Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема Grand Cherokee WJ, но какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилема Grand Cherokee WJ, но какъв?

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
    Според мен проблемът не е в дизел + американец, а в самия дизел............ са доста по-скъпи и сложни двигатели. Капризни са към гориво.....Старите дизели с и без предкамера са друга работа, те ми харесват, защото са здрави и не са капризни към нафтата.
    Аз така ги виждам нещата и така ги споделям.
    Перфектно изложена гледна точка. Напълно споделям вижданията на колегата. През 1999 си купих един "Крайслер" бензинов, много хора ме съветваха да му бучна една газова уредба и да си свиркам, след доста колебания го направих и нито за миг не съжалявах. Дори на газ вървеше по добре, май. После дойдоха други времена и не знам защо залитнах към ТДИ-тата, но НОВИ. До 100-120к практически без проблем, ама после.......всичкия кеф и икономия ти излизат през носа. Само ще дам един пример: Миналата година ми се наложи да ходя до Германия с един колега с камионче, та той бе заредил някакво невероятно количество гориво/по промоция/ от Лукоил и до Германия карахме все с неговото. Нарочно сотавих да се изпразни резервоара... и след напълването там все едно имах трета турбина!!! Направо получих комплекс за малоценност. Явно качеството тук на горивото е коренно различно и следователно експлоатационните качества на същите машини в БГ са силно занижени. Т.е. ако там ресурса е 200-250к тук отива на 120-160к, за дизеляците става дума.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Струва ми се, че освен водата, парафина и другите боклуци има и доста сяра в тукашната нафта... което съвременните дизели ги разтраква, разлопв и пресушава доста драстично и бързо...

Коментар

Много хубаво изложение на verter! Нафтата тука, че е зле в сравнение със западната, зле е! Евентуално може да се надяваме, че скъпата на Омв да речем си е австрийска и евентуално по други бензиностанции е така. Евро дизела идва от едно и също място, освен може би на Еко, не съм сигурен. Сяра не би трбвало да има повече, защото се следи както за нея, така и за количеството био дизел и тн... Пък ако няма сяра няма мазане... Ще започнем дискусия за горивата, която не неизчерпаема. Аз съм със доста стар дизел, лошото е, че не е достатъчно инженерно издържан, макар че до сега каквото и да съм му сипвал го яде без да се замисля и си работи меко. На новите определено им трябва хубава нафта със тия дюзи, дето не мога да ги разбера дюзи ли са или приспособления на НАСА... И аз се метнах на дизел, не бих казал, че съжалявам, върши ми работа и не съм имал проблеми с двигателя, но следващият ми Jeep ще е бензин!
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

Аз не съм се отказал от дизела, не е никак лош и съм видял предимствата му. Много приятен за каране, много тих на дълъг път, много еластичен, когато просто целта е да се придвижваш. Щях да добавя и много икономичен , но с най-скъпата нафта и това,че дизела стана по-скъп от бензина остана да се кефя само на едноцифрения резултат за едната статистика. Разбирам ги напълно европейците , защо се спират на дизели. На магистралата със скорости над 160км/ч дори 2 тона кола харчи под 10 литра. Данъците се плащат на к.с, а нютоните дето те ускоряват реално са бонус. Дори от тази гледна точка дизела си заслужава.

Исках да кажа, че ако трябва да избирам стар автомобил с неясна история, на неясен пробег не бих избрал модерен дизел тип комън рейл, а прост бензин. По-малко са незивестните и вероятността да сбъркаш. Съвсем нормално приемат кофти горивото било то бензин или газ.
          Ако става въпрос за покупка от магазина или нещо до 100 хил.км пробег с остатъчна гаранция ,за ежедневка бих си взел пак дизел.
          Ако целта е яко пауър и кефене, бензин му е майката: голям обем атмосферка, турбо, би-турбо, компресор....
          Последно редактирано от verter; 10-01-13, 21:35.
          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
          0888/00-55-37

Коментар

но следващият ми Jeep ще е бензин!
            Дай боже всеки му. Аз след като продадох Гранда, взех пак дизел, май този път за последно и минавам само на бензин. Всички горива са без никакъв контрол по всички бензиностанции в БГ. От ОМВ и ЕКО има доста оплаквания, както и от всички останали.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Marinco, аз карах до 170хил км едно А6 3.0tdi. и го продадох, защото приятели около мен с такива коли започнаха с ремонтите струващи много пари, макар и на коли с повече пробег. До към 200хил има някакъв резон да е кара после не виждам никакъв смисъл, освен да гъзарееш с такава кола.
              Ти си карал 4.2Tdi, и тези два двигателя са най-здравите дизели на Ауди в момента, но са адски скъпи за поддръжка. Нашата нафта им разказва играта просто. Дюзите и DPF-ите (при теб са два) най-го отнасят. Една дюза за 3.0тди е 1600лв, а DPF филтъра 3500лв. Турбина 3500лв, при теб са били две. Колекторите набиват страхотен нагар и все заради чудната ни нафта. Няма друга причина!
              И понеже комън-рейла е купен от Бош патент, то те прозивеждат ако не всички дюзи и помпи, то болшинството на всички двигатели.
              Дюзичка работеща на 1800 бара налягане и с големината на шефската химикалка както каза baha все едно е прозиведение на Наса.

Ей тук имам една темичка за комън рейл дизела (трето поколение) и неговите нововъведения. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=54890
              Всичко е супер като е ново, после става кошмар и не искам да съм собственик на бездънна яма за пари.
              0888/00-55-37

Коментар

Много е комплексна и нереална оценката на горивата у нас. Чел съм по доста форуми на колеги фенове на други марки автомобили за оплаквания от горива, било нафта или бензин и лично аз не вярвам на 2/3-ти от тях. Някои си чешат пръстите, други наливат масло в огъня, трети имали проблем с агрегата, но обвиняват горивото... Ми като караме над 10 годишни коли на по над 300 000км, представени ни за 140 000 преди покупката как ще заключвате, че горивото ви е проблема? Защо аз не съм имал проблеми с нито едно гориво от която и да е бензиностанция и то не на 1 или 2 коли? Да може би по провинцията има все още тарикати дето сипват разни гадости в резервоарите на бензиностанциите, но в София 95% от тия дето горивото им е криво или си самовнушават или трябва да търсят проблема по агрегатите! Останалите 5% им вярвам, че може да са попаднали на кофти гориво, но защо да слагат дадения бранд под общ знаменател? За какво му е да продава скапано гориво? Разбира се има за какво, но чак пък толкова... Не защитавам нито една марка, нито зареждам от една и съща бензиностанция. Горивата ни никак не цъфтят от качество, но вижте ежедневния трафик във и извън София. На всички ли им е криво горивото?
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

Защо аз не съм имал проблеми с нито едно гориво от която и да е бензиностанция
                  Ми щото Гранда ти е всеяден и с горивото никога няма да имаш проблем, ГНП-то е супер дурако устойчиво. Аз с бившия Гранд също нямах проблеми с горивото, при положение, че бензиностанция и въобще нафта помириса само преди продажбата.

Коментар

3.1 комън рейл ли е или не?
                    0888/00-55-37

Коментар

Аз нарочно написах не с 1 или 2 коли и да доуточня- и бензинови и нафтови! Иначе съм съгласен, че новите мотори на практика ги мъчи нашата нафта. 3.1 не е комън рейл!
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Не, не е. ГНП-то е Бош ВП-36. Една "умна" "дюза" и четири "прости".

Коментар

Мисля, че е VP- 37 имат някаква разлика изобщо или е само до цифрите, не че има някакво значение в случая. Умната дюза само едно кабелче я прави "умна". Андро ще ви каже докато са чакали умната да я доставят с каква са карали и имало ли е някаква разлика...
                          R 727cc BB KIT
                          ZJ V8
                          WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                            Много е комплексна и нереална оценката на горивата у нас. Чел съм по доста форуми на колеги фенове на други марки автомобили за оплаквания от горива, било нафта или бензин и лично аз не вярвам на 2/3-ти от тях. Някои си чешат пръстите, други наливат масло в огъня, трети имали проблем с агрегата, но обвиняват горивото... Ми като караме над 10 годишни коли на по над 300 000км, представени ни за 140 000 преди покупката как ще заключвате, че горивото ви е проблема? Защо аз не съм имал проблеми с нито едно гориво от която и да е бензиностанция и то не на 1 или 2 коли? Да може би по провинцията има все още тарикати дето сипват разни гадости в резервоарите на бензиностанциите, но в София 95% от тия дето горивото им е криво или си самовнушават или трябва да търсят проблема по агрегатите! Останалите 5% им вярвам, че може да са попаднали на кофти гориво, но защо да слагат дадения бранд под общ знаменател? За какво му е да продава скапано гориво? Разбира се има за какво, но чак пък толкова... Не защитавам нито една марка, нито зареждам от една и съща бензиностанция. Горивата ни никак не цъфтят от качество, но вижте ежедневния трафик във и извън София. На всички ли им е криво горивото?
                            Колега аз съдя по кола внесена от нас преди 2 години и карана от роднини от нова. На 100 000 реални. Тук и врътнахме около 20к. Не се е развалила или нещо сериозно, още и е рано, но аз искам да я продаваме вече. Дизела тук качи разхода с около литър, като това е при спокойно каране. Ако я настъпвам, а е 1.5, постига невъзможните за там литри с 2-3 отгоре. Отделно, че изпървом не се чуваше, като бензин беше, а тук за тези 2 години започна да си звучи като дизел. Каквото и да слагат в това гориво, 100% го правят по-слабо и това вдига разхода. И не съм сигорен, че може да се говори за контрол. Тази тема сме я бистрили де. Все пак без да съм карал американка дизел, мнението ми не може да е меродавно, но 100% и те и руснаците са бензинджии и дизела е компромис. Диското кльопа всичко и върви, но новите капризитети не съм сигурен, че ми допадат. Другото, което си доказах практически с 1000 км извънградско на 2 пъти беше, че евтиното гориво ми дава по-висок разхот до литър и сметката не излиза ептен... Дори от противник на газта съм вече склонен да кажа, че доста ме зарибява. Голям двигател, повечко ресурс и ако има нужда от пестене, газ. Ако не само бензин. Пък и с тези студени зимни дни си е по-сигурно и паленето.

Коментар

На мен точно оня ден ми замръзна нафтата и от Младост каквото течно е имало е изгорило и ме остави на цариградско преди Метро. Та сипах 3 литра Газ (течна от Praktiker) изчаках около 30тина минути и тръгнах. През нощта температурата беше стигнала -18 а аз не бях сложил никаква добавка, обикновено слагам TDA на Castrol. Така че и аз много съм псувал нафтата... В щатите като бях, бусовете Ford бяха дизели, които ако не бях питал, никога нямаше да разбера, че са такива. Работят като нов бензин!
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Аз карам повече с вносна нафта + Кастрол ТДА. С нафтата проблеми със замръзване не съм имал. Нисък ми е разхода, колата върви много добре, ама взех да се замислям за бензин. Ако сега ми умре нещо по горивната система, направо трябва да хвърлям колата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X