Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема Grand Cherokee WJ, но какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилема Grand Cherokee WJ, но какъв?

Привет, аз си внесох от Холандия лятото на 2012 един ZJ 5.9.

Поддържана в официален сервиз машина, на 234 000км, в напълно заводски вид и всичко работещо - без изключение. Там го взех след няколко отстъпки за 3600 евро (продаваха го за 4250Е), а до България на самоход и траспортните разходи за всичко каквото се сетиш + гориво на крайна цена 9000лв. Няма газова. Гледах няколко екземпляра в България на цени около 5-6 хил лв., но бяха просто гробници. Ако имаш възможност пазарувай от чужбина и търси поддържани машини с ясен произход, във фабричен вид. Аз лично съм се убедил колко са по-добре колите като състояние там. Не гледай и най-евтините обяви, винаги има нещо скрито покрито.

Ето тук съм писал впчеатление от покупката: http://www.offroad-bulgaria.com/show...01#post1965701
    ако ти е интересно чети. По-напред в темата може да намериш почти всичко за модела 5.9.

От моделите ZJ запознати казват, че най-подходящи и здрави са 5.2 преди 1996, а след 1996 - 5.9. Основно заради по-здравите си скоростни кутии, които носят на по-висок въртящ момент.
    ОТ WJ най-здрав като че ли е 4.7 V8, а quaddra drive е чудесно задвижване. Ако си намериш читав такъв взимай.
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
      ... ОТ WJ най-здрав като че ли е 4.7 V8, а quaddra drive е чудесно задвижване. ...
      Най-здрав в какъв смисъл? Ако говорим за скоростна кутия - ОК, но като двигател не мисля, че V8 може да се определи като по-надежден от редовия 6-ак. В крайна сметка, всичко зависи от състоянието на конкретния екземпляр.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Като цяло двигател + скорости + задвижване
        Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
        0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
          В началото на 20 век става популярен метода на самовнушението. Емил Куе, френски терапевт (1857 - 1926), доказва по научен път, че ако всеки ден човек си повтаря поне по няколко пъти положителна фраза, това ще доведе до промени в характера и цялостното отношение на човека към живота.
          Много моля да не навлизаме в гаража на философския факултет. Темата е конкретна от живота на един "средно беден" българин, желаещ да придобие нещо, на никаква цена! Както бях споменал по-рано, никой от форума не се е родил в джипка и не е нужно всеки да открива колелото, пак и пак. Целта е да се спестят средства, нерви и ненужни усилия. Считам за свое задължение да публикувам историята на моето търсене, за да не се сблъскват колегите с подобни проблеми. А иначе, ако имам 50 000, не монголски тугрици, знам какво да си взема. Да не се обиди някой.... Тук просто се търси компромис и евентуално осъществяване на ........желание/мечта/
          в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
          Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Колега, просто за тия пари WJ не е най-лесното решение на проблема. Повтаряме се вече. Десен волан не ми се струва по-добре от нещо по-старо но успешно с ляв.

Коментар

НЕ обичам споровете но от десен волан и по старо ще избера десния волан. По старото има един съществен недостатък - казва се - "стареене на материала" - няма спасение от това. Така че все пак годинките са важни. Не бих се загледал в нещо 93, 94 или 95 година. Не искам да обидя собствениците им но всички сме на един хал - с ограничени средства и въпреки това сме 2013 година
              Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
              O8867З7I78

Коментар

Мисли и за обслужването след покупката! Смяна на маслата на WJ-я е минимум 1000 лв., а трябва да ги смениш задължително! Ако трябва и други работи - антифриз, накладки, дискове, кабели, свещи, някой тампон по ходовата част и т.н. остава да намериш кола за 4000 лв., а такава няма, дори и с десен волан.
                99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
                  НЕ обичам споровете но от десен волан и по старо ще избера десния волан. По старото има един съществен недостатък - казва се - "стареене на материала" - няма спасение от това. Така че все пак годинките са важни. Не бих се загледал в нещо 93, 94 или 95 година. Не искам да обидя собствениците им но всички сме на един хал - с ограничени средства и въпреки това сме 2013 година
                  На теб ти се кара по-нова колица ама не можеш да си я купиш та взимаш решение, което на мен и семейството ми силно не ни изнася. Да, от "стареене на материала" спасение няма, както и от ненормалници с големи мераци, изскачащи в насрещното. Карай си каквото ти се ще но поне не давай акъл, колко е хубаво да караш наопаки....
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Какво стареене колега, аз като карам изгнило диско и изкърпено пак ми върши работа. Обратен волан е опасно и то за всички участници в движението. И много ми е интересно, колко по-нова машина ще се вземе за 6000, няколко години са, не повече. И то не говорим за 93-та, а поне 97-98. Без да коментираме конкретните 2 модела и проблемния лосов тест, дето по-старата генерация го минава по-добре от новата!?

Коментар

Колкото повече чета, толкова повече въпроси изникват - ами ако...?, то тогава...?или...? В един момент човек се оплита в собствените и чужди размисли... За себе си правя следния извод: ако искам да се радвам на това, което съм избрал, трябва да преглътна скъпата поддръжка, големия разход на гориво и да се надявам на късмета по рядко да се налагат сериозни ремонти (малко мечтател го раздавам). Никой не може да бъде сигурен (споделям някои от горните мнения), че машината, която е избрал и през първите 5-10 хил. km. е вървяла перфектно, няма да се скапе след това, та "изваждането" да помрачи тотално целия кеф. Въпросът е - защо правим всичко това. Всеки има своята причина, моята е за собствено удоволствие. Карах джип - хареса ми. Няма как човек да е крайно пресметлив, освен ако карането на джип не е свързано с докарване на основен или допълнителен доход. Съгласих се с колегата, който казва, че всяка машина е уникална и с повечко гледане и малко късмет може и да има радост. Та така...

Коментар

Наистина трябва да се мисли перспективно!Много е кофти ако дадеш всичката пара до стотинка за за WJ и се окаже,че ти трябват още 2-3 хиляди,за да го стегнеш и обслужиш,а па и да го заредиш...защото ако понатиснеш педала спокойно днеска можеш да издухаш 200 левчета във вид на бензин!По-добре вземи най-добрия ZJ,отколкото скапан WJ щом финансите са ограничени!Така ще останат парици за потегане!Имай предвид,че и застраховката и данъка не са малки на тая кубатура!Успех!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
                          Мисли и за обслужването след покупката! Смяна на маслата на WJ-я е минимум 1000 лв., а трябва да ги смениш задължително! Ако трябва и други работи - антифриз, накладки, дискове, кабели, свещи, някой тампон по ходовата част и т.н. остава да намериш кола за 4000 лв., а такава няма, дори и с десен волан.
                          1. Масло Мопар АТФ+4 ( 4 литра за 88лв. + 3х1литър за 75лв. общо 7 литра за 163лв).
                          2. Мопар NV 247 ( 2 литра за 80 лв).
                          3. Кастрол 75W140 с добавка за lsd ( 3 литра х 39лв. за литър = 117лв.)
                          4. Кастрол 5W30 ( 6 литра за 112.88 + 7лв. за доставка = 119.88лв.)
                          5. Филтър за автомата 65лв. от скорпион 13, може и по евтино от скорпион 14 (Жоро цска).
                          6. Филтър маслен и въздушен за 30лв.
                          7. Смяна в Бош сервиз в Несебър 100лв.
                          8. Тотал 674.88лв.
                          Е, пак не правят 1000лв. .
                          Не лъжете човека така гадно. А относно разхода на газ 28-30л. в града, 13-15л. извън града , смесен 20-22л.
                          Гуми има и много хубави по 200 лв.(за 4 става въпрос) втора употреба.
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-01-13, 17:55. Причина: Търговски линк

Коментар

Земай 5.2 ,събира 4,5л.масло ,поне от него ще пестиш

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                              Земай 5.2 ,събира 4,5л.масло ,поне от него ще пестиш
                              Много благодаря за съвета, колега. Ей сега ще изтичам да си взема нещо 1,1-1,3 че събира 3литра масло и да спестя.
                              Към всички, моля ако няма къде да го правите.........., не го правете в моята тема!
                              Държа да информирам, че съм имал собствен 4х4 преди повечето от вас, дори и да са си помисляли за такъв/ТЛК HDJ-80 VX от 1996-2003/ Доскоро карах отвреме-навреме и този на сина ми /ТЛК 200 5,8V8/ за съжаление от глупост продадох моя/предполагам повечето го познават-целия е нарисуван с Пришълеца и Хищника/ и сега във връзка с втория ТЛК/се накефих/ и пак ми се иска нещо 4х4. Така че моля за повече уважение. Не съм някакъв новобранец, дето не знае дали го сърби, или го боли.
                              На всички е ясно и дори съм го написал по-горе, да не изпадам в тавтология. Кризата ни докара до там....
                              Дано утре сме по-богати и независими. Всичките Българи.
                              в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                              Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Ами то теб явно ти е ясно, какво търсиш, темата е дали искаш WJ дизел или бензин. Вземи бензин. Сложи му газ ти.
                                Ляв/десен си е по-скоро въпрос на съвест, ти трябва да решиш сам.
                                Куадрата е супер, може и друго, нямаш сякаш достатъчно пари за капризи в сверата на раздатката баш.;
                                Повечето те съветваме да се спреш на по-старата версия, но ти си имаш визия и и държиш на WJ, та мен ако питаш се изчерпват нещата, пък аз и потретвам вече казани неща...
                                Още с пускането на темата би следвало да очакваш поне малко, че ще има и кой да се пошегува.
                                Успех с избора!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X