Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Jeep Cherokee (XJ) 4.0 - ново попълнение.

М, аз кат за пръв път седнах на жип некъде миналия век, 96 ли беше, ми казаа - как слезеш от пътя и боц бавните. Верно, тогава карах некви койти (сичкото модел от 40 до 80), ама и до ден днешен спазвам правилото и не ме е подвело за секунда.
    На патрула друго интересно е че на бавните почти не се ползва турбото.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
      ...
      Чудовищни железа има отдолу.

Гледах му окачването, гледал съм и друг път, гледал съм и на тойота - общо взето разглеждам обстойно другите джипове на общите разходки и ми прави впечатление колко добре решено е фабричното окачване, дължината на носачите, колко солидно изглежда всичко.
      Ясно ми е, че е сметнато за по-тежки машини, но все пак и да не искам да го видя го забелязвам

....
      Имай предвид, че освен пушките (предните надлъжни носачи), всички останали щанги (7 броя) при мен са раздвижни (заради лифта) и поради това имах избор от какъв материал да ги направя, респективно избрах значително по-голям диаметър от фабричните - може би затова изглеждат внушителни. Не казвам, че фабричните са слаби или тънки (макар често да го чета по форумите), но заигравката (или наигравката) която направих отне прилично количество време и пари докато ги хванах готови в ръце...

Решаването на проблема с ниската мощност на този двигател по мое мнение не е сложно (все пак зависи каква е целта), но ти трябва правилна концепция и немалка сума пари (ако ще се влагат нови части, а не втора употреба)... може би и подходящ човек ако сам не можеш...
      И на мен ми е недостатъчна мощността в момента, поради което имам план за значително увеличаване, но повече по този въпрос когато стане факт.
      V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Първоначално публикуван от Postman Преглед на мнение
        ... Не казвам, че фабричните са слаби или тънки (макар често да го чета по форумите), но заигравката (или наигравката) която направих отне прилично количество време и пари докато ги хванах готови в ръце... .
        Фабричните носачи, както и задната напречна щанга се гънат, когато се издрусаш на някой камък или по-дебело дърво. Ама усилването им (без да се удължават) може да стане бързо и евтино с разрязана надлъжно на 2 половини тръба с подходящ по-голям диаметър.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-01-13, 16:01.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Съгласен с всичко, но в моите представи това се разминава с "добрите производствени практики"
          V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Намерих едно клипче в "тубата" със заглавие "как да счупиш Dana 35"

На пръв поглед не се вижда да тормози джипа. Май задната гума му е опряла в калника и полуоската се е счупила.

Стана ми интересно обаче, като прочетох коментара на автора на клипчето:

We're going through a rebuild stage now. We're tired of breaking and having inferior parts. We've broken this rear-end five times, transfer case once,front diff twice, and we even ripped the entire engine out. We're adding a full exo-cage, Dana 44 front and rear, 513 gears,Detroits front and rear, dropping in a 350, 5 speed, transfer case, 2 inches more of lift, custom long arm, and 35's. While rebuilding, we still wheeled and camped out almost every weekend this past summer. Good times!
            Преведено на български накратко звучи така: Омръзна ни да чупим части. Заден мост - 5 пъти, раздатка - веднъж, Преден диф. - 2 пъти и веднъж дори изкочи целият двигател.
            В момента джипът им е с dana 44 отпред и отзад, 513 скорости (предполагам се отнася за дифовете), Детройт блокажи отпред и отзад и т.н Гумите са 35".

Тук още една Dana 35 се чупи като солетка на поредната заигравка.

Задният мост на някои черокита XJ е Chrysler 8,25 и както каза Ивайло близнака е по-здрав от Дана 35.
            Тук на клипчето го сравняват с Dana 44 и казват , че като размер е почти същият.

Видно е, че агресивни 35-ци + блокажи са съкрушителни за техниката един оригинален черок. Направо няма да видя разходка или ще трябва да го карам като през свършване на горивото.
            Другият вариант е усилване и смяна на почти всичко, което се очаква да се счупи.

Свилен ми отговори и каза, да сменям задния мост, за кардана ясно, отпред да сменя полуоските с такива от Гранд със сачми, да орежа допълнително калниците и да смъкна теглото твърдо под 1600кг.

Прави излизате!!!
            Накрая ще се оформи полу-състезателен джип с цел панорамни разходки за снимки.
            Последно редактирано от verter; 22-01-13, 16:26.
            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
            0888/00-55-37

Коментар

И тавана ли ще режеш ?
              Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
              Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                И тавана ли ще режеш ?
                10 часа обсъждане на глупости, спестяват 1 час от правенето им !
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                  ... Тук още една Dana 35 се чупи като солетка на поредната заигравка. ...
                  Don't jump with Dana 35 in the rear ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Този урок го знам. Димата ми е казал да не скачам

От всички писаници дотук съм навит при първа удобна възможност да се мятам у кеча - 35-ци с гарнитурата, която върви с тях.
                    Ще потърся два по-здрави моста, ще сложа бавни дифове, ще закалим кардана, ще сложа блокаж отзад, ще понадървим още окачването и накрая гумите.

Да се донарадвам с модификации върху черока, после ще се мятам на Патрол.
                    Последно редактирано от verter; 22-01-13, 17:07.
                    0888/00-55-37

Коментар

Един съвет да ти дам ако може..?! Щом отиваш на 35-ци, потърси една раздатка 231 и поръчай кита с който става със 6 сателита (за всеки случай) пък пак си карай 242-ката! После ще почерпиш за съвета...

Коментар

Влади гледам че с все сила вървиш към Y60 та ако искаш - ще идем един ден при моя кум, да видиш неговия, да видиш с какви гуми го кара, да видиш дали слабее 2.8 tdI щото неговия е с кулер, да видиш и бронята и лебедката. Ще ти разкаже какви проблеми му е създавал, какво е чупил, какво е правил и така.
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

С риск да изпадна в положението на магарето между атовете и с цялото ми уважение към вложения мерак и средства в черока, както и фотографския талант на verter ще кажа: Най-лесният начин да разсмееш Господ е да си направиш подробен, дългосрочен план! verter, просто си направи този кеф, който можеш да си позволиш!
                          Пример: Аз се кефя на бутилка хубаво вино, споделена с приятели - Роман Абрамович се кефи на яхта
                          Eclipse дълга 170м на стойност $ 1 200 000 000.
                          Сигурен съм, че неговият кеф не е по-голям от моят (респективно твоя)!!!!!!!

Надявам се дасъм изказал на глас това , което и ти, дълбоко в себе си мислиш!
                          Успех в новия проект!

Коментар

Честно казано не те рабрах какво искаш да ми кажеш.
                            Да не гледам чуждите паници,
                            да не си правя планове,
                            да не си правя неизпълними планове,
                            да не се захващам с неща, които не са ми ясни,
                            или нещо друго?

Марто, защо ми е друга раздатка (231)?
                            кажи по-конкретно, ако желаеш и на лични.
                            Последно редактирано от verter; 22-01-13, 23:53.
                            0888/00-55-37

Коментар

Влади, не разбрах какво имаш предвид под панорамен - кабрио ли ще го правиш черока?
                              Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                              Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Не, оплаквам се, че има малки стъкла и не виждам добре навън. Нищо няма да го правя.
                                0888/00-55-37

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X