Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda cr-v и газифицирането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Honda cr-v i газифицирането

моята с 90 вече гори под 10, със или без климатик се тая. Над 120 никога не я карам де се вика, ако някои ден позагубя слуха си може и да опитам просто не става за високи скорости квото и да си говорим. След 110-120 веднага се размечтавам за лимозина
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Zero, тя и със 120 почва да не ме кефи с тия 3500 оборота, надувам главата и на детето и на майка му и затуй си карам с 90-100 и май ше инвестирам в мултимедийно оборудване, че сега като ни пуснат магистралата до София ще почна да си мечтая за някой нискооборотен 6 степенен дизел или поне за CRV-II дизелак.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

И при мен така, с 90 пада на 8,5-9/100. Както на бензин се наема така и на газ, доволен съм от цената. И аз не обичам шума и за това над 3000 оборота рядко я качвам.
        Ама то си има лечение:
        както беше споделил колега от подраздел НИВА " чувате да ви хлопат колите, щот ви е слаба музиката". цитата е по памет, но идеята е такава
        -------Honda CR-V 128к.с.--------
        "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Мани и аз се "плаша" от тая магистрала, ще настане една скука 3 часа Бууууууууууу, за сега залисвам хлапето с лаптоп и филмчета Маша и Мечока, ама де викаш ще тряя нещо мултимедиино че пак ще си пътувам 3 часа до бургас с 100-120.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
            Колега, пробвай да караш с 90, ще се изкефиш на разхода и това което плащаш за 100км. , толкова че и повече плащат за дизел модерните и икономични френски HDI-та, при които обаче като кихне нещо, ценовото отражение е малко неприятно.
            Ако за мен се отнася-ще пробвам да видя,а за да не пиша и цитат на Зеро-е как да не става за високи скорости,аз си перкам все със 130-140,по Тракия и 110 по второстепенните-еми не съм оглушал-по скоро жената преграква да ми вика.Еми нервак съм си,но обещавам да пробвам с 90 да видя.
            имах и Toyota Rav 4 2006g.
            Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.
            Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

И аз по магистралата си карам с 80-90, чат-пат 100 (ако се впрегна на някой пишман бой-рейсър). Ама тва в МИЛИ, нали се сещате
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                моята с 90 вече гори под 10, със или без климатик се тая. Над 120 никога не я карам де се вика, ако някои ден позагубя слуха си може и да опитам просто не става за високи скорости квото и да си говорим. След 110-120 веднага се размечтавам за лимозина
                Зеро сподели ако обичаш как си и докарал разход под 10 на 100?Аз на моята и с 80км.да я карам пак под 11 на 100 не мога да я сваля.Става въпрос за 147к.с с ГИ AG добре настроена!

Коментар

И аз преди се чудех как някои колеги казват че докарват 10,5 че и 10, па някои дори под 10, викам си работят ме. Да ама не, на първо място смених гумите, бяха Конти крос контакт АТ демек за кал, с големи агресивни граифери. Тогава сефте ми напраи впечатление че кат чили върви по леко и има по голяма инерция, за съжаление не мога да кажа от тях ли доиде икономията или всичко е съвкупност съчетано и с смяната на дистрибуторната капачка. Един ден реших да я отворя да видя на къв хал е не че и имаше нещо на колата ма е така за профилактика. Бе гледам аз електродите бая тънки, викам си тея японци много фино са я направили. Да ама не, просто са изгорели, на новата капачка електродите бяха два пъти по големи. От там на после направих засечките, хем като цяло хем на части, примерно с 23 литра минах 225км, след тва заредих на ново, минах още 190, и така няколко пъти, хем имам засечки на отделните зярядки, хем като цяло до сега съм минал 920 км общо с 94 литра и не е свършила има още малко, от тея 920 към 120-150 са градски. Та съвета ми е, с кви гуми си, нормални летни или некви по джипови офроуд, поглеждал ли си свещи и капачка в кво състояние са.

Коментар

А бензин колко изгори за тези 920 км.?Или палиш директно на газ?
                    Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                    Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
                      Виж,Рейване,мойта понеже е преснак газифицирана,те вчера и направих ревизия на изгоряното,как.Събрах всички бележки дето съм зареждал,нали съм новак на газ и си имам и тефтер в колата-пиша всичко,като счетоводка съм.Нали рекоха,че тез коли на газ не държали,ели на дълго,а аз най вече там навъртам километри,па и ГИ-то има гаранция и смяна на 10к газови филтри и пиша ли пиша,та.Общо заредено газ-139 литра.Изминати км.на газ без да е отчетено на бензин 1097,бензина го отчитам от пибипкане до пибипкане на ГИ.На два пъти не и стигаше газта в бутилката и съм карал на бензин-62 км на бензин.Работата ми е на 2740метра измерено с колата и затова сутрин и вечер не я включвам на газ,карам я на бензин.Поради тази причина и засега стриктното ми водене горните литри и км. са само на газ.Сега като разделим 139 на 1097 равно на 0,1267 и като го умножим сега по 100 равно на 12,67 газ на климатик,със 135-140 по магистрала Тракия,единия път сам,дугия с още 4 човека и багаж,тук там и до 160 и около 200 км градско из София.Моя дзрвер е 128 коня.За мене ми е добре това което гори.Да е здрава и да ме кара все така,другото ще го нагласим.Това е!
                      Mitsubishi Lancer 2008g.
                      Honda CR-V 1998г.

Коментар

Питам, защото ми е интересно как я засичаш.При мен например, като карам в София, разстоянията са ми по 2-3 км., таман прехвърли на газ и спирам.Като тръгна пак след 2 часа и тя вече пак е студена ,особено зимата.В този режим на каране ми гори 14-15 газ и 3-4 бензин на 100 км.Като си ходя на вилата на яз Батак, зареждам газ в София и след това отново в Пазарджик дозареждам, че бутилчицата ми събира 25-26 л.Така ми гори 11-11,5 л/100 км, магистралско каране с 110-120 кмІч.По баирите и завоите от Пазарджик до яз. Батак гори 16-17/100, зависи много от настъпването.Също така зависи много и от самата газ - падала ми е под 10/100 и е качвала до над 14/100 при равни други условия.Всичко е много относително.Това са наблюдения за около 15000 км.За съжаление не съм толкова организиран, че да си записвам всеки разход.Нека и други да кажат как е при тях?
                        Само да допълня - зареждам и отчитам пълно -пълно, което не е много точно за тороидална бутилка.
                        Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                        Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Нищо, тея 920 км са ми , Пловдив-Стара загора, Пловдив - Гоце Делчев, Пловдив-Копривщица, Пловдив-Пазарджик, останалото е градско, Бензин не гори, щото аз кат я запаля до де я извадя от гаража до де накача домочадието и тя е обърнала, ако имам минати км на бензин едва ли са повече от 4-5. Аз с 20 лева бензина изкарвам цяло лято 3-4 месеца. Прехвърля на 40 градуса. И нокога не я паля на газ, тя и не може, трябва специално упражнение за да я запаля на газ. Със 120 по магистрала съм сигурен че ще изгори повече от 10, ама преди и със 100 си гореше 11, сега е по добре, може да са оправили качеството на газта

Коментар

Явно моята гори повече от гумите!Бриджстоун Дюлер А-Т,страхотни са за кал и сняг но са си шумнички и нямам никаква инерция с тях.А иначе свещите са ми нови,а и на моята няма дистрибуторна капачка и чукче!

Коментар

как да няма бре, ми кво има чукче нема ама палец и капачка тряя да има, или при теб да са я направили направо с бубина? немож да бъде чеки да видя аз. Инак да, гумите моите също бяха за кал и бяха и шумни и без инерция.
                              п.п. Виж че имаш бре ко ме баламоьваш http://www.cars.bg/u514958 за миг да ти повярвам ама...

Коментар

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
                                Питам, защото ми е интересно как я засичаш.При мен например, като карам в София, разстоянията са ми по 2-3 км., таман прехвърли на газ и спирам.Като тръгна пак след 2 часа и тя вече пак е студена ,особено зимата.В този режим на каране ми гори 14-15 газ и 3-4 бензин на 100 км.Като си ходя на вилата на яз Батак, зареждам газ в София и след това отново в Пазарджик дозареждам, че бутилчицата ми събира 25-26 л.Така ми гори 11-11,5 л/100 км, магистралско каране с 110-120 кмІч.По баирите и завоите от Пазарджик до яз. Батак гори 16-17/100, зависи много от настъпването.Също така зависи много и от самата газ - падала ми е под 10/100 и е качвала до над 14/100 при равни други условия.Всичко е много относително.Това са наблюдения за около 15000 км.За съжаление не съм толкова организиран, че да си записвам всеки разход.Нека и други да кажат как е при тях?
                                Само да допълня - зареждам и отчитам пълно -пълно, което не е много точно за тороидална бутилка.
                                Рейване,защо така ти качва по баира,ако ти е на Св.Константин над Пещера вилата може,ама по другите завои за Батак не е толкова стръмно,мойта май не качва така,дръндих я по прашен път на гергьовред за лов на сръндаци и 22 км баири,на първа тук таме втора не ми даде толкова голем разход,май си е същия 12,6 или 12,7.Баси!Пак,ще я пробвам да не съм се заблудил.
                                Mitsubishi Lancer 2008g.
                                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X