Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с WJ 4,7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с WJ 4,7

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Грешката е дала на късо ламбда-сонда 2/2 O2S на дясната картинка. Имай предвид, че "майстори" често бъркат сондите и се опитват да сменЯт или направо смЕнят някоя друга, вместо далата на късо (според кода ти дава на късо). Дава на късо заради локвите и водите напоследък. Но е признак, че си заминава

[ATTACH=CONFIG]705170[/ATTACH]
    Моята ситема е на дясната картинка, тази с двата катализатора и четирите датчика!
    В Събота "чека" пак светна и не изгасва. Точно тази сонда смених 2/2 02S.
    А защо в друга тема има номерата на грешките и в нея дават Р0158, че става въпрос за дачик за кислорода, който пропускал повече въздух?
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
      ... А защо в друга тема има номерата на грешките и в нея дават Р0158, че става въпрос за дачик за кислорода ...
      E анджак де! Датчик за кислорода = ламбда сонда.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
        А защо в друга тема има номерата на грешките и в нея дават Р0158, че става въпрос за дачик за кислорода, който пропускал повече въздух?
        Тук ("генеричен сайт", не само за "Крайслер") O2 Sensor Circuit High Voltage Bank 2 Sensor 2
        Тук (вече за крайслерови автомобили) P0158 Oxygen Sensor Circuit High Voltage (Bank 2, Sensor 2)
        Тук (де да го знам какъв е сайтът) 2/2 O2S Shorted To Voltage
        Какъв въздух да пропуска датчикът ? Виждал си го как изглежда. Забоден е в тръбата и покрай него минават изгорелите газове.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Колега, закачи барем един OBD и пусни тук графиката от сондите. Защото иначе задачата изглежда така: "Задават се отпред 2 светлинки". Ама кола ли е, два мотора ли са??? Или като в оня виц - "Ама сестра ти ли е, друга роднина ли е?"...

Коментар

Как да сменя крушка на таблото за управление на парното и по точно от лявата страна?

П.П. Още не съм отстранил проблема с ламбд сондата, за това не съм писал нищо.

Две седмици преживях една хирургическа намеса и сега се възстановявам, като се пооправя ще действам и тогава ще споделя.

Коментар

http://wjjeeps.com/lamps/lampsrem.htm
              Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                Много благодарско

Коментар

Здрасти, колегите!
                  Да не отварям нова тема... Я споделете, на WG-WJ достатъчна ли ви е най-бързата скорост на чистачките или проблема е в моя "талавизор"?! Сега в тези дъждове, установявам, че при мен степените 1-2-3 работят нормално, но на другите две, `ич я няма скоростта. Докато при първата постоянна, да речем - е нормално забавянето за слаб дъжд, то при последната, интервалът е прекалено дълъг за моите разбирания за най-бърза скорост!? Това дали е така при всички или нещо друго реле да търся, знам ли и аз...
                  Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
                  Toyota RAV4 XA10 3S-FE
                  Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
                    ...Да не отварям нова тема...
                    На моят WJ на последна степен (степените са 7) няма интервал и чистачките се движат доста бързо според мен.
                    Jeep WJ 4.7
                    Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

Първоначално публикуван от velinp Преглед на мнение
                      На моят WJ на последна степен (степените са 7) няма интервал и чистачките се движат доста бързо според мен.
                      То това е най-хахавата работа при крайслеровите хафтомобили. Сега разбирам, че били 7 степени... Все съм си мислел, че са 36 И нито една не си е на място, все те стимулира да врътваш ту към по-бързо ту към по-бавно лостчето. Пък ако са на сензор за дъжд - съвсем неадекватна работа. Друго си беше старата класика - една с интервал, една нормална и една "бърза" скорост.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Ма вярно сега кат се замисля и аз само връткам при дъжд.Увеличиш скорост,връткаш.Намаляваш , айде пак.Връткана работа!!!!
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                        0888854582
                        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Така, де, седем степени... Въпрос, че при мен тази последната, която би трябвало да е постоянно движещи се чистачки, на моменти се "успива". Може понякога и по три-четири секунди да не се включват, понякога пък, се мятат като луди. Чета в ръководството, че скоростта на чистачките, зависела с к`ви километри караш - "Паузата се увеличава около два пъти, ако автомобила се движи със скорости до 16 км./ч.(10 мили)" Има нещо гнило в цялата работа...
                          Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
                          Toyota RAV4 XA10 3S-FE
                          Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Най-вероятно има "гнил" потенциометър
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                            2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
                              Така, де, седем степени... Въпрос, че при мен тази последната, която би трябвало да е постоянно движещи се чистачки, на моменти се "успива". Може понякога и по три-четири секунди да не се включват, понякога пък, се мятат като луди. Чета в ръководството, че скоростта на чистачките, зависела с к`ви километри караш - "Паузата се увеличава около два пъти, ако автомобила се движи със скорости до 16 км./ч.(10 мили)" Има нещо гнило в цялата работа...

Ъъъ ... не знам конкретно за твоята, но по принцип си е нормално за адаптивна система да си променя скоростта на чистачките спрямо скоростта на колата. Преди години малко остана да разкостя едното БМВ, преди да се усетя, че всъщност никъде нищо не е повредено. RTFM дет' се вика
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Това данеби да означава , че като вали изведро , аз трябва да настъпвам педала до ламарината и да карам като луд за да ми се движат по-бързо чистачките
                                Нещо бъркаш.
                                Мойте си работят нормално на всичките скорости и с всяка следваща се усилват , като на последната ми се завива свят като ги гледам и не я пускам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X