Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand cherokee 5.2 за влекач

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Grand cherokee 5.2 за влекач

След малко четене във руският форум и сравнение със моите симптоми разбрах че имам проблем със виско муфата . Какво прави - сутрин или когато е студена всичко е ОК , при теста с навитият волан си тръгва и няма никакви шумове или приплъзване , след десетина километра градско и температура около 25* вече при потегляне от място дори и с леко навит волан моста почва да приплъзва и да затормозва движението , в от няколко дни се усеща и тресене и шум от тракане по трансмисията / предполагам от разбитото предно ляво каре което още на Приморско го чух да трака като боксувах в пясъка с навит ляв волан / . С две думи муфата е блокирала и е зацепила диференциала в с което машината се е превърнала в парт тайм и то карана основно по асфалт / отскоро с каравана и платформа / . Въпроса ми е нужно ли е да се свали раздатъчната и скоростната кутия / или само раздатката / за да се извади виско муфата , и след като я извадя какво да я правя - нова или ремонт на старата / ако е вторият вариант къде .../ . Блокиралата муфа е вероятно и причината за високият разход на гориво , но въпреки това ще сменя и ламбда сондата / има само една ламбда сонда а катализатора е махнат - така ли е оригинално защото по Тек Док ми излизат че са две сонди една преди и една след катализатора , явно някой от старите собственици е правил подобрения /. Ще трябва да сменя и карето защото ще участвам на Сърбия Трофи , да не се наложи да се прибирам пеш ...
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Сваля се само раздатката.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Я ми разясни как ще теглиш платформа и каравана едновременно,че нещо не ми се връзва.

Коментар

Значи Гранда му дават обща полезна маса 5950 кг , Гранда приблизително 2 т , платформата с бегачката около 2.5 т и каравана 700 кг - общо 5.2 т . Купих си много здрава / бусова / платформа , на последната напречна греда ще монтирам теглич и букса за светлините , закачам платформата , на нея караваната и става автовлак . Категориите ги имам всичките , а едно време в ДАП-а бай Кръстьо ме научи как да качвам на канала на заден ход Шкода Мадара с две ремаркета без да им закопчавам лафетите ... Друго ако не ще съм голяма атракция където мина .
          Като говорим за Грандове откъде да намеря една раздатка NV249OD че за моите нужди тази е по добра , а моята е за смяна на вискомуфа и пак си остава фул тайм
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
            Значи Гранда му дават обща полезна маса 5950 кг , Гранда приблизително 2 т , платформата с бегачката около 2.5 т и каравана 700 кг - общо 5.2 т . Купих си много здрава / бусова / платформа , на последната напречна греда ще монтирам теглич и букса за светлините , закачам платформата , на нея караваната и става автовлак . Категориите ги имам всичките , а едно време в ДАП-а бай Кръстьо ме научи как да качвам на канала на заден ход Шкода Мадара с две ремаркета без да им закопчавам лафетите ... Друго ако не ще съм голяма атракция където мина .
            Като говорим за Грандове откъде да намеря една раздатка NV249OD че за моите нужди тази е по добра , а моята е за смяна на вискомуфа и пак си остава фул тайм
            На ремаркатата на Мадарата има едни спирачки, дето май на караваната и на платформата са ... леко проформа. Дано не съм прав.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Като говорим за Грандове откъде да намеря една раздатка NV249OD
              Виж при то'а изедник :-))))
              Работеща, неясно състояние (все пак е втора ръка).
              Раздатка "ОД" е след 96 (къ'т горе упоменатата)........мъ ела си я виш и фземи ако ти хареса ......

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                На ремаркатата на Мадарата има едни спирачки, дето май на караваната и на платформата са ... леко проформа. Дано не съм прав.
                Инерционната спирачка когато е добре регулирана си е много добра , при проверката на спирачките на платформата колелата блокираха със свирене и ако имаше товар отгоре щеше да спре джип .
                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  То и на тия Еленски ремаркета,бяха доста "проформа".
                  Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                  Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                  0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Виж при то'а изедник :-))))
                    Работеща, неясно състояние (все пак е втора ръка).
                    Раздатка "ОД" е след 96 (къ'т горе упоменатата)........мъ ела си я виш и фземи ако ти хареса ......
                    Ще видя деди , ако не намеря нещо по наблизо ще ти дойда на гости да си поклюкаме за джипки , пък може и сделка да направим ...
                    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

• От: Jeep Grand cherokee 5.2 за влекач

Колега обмисли и провери добре, мисля че ще има проблеми с органите ако направиш състав от ремаркета. Освен това такава композиция на практика няма да може да се движи безопасно със скорост над 60-70 км-ч. Едно залюляване би било фатално.
                      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Ще видя деди ......пък може и сделка да направим ...
                        От сега отстъпка - цена на горивото двупосочно :-))))

Коментар

Мисля си, че се сваляше виското без да се разглобява раздатката.
                          LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                            Колега обмисли и провери добре, мисля че ще има проблеми с органите ако направиш състав от ремаркета. Освен това такава композиция на практика няма да може да се движи безопасно със скорост над 60-70 км-ч. Едно залюляване би било фатално.
                            Знам че съм в нарушение защото не може да се тегли ремарке от друго ремарке / просто си мечтаех да си влача платформата и караваната , а другаря Исаев ме попита / ... не че ще го направя това ама си струва човек да си помечтае ...
                            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Исках само да ти кажа,че камионче +каравана е по удачния вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                                Исках само да ти кажа,че камионче +каравана е по удачния вариант.
                                Знам го аз варианта ама нема пари за всичко ...
                                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X