400об. и всичко е почти супер. Имам проблеми по окачването, но въпреки това за шими сега само леко ми напомня от време на време

Маншон има за 12лв. писал съм Виж дали изпускат дюзите, и ако трябва сменете едни дихтунги(дифтунги не знам кое е вярното ) . Направете сравнение на обр.количества от дюзите да си го караш спокойно. Дори при заиграване може да дръпнете регулатора за налягане. На цедката може да има или няма следа за проблем

После му сложи един чип знам къде пробвано ще те зарадва мноооого ефекта Един приятел преди години ми беше оставил едно такова црд с чип... Та същия вика "снощи карах 8-мак" ..."и какво?" казвам аз...Той "не ме впечатли много, много

Сори ако съм досадил че малко отплеснах

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
            Куки си купих от моргата с конзолите за монтаж + болтовете.

За ниско не знам? Моя е с шибидах който малко бута тавана надолу. Честно ти казвам че проблеми нямам. 192 съм висок 107 килограма, при седалка най-ниско отзад, леко вдигната отпред, с нормален наклон на гърба тавана ми е далеч от главата! Задника ми е винаги залепен до облегалката на гърба, от многото каране последните години това ми е закон(защото иначе не мога да се изправя после от болки в гърба).

Аеродинамиката е супер и според мен. Редовно си карам със 120км/ч, при 140 е на 2300-2400об. и всичко е почти супер. Имам проблеми по окачването, но въпреки това за шими сега само леко ми напомня от време на време

Маншон има за 12лв. писал съм Виж дали изпускат дюзите, и ако трябва сменете едни дихтунги(дифтунги не знам кое е вярното ) . Направете сравнение на обр.количества от дюзите да си го караш спокойно. Дори при заиграване може да дръпнете регулатора за налягане. На цедката може да има или няма следа за проблем

После му сложи един чип знам къде пробвано ще те зарадва мноооого ефекта Един приятел преди години ми беше оставил едно такова црд с чип... Та същия вика "снощи карах 8-мак" ..."и какво?" казвам аз...Той "не ме впечатли много, много

Сори ако съм досадил че малко отплеснах
            Само не дръж на наименованието на уплътнението на инжектора!
            Некой път кат опущи - и вади го да го подмениш (става , де ) Ма си пцуеш на : "дееба тва смешно медно шайбенце".
            А пък стара ( квото и да било - Яга , моторетка , даже и дружба ) кат я насвиркаш и верно , фърчи.-некой път и до пладне
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

За тавана и колко е близо до главата ми е определящо колко на зад е седалката. Релсите са наклонени и колкото по-назад я местиш толкова по-ниско слиза. Другото определящо е колко е наклонена на зад облегалката. Ама аз съм със странни свиквания заради витарата - едното е изправен гръб. Другото е, че като се облегна на зад трябва китката ми да е точно над волана в горният му край. И ако спазя тия двете неща бъквално съм плътно упрял в тавана. Та сега сменям свикванията - по-отдалечен от волана и по-наклонена на зад облегалка. Както казах - давам си половин година да свикнем,

Относно дюзите - ако/когато се стигне до ремонт по тях задължително ще минат стен. Ако има и най-малки съмнения ще бъдят сменени разпръсквачи и каквото друго е нужно по тях за да нямам проблеми за напред. Не си заслужава за дифтунгите да се свалят и бутнат обратно без да се подсигуриш, че нямат други драми. Ама за сега мотора от горе е абсолютно сух. Няма и помен от мазно около тях, та не се налага според мен да се прави каквото и да е.

За куки - ще видя по моргите. Съгласен съм, че е по-добре да има такива и да не се налага да се ползват отколкото да се наложи и да ги няма.

Коментар

Тръгнах да гледам тая грешка P0703 какво точно е и как се опрая. И попаднах на доста интересна документация специално за дизеловите WJ-и с 2.7CRD мотора. Та там пише, че датчика за натисната спирачка е с 2 вериги. Когато между тези две вериги има несъотвествие се записва грешката P0703. Има и стъпка по стъпка какво се проверява за да се намери виновника. Не че съм тръгнал да го правя докато проблема е непостоянен, но е факт, че проблема става доста по-лесен за решаване с тия документи.

Та поради факта, че беше доста ровене докато ги намеря реших да споделя един линк където съм ги събрал в архив. Има WJ owner manual и service manual. Service manual-а не е само големият PDF, а и всичко останало в папка more. Там са специфичните неща за 2.7 мотора и неговата скоростна кутия. Доста подробени са . Примерно има всички възможни грешки свързани с мотора/скоростите и стъпка по стъпка инструкции как се диагностицира точниат проблем.

https://drive.google.com/file/d/0B4PZZJw9NGR_THlOOUJIZWY2aWM/view

Всъщност тръгнах осново към тия документи докато търсех как се проверява маслото на скоростната кутия, ама ме домърза да чета и ще питам направо. Тая тапа отгоре дето е как се маха? След като се махне там най-вероятно няма да има пръчка за мерене. Специална ли трябва да си купя или тая дето е за маслото на мотора е същата? Че на едно място пишеше, че тая за маслото била с две роли, ама лееееко ме съмнява тая работа. Не видях никъде по нея белези за HOT ниско и високо ниво.
                Последно редактирано от brum; 27-09-16, 23:10.

Коментар

Тръгнах да гледам тая грешка P0703 какво точно е и как се опрая. И попаднах на доста интересна документация специално за дизеловите WJ-и с 2.7CRD мотора. Та там пише, че датчика за натисната спирачка е с 2 вериги. Когато между тези две вериги има несъотвествие се записва грешката P0703. Има и стъпка по стъпка какво се проверява за да се намери виновника. Не че съм тръгнал да го правя докато проблема е непостоянен, но е факт, че проблема става доста по-лесен за решаване с тия документи.

Та поради факта, че беше доста ровене докато ги намеря реших да споделя един линк където съм ги събрал в архив. Има WJ owner manual и service manual. Service manual-а не е само големият PDF, а и всичко останало в папка more. Там са специфичните неща за 2.7 мотора и неговата скоростна кутия. Доста подробени са . Примерно има всички възможни грешки свързани с мотора/скоростите и стъпка по стъпка инструкции как се диагностицира точниат проблем.

https://drive.google.com/file/d/0B4PZZJw9NGR_THlOOUJIZWY2aWM/view

Всъщност тръгнах осново към тия документи докато търсех как се проверява маслото на скоростната кутия, ама ме домърза да чета и ще питам направо. Тая тапа отгоре дето е как се маха? След като се махне там най-вероятно няма да има пръчка за мерене. Специална ли трябва да си купя или тая дето е за маслото на мотора е същата? Че на едно място пишеше, че тая за маслото била с две роли, ама лееееко ме съмнява тая работа. Не видях никъде по нея белези за HOT ниско и високо ниво.
                  Има специална щека за мерене на маслото за АСК,различна от тази за двигателя.Тя липсва фабрично и трябва да си купиш,струва около 30лв.в Продавалник.
                  Друг вариант е там където сменят масло би трябвало да имат.Оригиналната има мин. и макс.за да се ориентираш.Иначе с обикновено жило,нивото трябва да е колкото ширината на цигарена кутия.
                  Grand Cherokee WJ
                  Dodge Caliber
                  E 430 4-matic-T(S210)
                  GLK

Коментар

А има ли проблем да се кара с тази щека или се слага тапа и се маха жилото защото с него ще има проблеми?

Отговорих си - погледна я тази щека и не може да се кара с нея. Тя опира в дъното на кутията и стърчи на горе от отвора. Т.е. няма как да затапи отвора. Май разбрах и как работи тапата - вадиш червеното чопче на вън и после махаш самата тапа. Само дето аз в опити да го издърпам му счупих палчето, ама ся ще заръчам едно китайско копие.

В aliexpress щеката е под 5 долара . Има няколко, но 122см е правилната май. Тя е за кутии с номер 722.6, а 2.7CRD би трябвало да е с такава. Не си заслужава занимавката да си направиш сам при тази цена.

Последно редактирано от brum; 28-09-16, 08:51.

Коментар

А има ли проблем да се кара с тази щека или се слага тапа и се маха жилото защото с него ще има проблеми?

Отговорих си - погледна я тази щека и не може да се кара с нея. Тя опира в дъното на кутията и стърчи на горе от отвора. Т.е. няма как да затапи отвора. Май разбрах и как работи тапата - вадиш червеното чопче на вън и после махаш самата тапа. Само дето аз в опити да го издърпам му счупих палчето, ама ся ще заръчам едно китайско копие.

В aliexpress щеката е под 5 долара . Има няколко, но 122см е правилната май. Тя е за кутии с номер 722.6, а 2.7CRD би трябвало да е с такава. Не си заслужава занимавката да си направиш сам при тази цена.

Виждам,че си се справил сам.
                      Grand Cherokee WJ
                      Dodge Caliber
                      E 430 4-matic-T(S210)
                      GLK

Коментар

Сменен е лагера на задният мост и течащият зад него семеринг. Смених маслата в диференциалите. Сложих Motul Gear Competition 75W140 без Jeep-овската добавка. Смених и маслото на раздатката със някакво специално за тия цели дето било на Mopar за NV247 кутии. Смених и маншона на задното каре на предният кардан. Гресирани са и предните горни шарнири - според препоръките трябва да се прави на 10 000км. Т.е. със смяната на маслото.

За дифовете с новото масло - задният на подемник го пробвах и му сработва varilok-а. Предният не сработва особенно, но според Соти има шанс да тръгне, ама аз съм малко песимистично настроен. Иначе вътре е със varilok касета. Покарах 20-30км и направих тест - кръгчета на напълно навъртян волан. При high предавките няма скрибуцане и при 10тото кръгче с лека скорост. При пускане на бавните предавки задницата почва да тътрузи веднага - т.е. реално има болкаж в раздатката при Low и въртящият момент се разпределя 50/50.

Ще споделя след известно време какво е станало с диференциалите и дали има промяна в работата им.

Разбити са ми тампоните на задните амортисьори. Обаче тампони за там нямало и се сменяли амортисьорите. Ама аз нещо не съм зарибен на тая схема и намерих по щатски разни полеуретанови тампони за там - http://www.4wd.com/Jeep-Lift-Kits-Je...s=20&t_pt=4118 . Ще заръчам няколко (имам си хора да ми ги донесат) и ще видя дали ще се получи. Иначе е малко безумно да смениш здрав амортисьор заради тампоните ...

Коментар

Реших, че е добре да видя корекциите на дюзите на тая кола. Тъй като не става май с нищо различно от DRBIII реших да не си търся такова, а да намеря някой с него и да си платя диагностиката. Звънах на Еди Рангелов и ме изненадаха с неприятна цена 92лв за диагностика и данни за корекциите на дюзите. Звъннах и в Балкан Стар - 35лв. Та май ще ходя в Балкан Стар.

Някой има ли идея все пак дали има алтернатива на това DRBIII. Нещо в мрежата чета, че няма. Ама силно се надявам да не е така...

А едно DRBIII дето върши работа за по-горните неща какви пари е? Не можах да го намеря да се предлага нещо ...

Коментар

А едно DRBIII дето върши работа за по-горните неща какви пари е? Не можах да го намеря да се предлага нещо ...
                            ЛудЕ пАрЕ струва, а е вече демоде, освен това е важен софтуерът - трябва да имаш достъп до дилърския сайт за сваляне на разни файлове. Обсъждахме във форума колективна покупка (излизат някакви употребявани в ebay) но се отказахме.
                            Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

A wiTECH VCI Pod или wiTECH VCI microPOD? Китайски копия има разни по 400 долара. При 100лв за една диагностика си е екстра - 6-7 пъти и си избива парите. Уж зад него е емулатор на DRBIII с версия 13.нещо.си .

Иначе и Балкан Стар е вариант, но тази цена е само за чистене на грешки и данните за корекциите на дюзите. Иначе пълната процедура по диагностика била доволно по-скъпа. Най-вероятно ще идем пак към 100 лева.

Иначе и това е алтернатива - https://theksmith.com/software/hack-...p-easy-part-1/. Ама е играчка. Закачаш едно такова и подслушваш комуникационната шина докато ти правят диагностиката, чистенето на грешки и проверяват корекциите на дюзите. После можеш да ги повториш сам тия процедури и да видиш данните от тях. Ама т'ва определено ще е играчка . Иначе мисля да се позанимавам с едно такова, но за да емулирам cd changer-а и да просвирвам mp3-ки.
                              Последно редактирано от brum; 29-09-16, 16:23.

Коментар

Пробвай КТС 540 би трябвало да стане! Преди 2-3 ъпгрейда съм работил с ктс 520 на същия джип като твоя.
                                На дюзите освен корекция е добре да видиш обратни количества(теста с колбите). Сваляне и преглед на цедката на регулатора също би подсказало много(дори повече от ел.корекции на дюзите). Ако работиш стабилно сутрин на първо палене, значи нямаш особен проблем да се возиш! Ако сутрин почне на мени оборотите обаче вече трябва не да се гледа а да се прави

Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X