От: Jeep Grand cherokee 5.2 за влекач
След малко четене във руският форум и сравнение със моите симптоми разбрах че имам проблем със виско муфата . Какво прави - сутрин или когато е студена всичко е ОК , при теста с навитият волан си тръгва и няма никакви шумове или приплъзване , след десетина километра градско и температура около 25* вече при потегляне от място дори и с леко навит волан моста почва да приплъзва и да затормозва движението , в от няколко дни се усеща и тресене и шум от тракане по трансмисията / предполагам от разбитото предно ляво каре което още на Приморско го чух да трака като боксувах в пясъка с навит ляв волан / . С две думи муфата е блокирала и е зацепила диференциала в с което машината се е превърнала в парт тайм и то карана основно по асфалт
/ отскоро с каравана и платформа / . Въпроса ми е нужно ли е да се свали раздатъчната и скоростната кутия / или само раздатката / за да се извади виско муфата , и след като я извадя какво да я правя - нова или ремонт на старата / ако е вторият вариант къде .../ . Блокиралата муфа е вероятно и причината за високият разход на гориво , но въпреки това ще сменя и ламбда сондата / има само една ламбда сонда а катализатора е махнат - така ли е оригинално защото по Тек Док ми излизат че са две сонди една преди и една след катализатора , явно някой от старите собственици е правил подобрения /. Ще трябва да сменя и карето защото ще участвам на Сърбия Трофи , да не се наложи да се прибирам пеш ...
След малко четене във руският форум и сравнение със моите симптоми разбрах че имам проблем със виско муфата . Какво прави - сутрин или когато е студена всичко е ОК , при теста с навитият волан си тръгва и няма никакви шумове или приплъзване , след десетина километра градско и температура около 25* вече при потегляне от място дори и с леко навит волан моста почва да приплъзва и да затормозва движението , в от няколко дни се усеща и тресене и шум от тракане по трансмисията / предполагам от разбитото предно ляво каре което още на Приморско го чух да трака като боксувах в пясъка с навит ляв волан / . С две думи муфата е блокирала и е зацепила диференциала в с което машината се е превърнала в парт тайм и то карана основно по асфалт

Коментар