Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Wrangler Sahara Unlimited 2.8 CRD Auto - още един в клуба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ABS сензора пристигна при дилъра но друго нещо ме яде, поръчах и взех от дилъра филтрите и АТФа за скоростната кутия и ми се струва, че нещо липсва.

Т.н. primary oil filter seal го нямаше в кутията с плоския филтър.

Разменихме няколко имейла с много снимки и описания но дилъра не успява да го намери като част този семеринг.

Преди малко дилъра каза, че е поръчал още един плосък филтър и се надява да пристигне със семеринга, ако ли не, каза, че ще трябва да отвори технически "кейс" в Италия.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:61wTPvOBH-L._AC_SL1500_.jpg
Прегледи:472
Размер:49.7 КБ
ID:6750559
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Взех тази сутрин от дилъра нов плосък филтър и вътре беше семеринга и инструкцията.

Име:2021-06-23 131.03.11.jpg
Прегледи:453
Размер:307.1 КБ
ID:6750854

Име:2021-06-23 11.03.534.jpg
Прегледи:453
Размер:405.7 КБ
ID:6750855

Име:2021-06-23 11.034.14.jpg
Прегледи:449
Размер:346.9 КБ
ID:6750856

Особено важно е да се поръча правилния филтър за правилния автомобил и правилно да се инсталира семеринга.

Взех и АБС сензора.

Име:2021-06-23 11.02.532.jpg
Прегледи:445
Размер:322.1 КБ
ID:6750857
      Последно редактирано от BatGeorgeone; 23-06-21, 12:26.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Около 700км по-късно...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2021-06-30 19.45.135.jpg Прегледи:0 Размер:587.4 КБ ID:6752647
        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2021-06-30 19.435.06.jpg Прегледи:0 Размер:673.9 КБ ID:6752646
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Два слоя зелено полиуретаново покритие Раптор няма ефекта, който очаквах

Капаците се нагряват от сутрешното слънце доста силно, караваната до тях понеже е нещо като бяло е едва затоплена за сравнение.

Слоя ли е тънък и черното прозира и обира лъчите или просто цвета не е достатъчно свтъл и светлоотразяваш не знам, но не работи както очаквах.

С алуминиево фолио/лента е най-добре но пък финансово доста боли по джоба и ме е страх дали ще залепне за стъклопластовия покрив, който е покрит с някакво грапаво покритие върху, което трудно се лепят неща.

Не мисля да продължавам с останалата част от покрива, не си струва според мен.

П.П.

Понеже сме хора на науката, взех лазерния термометър и потвърдих следното:

1. Черния покрив на джипа около 47С.
          2. Бялата каравана около 31С.
          3. Зелено-боядисаните покривни панели където е тънък(на повечето места) Раптора около 37С.
          4. Зеления панел където полуретана покрива добре и черното не прозира, около 34С.

Извода, който си вадя е - трябва си дебел полиуретан, който да покрива и скрива напълно черното отдолу и ефекта би бил около 10С надолу.
          Последно редактирано от BatGeorgeone; 01-07-21, 09:58.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Чудя се дали да не изригна и да изпръскам останалата (2/3) от покрива с боя цвят хром, този цвят би трябвало да има "най-огледалните" характеристики за нуждите на оцеляване в големите жеги...

Това е боя цвят хром. Харесва ми как става, лошата новина е, че имаха само един спрей останал.

Име:2021-07-01 11.50.338.jpg
Прегледи:412
Размер:355.0 КБ
ID:6752728

Това е сребърен металик за джанти, не ми харесва но друго нямаше налично в магазина.

Име:2021-07-01 11.50.439.jpg
Прегледи:404
Размер:503.0 КБ
ID:6752729

Нямам идея дали са съвместими като химия с Раптора, по предписания се чака поне 24 часа преди боядисване върху Раптора, аз чаках половината време...
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ето крайния резултат. Аз съм доволен, мисля, че ще помага много в жегите. Надявам се да изкара поне до есента, ако е повече е бонус

Име:2021-07-01 21.336.13.jpg
Прегледи:472
Размер:195.8 КБ
ID:6752938
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

• MoridinBG
              MoridinBG коментира
              Редактиране на коментар
              Колко Т разлика даде с металика?

• BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              Не съм мерил, много, над 20. Тъпото е, че пропуснах доста от задната част на покрива, къде блеех не знам, но сега имам половин м2 дето е черен и грее от там но колкото толкова.

Втора година подред Сахарата ме заведе до родното море, миналата година с тежко ремарке, а тази година с двете дечица вътре + много багаж и каравана.

Равносметката, няколко дни вече у дома на острова след почти 12 000КМ е следната:
            1. Новото окачване и по-големите шосейни гуми са страхотно подобрение. Прекрасна возия, сравнително нисък шум при 120-130км/ч.
            2. Раптора с хромирано покритие на тавана значително увеличиха комфорта в жегите. При над 30 градуса в задръствания не сме пускали климатик, преди и с климатик не се издържаше в задръстване при над 33-34 градуса. Соларен панел или някакъв багажник на покрива + сребристи(слънцеотразяващи) външни покривала за предните три прозореца биха позволили оставяне на джипа и в най-силното слънце без опасност(кенчета с газирани напитки гърмят с лепкави последици) за съдържанието в купето (сладки, шоколади, напитки, хладилник и т.н.).
            3. С хубава нафта и на хубави пътища(Германия, Белгия и т.н.) разхода дори и при скорости от 120-130 пада до 11л/100км, в родината средно разхода беше около 13-13.5л/100км само със скъпата нафта от Лукойл и 1-2 пъти от ОМВ.
            4. С гадна нафта често плюе грешка за Турбо Овърбууст при натискане при изпреварване, с хубава нафта ми се случва много рядко тази грешка и лимп моуд.
            5. Имам желание за придобиване и инсталиране на малък хладилник на 12Волта.
            6. Имам нужда от мултипорт зарядно/и за безбройните ЮСБ устройства в колата, особено когато пътуваме семейно. В момента съм с 4-5 ЮСБ порта и ми трябват поне още 2-3 като вече повече от половината трябва да са за т.н. бързо зареждане(да пускат повече ампери) защото ЮСБ сока не стига ако примерно смарт телефона се ползва за навигация.
            7. Мрежата пред радиатора е супер идея и лесно се чисти за 20-30 секунди от тоновете мушички и насекоми, горещо препоръчвам този ТНТМ тунинг на всеки.
            Натиснете снимката за да я уголемите  Име:2021-07-08 15.19.007.jpg Прегледи:0 Размер:543.6 КБ ID:6767900

П.П. Огромни благодарности на Еди Рангелов от сервиз Мерцедес София, че тази година за пореден път ми спаси кожата като ми достави по Еконт едни части, които провинциалните автомагазини успешно НЕ успяха да ми доставят или просто ми продадоха(като аналог) откровенни ментета за едни трицифрени пари.
            Последно редактирано от BatGeorgeone; 30-08-21, 14:02.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

• MoridinBG
              MoridinBG коментира
              Редактиране на коментар
              11 със 130 с караваната??

Не знам има ли Екшън(Action) по Англия, но миналата седмица от такъв магазин си купихме за 4,80Евро зарядно за запалката с 4 гнезда и пишеше на опаковката 4,8А.Общо взето почти постоянно има включен 1 телефон и 1 таблет и зарежда бързо. Старото беше с 2 гнезда на 3,4А, но се счупи. Гледай по китайските магазини, че ще е най евтино, щото и скъпо да вземеш пак ще е китайско.
            За хладилника виж втора ръка от някой камионджия, но не съм много сигурен дали не бяха на 24В.От 7 години не съм ползвал и да не те подведа. При късмет може да случиш да работи на 12/24/220В
            Последно редактирано от Dilyan Zagorchev; 31-08-21, 17:53. Причина: Допълване
            "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
            Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Първоначално публикуван от Dilyan Zagorchev Преглед на мнение
              Не знам има ли Екшън(Action) по Англия, но миналата седмица от такъв магазин си купихме за 4,80Евро зарядно за запалката с 4 гнезда и пишеше на опаковката 4,8А.Общо взето почти постоянно има включен 1 телефон и 1 таблет и зарежда бързо. Старото беше с 2 гнезда на 3,4А, но се счупи. Гледай по китайските магазини, че ще е най евтино, щото и скъпо да вземеш пак ще е китайско.
              За хладилника виж втора ръка от някой камионджия, но не съм много сигурен дали не бяха на 24В.От 7 години не съм ползвал и да не те подведа. При късмет може да случиш да работи на 12/24/220В
              Мерси много колега.

Вчера изхарчих няколко стотин доларес в Алиекспрес, поръчах 3-4 ЮСБ зареждачки, всичките мултипорт и разни други неща за джипката

Нека пристигнат и ще ги тестваме и ще споделя.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Мерси много колега.

Вчера изхарчих няколко стотин доларес в Алиекспрес, поръчах 3-4 ЮСБ зареждачки, всичките мултипорт и разни други неща за джипката

Нека пристигнат и ще ги тестваме и ще споделя.
                Сутринта се бях засилил да ти препоръчвам такова, дето се навива на мястото на запалката или в дупка на някой прав панел.
                Ама като видях таблото на Сахара-та... то няма къде една дупка да направиш .. и се отказах.

От тия, съм си харесал с Волт метър по средата. Като ги пуснеш от копчето и светва индикация на волтажа.
                Може да не са всичките с индикатор, но хубавото е че можеш да им докараш отделен кабел от акумулатора. Кеф ти с реле през контакт, кеф ти директно.

Коментар

Благодаря много за идеите и предложенията.

Ето какво взех от братски Китай.

Име:8-ports-USB-output-car-charger-Multi-Port-USB-Charger-for-Car-8-Port-Car-Lighter.jpg
Прегледи:335
Размер:79.9 КБ
ID:6768520

Име:dasdasdsadsadsasadsa.jpeg
Прегледи:334
Размер:113.4 КБ
ID:6768519

Име:derewrwewerewrwerew.jpeg
Прегледи:335
Размер:108.8 КБ
ID:6768518

Име:saderfewrettrgetertertr.jpeg
Прегледи:346
Размер:111.0 КБ
ID:6768517
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Преди малко дойдоха зареждачките от братски Китай.

ЮСБ хъба е таш*к работа, тънки кабели, нефелно ми изглежда.

Двата черни разклонителя, са тежки, с дебели кабели и ми вдъхват повече доверие.

Все още не съм пробвал нищо.

Име:2021-09-09 13.50.231231222.jpg
Прегледи:288
Размер:227.0 КБ
ID:6770223

Име:2021-09-09 13.49.52317.jpg
Прегледи:292
Размер:327.3 КБ
ID:6770222
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Може да разкостиш черните(ако има възможност де) и виж вътре кабелите. Съмнявам се на тия китайчета да не им се окаже дебела само изолацията. А тоз хъб си го побългари с истински кабели. На камионския ми инвертор се бяха прокъсали тънките фабрични жички, а и беше тръгнал и накрайника за запалката и питах в кварталния ел.магазин.Поисках с дълъг(1,5м) кабел и накрайник с преходник. Аз съм скаран с тоците и ме е страх(нищо че от тубата гледах как да оправя утечка по готварската печка), но като съм чел, явно не ти е проблем това.
                      "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
                      Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Нещо взе да "ручи" под товар на ниски предавки, тогава може би се чува най-отчетливо.

Съмнявах се първо за скорости, после раздатка, а може би диф или турбо.

Звука е нещо като ръмжене/стържене на метал, не е силен, едва доловим но е отчетлив и нещо различно от нормалния звук на джипа ми.

Появи се след като се прибрах от родината след поредните 11-12 000 км, този път карах бързо за доста време, 120-130 и леко нагоре понякога, с големите гуми спори по-добре

Плана ми е да измия добре с водоструйка, после смяна на всички масла, ама всички от до, ако има нещо в маслото, ще се търси по-дълбоко.

Тия возила като наближат 300 000км и почват да се трошат деа
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Тия возила като наближат 300 000км и почват да се трошат деа
                          Те всичките са така. Време е за следващото.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

• BatGeorgeone
                            BatGeorgeone коментира
                            Редактиране на коментар
                            Не искам, супер ме кефи това возило, не искам и по-нова година от същия модел, ако някога реша да сменям с по-ново искам да е Гладиатора, точа лиги отдавна но за момента... как да кажа, искам но нямам желание ( да стана роб на лизингова компания).

• Asen Kushlev
                            Asen Kushlev коментира
                            Редактиране на коментар
                            Щом те кефи, преглъщаш ремонтите. Докато ти писне. Или се предложиш на лизинговата компания.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X