Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с WJ 4,7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с WJ 4,7

Яснооо... Благодаря за отговорите! Значи, нещо се бъгва при мен. Ще пробвам да разменя релетата на втория ред (гледам, че средното отговаря за скоростта) и да почистя-напръскам с контактен спрей. Да видим дали ще има промяна.
    Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
    Toyota RAV4 XA10 3S-FE
    Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

При BMW (от е34 нагоре) чистачките работят в следните режими

При автомобили само с лостче на волана без потенциометър за регулиране
      0- изключени
      1- интервал (фиксиран)*
      2- непрекъснат режим
      3- максимална скорост

*- при прекъснат режим на работа (интервал) чистачките спират прибрани в долно крайно положение при скорост под 6 km/h
      -------------------------------
      При автомобили с лостче на волана и с потенциометър за регулиране, без Rain sensor (сензор за дъжд)
      0- изключени
      1- интервал (програмируем с потециометъра на лостчето)*
      2- непрекъснат режим
      3- максимална скорост

*- при прекъснат режим на работа (интервал) чистачките спират прибрани в долно крайно положение при скорост под 6 km/h
      При автомобили с лостче на волана с потенциометър за регулиране, и с Rain sensor (сензор за дъжд)
      0- изключени
      1- интервал (зависи от силата на дъжда или омокрянето на челното стъкло пред сензора)*
      2- непрекъснат режим **
      3- максимална скорост ***

*- при прекъснат режим на работа (интервал) чистачките спират да чистят според настройките на чувствителността на сензора от потенциометъра.
      **- скоростта се регулира според настройките на чувствителността на сензора за дъжд от потенциометъра
      ***- чистачките работят на максимална скорост независимо от позицията на потенциометъра

PS
      Потенциометъра има 3 позиции
      При контакт (в движение) ако чистачките се управляват от сензор за дъжд, и лостчето е на позиция "интервал" те се включват автоматично при отчитане на капки върху челното стъкло, а при сухо стъкло не се включват

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
        Това данеби да означава , че като вали изведро , аз трябва да настъпвам педала до ламарината и да карам като луд за да ми се движат по-бързо чистачките

Почти като на хунгароринг!!!!!!!!
        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
        0888854582
        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

В големите дъждове днес ми се мокри ремъка и отказва хидравликата. Имам чувството, че ми липсва някоя предпазна ламарина отдолу на двигателя. Може ли някоя снимка за сравнение.
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            В големите дъждове днес ми се мокри ремъка и отказва хидравликата. Имам чувството, че ми липсва някоя предпазна ламарина отдолу на двигателя. Може ли някоя снимка за сравнение.
            Не искам да те тревожа, но доста високо е този ремък, че мокрене да му е проблемът ? 40 см. ли, 20 инча ли му даваха възможност да гази вода по книжка в "стоков" вид, "у Ряката" при Дядо Владо сичкото "Jeep" да е останало без серво, ама не остава. Помпата е...
            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Дам
              Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Tам шайбата е бакелитова и се къса фланеца и шайбата си се върти, ама вала на помпата е "к.. тате баница", та разгледай тоя възел - шедьовър на крайслер.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Не искам да те тревожа, но доста високо е този ремък, че мокрене да му е проблемът ? 40 см. ли, 20 инча ли му даваха възможност да гази вода по книжка в "стоков" вид, "у Ряката" при Дядо Владо сичкото "Jeep" да е останало без серво, ама не остава. Помпата е...
                  Не си ми разбрал въпроса. Не става въпрос за газене, а за каране в локви без намаляне. От 10 години карам само дизели и съм свикнал да не намалям като минавам през локвите. Ако е помпа ще го прави и през другото време, примерно в сняг.

п.п. Май неправилно съм си написал проблема. Това не е постоянно, а само като мина по бързо през по голяма вода и се чува свирене на ремъка за момент и в следващият момент всичко си е нормално.
                  Последно редактирано от Дочев; 31-05-14, 08:07.

Коментар

Това не е постоянно, а само като мина по бързо през по голяма вода и се чува свирене на ремъка за момент и в следващият момент всичко си е нормално.
                    Нормално е.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не си ми разбрал въпроса. Не става въпрос за газене, а за каране в локви без намаляне. От 10 години карам само дизели и съм свикнал да не намалям като минавам през локвите. Ако е помпа ще го прави и през другото време, примерно в сняг.

п.п. Май неправилно съм си написал проблема. Това не е постоянно, а само като мина по бързо през по голяма вода и се чува свирене на ремъка за момент и в следващият момент всичко си е нормално.
                      Ако водата е наистина много - нормално. Ако не е, вземи си погледни ремъка, може да е просто поодъртял, а може и да си е калпав по рождение. И това се случва...

Иначе, ако всичко по запалителната система на нормален бензинов двигател е в ред, вярваш или не - по-безопасен е от към намокряне, отколкото дизела
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

От локвите е! Всичко е нормално ........ за сега!

Коментар

При светнал Чек поради не нормално работене на нова Ламбд сонда може ли джипката да гори едновременно газ и бензин при положение на копчето на газ?

Коментар

При светнал Чек поради не нормално работене на нова Ламбд сонда може ли джипката да гори едновременно газ и бензин при положение на копчето на газ?
                            Нали газовите уредби имат некъв клапЪн да спира притока на бензин, като включи на газ ? Па по-модерните би требвало да изключват и помпата в резервоара, да се не аби... ?
                            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Точно обратното е
                              По-модерните НЕ спират помпата и бензина си циркулира от резервоара до двигателя и обратно, за да се охлаждат бензиновите инжектори. При наличието на поне 15-20л бензин няма никакъв проблем за помпата
                              Спирането на бензина не е с клапан, а посредством прекъсване на ел. импулсите подавани към бензиновите инжектори.

А по темата- ДА има вариант колата ти да впръсква и бензин, при работа на газ, но дали е заради ламбда сонда не знам.
                              Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                              Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Вазможно е да пуска и бензин и газ стига да и е зададено от компа с лаптопа, може на определен интервал да пуска и определен процент бензин. Всичко на екрана е в отметки и една неволна грешка на настройчика и ти пуска и бензин, по принцип би трябвало да го усетиш става една идея по пъргав при ускорение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X