Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема Grand Cherokee WJ, но какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дилема Grand Cherokee WJ, но какъв?

Здравейте колеги, след доста четене и размисли/три месеца вече окончателно се отказах от ПАДЖЕРО/.......и окончателно реших ще е ГЧ. Оттук настъпва и следната дилема.
    1. 4,8 V8+газов инжекцион или 2,7CRD
    2. Ляв или десен волан/във връзка с финансовите параметри/
    3. Куадра драйв или може друга.
    Джипът ще се ползва често/почти ежедневно/, ще трябва да тегли и изважда от водата тежка лодка/около 2,0тона с ремаркето/. Естествено ще влачи и лодка до язовири и морето, т е не тежък ОФФРоуд, но... тежко ремарке от време навреме. Технически съм "средно" грамотен, но нямам условия за тежки ремонти. Търся по безпроблемния вариант. От постовете в този и руските форуми за Джип останах с впечатление, че осмакът е практически вечна машина и почти не се срещат теми за дефекти в двигателния отсек. Това е и причината да клоня леко натам. От друга страна, всеки втори пита за съвет и решение относно дизеловите двигатели на Мерцедес и ВМ. Наблюденията ми и изчисленията относно разхода на гориво и консумативи, клонят към равенство или в полза на бензиновите.
    Бюджетът е сравнително малък 6-7000 лева първоначална инвестиция. Като съм се ориентирал и наблюдавам няколко оферти 2001-2003 WJ 4.7V8 с/без газ и 2,7CRD.
    Много моля желаещите да споделят впечатления да не се ограничават с "аз имам такава и е много готина-взимай няма да съжаляваш" По скоро се интересувам от аргументирани отговори за качества и недостатъци в двигатели, скорости и раздатки.....комбинации от тях, Впечатления от разходи за горива и поддръжка качества на конкретния модел........
    На всички отзовали се МНОГО БЛАГОДАРЯ предварително!
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

От: Дилема Grand Cherokee WJ, но какъв?

т.1: 4.8 мотор ще търсиш дълго... По-добре се ориентирай към 4.7!
    За парите, които цитираш обаче 4.7 ще доста амортизиран или с десен волан... По-скоро гледай запазен 5.2 /по-стария модел Гранд/...
    Прави ми впечатление, че хората масово залитат към възможно най-нов модел на най-ниска цена... /и после автоджамбазите са им виновни/...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Абе,че бензиновия осмак е по-добре-така е!Тук изобщо не се чуди!Помисли за друго-обслужването!За 6-7 к. не ще вземеш съвсем безпроблемен автомобил,а даже и да е така направи сметка за 1500 заделени парици за смяна на всичко необходимо/чети какво пише деда ти Владо по темата/!Прави сметка и за гуми,и за там трябват парици!Успех!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Читав ZJ с 5,2... ЦРД-то ще дойде слаб за целите ти, а 4,7 като написаха и колеги за тези пари ще е трошка....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

За тези пари само 5.2 може се вземе приличен. Аз лично бих заложил на 5.9 лимитед, 98-та само. Точно зарибих един приятел, който иска комфортно 4х4 и мислеше за диско, да си купи 5.2 гранд. Само да е без газова и после да се слови ако трябва. Демек по-добре да не е купен от България. От това, което аз съм чел, 5.9 държи позиции на най-силен агрегат за 8 години, до появата на 6.1 HEMI. Ето и цитат от викито : The 5.9 Limited was a Jeep Grand Cherokee produced only for the 1998 model year, having more luxury and performance than that of the regular Limited. Chrysler manufactured nearly a quarter million Grand Cherokees in 1998. Of those, fewer than fifteen thousand were 5.9s. It housed a Magnum 5.9 L V8 engine with an output of 245 hp (183 kW) and 345 lb·ft (468 N·m) of torque, going from zero to 60 mph (100 km/h)in only 7.3 seconds[10] (Motor Trend measured this at a slightly faster 6.8 seconds[11]), making it the quickest SUV available that year. The performance of the 1998 5.9 L V8 has been surpassed by Jeep only with the introduction of the 2006 Jeep Grand Cherokee SRT8, which housed a 6.1 L Hemi Engine.[12] The 5.9 Jeep Grand Cherokee was named the 1998 four-wheel drive vehicle of the year by Petersen's 4-Wheel & Off-Road magazine.

Коментар

Естествено, че става дума за 4,7-правописна грешка
            в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              т.1: 4.8 мотор ще търсиш дълго... По-добре се ориентирай към 4.7!
              За парите, които цитираш обаче 4.7 ще доста амортизиран или с десен волан... По-скоро гледай запазен 5.2 /по-стария модел Гранд/...
              Прави ми впечатление, че хората масово залитат към възможно най-нов модел на най-ниска цена... /и после автоджамбазите са им виновни/...
              Какъв нов модел, бе Тедо..... говориме за 10-11 год Jeep , а че джамбазите са виновни е вярно. При търсенето на Паджеро от 10 обяви 9 бяха с измами в години и км и един прото не знаеше за какво става дума, щото преди това и него бяха измамили....9+1=100%

Коментар

Е да де, за туй и ти пишем да гледаш за 5.2 или 5.9, който ми се чини по-добър...

Коментар

Re: Дилема Grand Cherokee WJ, но какъв?

Здравей колега,
                  и аз бях пред тази дилема преди няколко месеца, но в крайна сметка взех Гранд ZJ 5.2, като се вписах в твоят ценови диапазон. Да ти кажа .. чувството да караш осмак е просто неописуемо, а звука .... ах този звук
                  За проблемите на 2.7 дизеловият двигател има писано много, само трябва да потърсиш. Според мен наистина по-добрият вариант е бензиновият мотор, няма значение дали ZJ или WJ, но WJ за тези пари ще намериш трудно тук, освен ако не е с десен волан, както казаха колегите преди мен.
                  Ако замисляш внос от чужбина, разгледай и обявите от Гърция, мой приятел си взе много добър WJ 4.7 преди около месец точно за посочените пари, от там. Като гледах обяви от там, цените на WJ се въртят около тази цена.
                  Поздрави и успех с избора и покупката на джип !
                  Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
                  0886/872-646

Коментар

Аз наскоро купих 4.7 V8 - дори джипа да е перфектен и на добра цена, той сигурно няма да има газ, за газта ти трябват 2000лв и нагоре - за гуми грубо 1000лв - за обслужване още незнам но по-малко от 500 надали и тази кола наистина харчи добе. Ако изгърми нещо по тая кола трябва да извадиш още някой лев (колко?) - от 0 до безкрайност. Така че гледай какво купуваш и задели прилична сума за след това! В тези времена няма нищо невъзможно, ако хванеш някой, който спешно му трябват пари може да успееш, но с газ за 6-7 силно се съмнявам!
                    Защо не стария гранд, аз исках такъв да взема, да си го ползвам за блъскаща се количка, но на жена ми и беше много ръбат, стар и грозен! Аз пък вече не се интересувам кой какво мисли и дали му харесва (дали е гъзарско), но с жената нямаше как да не се съобразя, а и на мен ми харесваше "новия"!

Коментар

Даааа прегледах няколкото обяви в мобилетата. Не виждам някаква основна разлика между ZJ 5,8 и 5,2 на 200-300 000км и WJ 4.7 на 195 000. Говоря само за внос. Цените са почти еднакви. В общи линии ако се насоча към десен волан в тази цена ще е с газова и добри гуми, практически остава обслужването. НО.... десен волан. Толкоз ли е проблемен този десен волан. Гледам доста хора си карат такива. Синът ми ме разубеждава с аргумента, че става вечно мой и няма продаване. При същото качество/години,км. обслужен и външен вид/ цената на левия волан е двойна. Харесах си един от Англия 4,7 Лимитед 2002+газ.инж. и свети на снимките с почти нови гуми/3500мили/ като на табела цената е 2250/подлежи на договаряне/ с докарването точно влиза в бюджета.....ама...

Коментар

Доста статии изчетох от този форум, докато накрая се спрях на бензинов Гранд 4.0л. но не защото търсех точно такъв, просто случих и на добър собственик. Иначе бях направил дълъг списък с коли и градове дето да ги посетя. При избора на кола, човек винаги ще сбърка ами гледай грешката да е поносима. Като се жених не съм мислил толкова
                        Дали повече пари в началото или същите пари после за ремонти - ама на никого не му се занимава с ремонти нали?
                        Но от специалистите в този форум, благодаря на всичките за компетентността им, предпочетох бензин - имал съм и дизели и знам какво ходене по мъките е!!!
                        С десен волан съм - и да не прозвуча смешно ама така свикнах - че съм му почитател вече - има и предимства! АСК и десен волан - разкош за по малко пари - заслужава си!
                        Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                        O8867З7I78

Коментар

Здравейте! Във връзка с избора на Grand Cherokee WJ 4.7 V8, 2000 г. Каква е приблизително реалната цена на относително запазен джип от този модел, без газова уредба? Ако е под 8к, следва ли да се очаква допълнително изваждане от около 5к. Задавам малко риторичен въпрос, но все пак ще съм ви благодарен, ако чуя и вашето мнение. Предстят ми огледи/избори, за което съм писал в друга тема. Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
                            С десен волан съм ..... има и предимства!
                            В началото на 20 век става популярен метода на самовнушението. Емил Куе, френски терапевт (1857 - 1926), доказва по научен път, че ако всеки ден човек си повтаря поне по няколко пъти положителна фраза, това ще доведе до промени в характера и цялостното отношение на човека към живота.
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

няма такова понятие "реална цена" - употребяваните автомобили са уникални и неповторими сами по себе си - няма 5 или 10бр от модел да са идентични, за да може да се прецени някакво средно ниво...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X