Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda cr-v и газифицирането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda cr-v и газифицирането

Първоначално публикуван от Prolet Преглед на мнение
    И аз да се отчета сега. Днес взех колата от Горна Баня вече с ГИ За малкото километри които изминах днес всичко изглежда чудесно. Не се усещаше изобщо разлика с бензина. Дано всичко да е наред... Този уикенд ще ходя до В. Търново и тогава ще мога да кажа повече за това как върви на газ .
    Pavle, мерси за съвета. Момчетата изглеждат точни, дано да са я настроили добре и да не се налага да ходя за поправки
    Виж,ако трябва да сме честни всяка първична настройка търпи корекция поради,хайде условно да го наречем улягане сработване на новата система с автомобила.Примерно,включваш климатика и нещо оборотите играят,светваш фаровете,караш и оборотите нещо пак не са както трябва.Факт е че момчетата не настройват автомобила със светнати фарове и на климатик.След това като смениш утре въздушния филтър,на колата и става повече въздуха,ако този ти е на предела преди смяна и сместа ще и дойде леко бедна-НО!всичко това са бели кахъри,покарай я виж,ако нещо не ти харесва при тях.Покарай я поне мин.500 км и тогава,засечи и разхода.СЕГА НАЙ ВАЖНОТО!По принцип настройката на автомобила ти е с газ от Лукойл.Съвет зареждай газ само от Петрол или ОМВ в София и от бившите разостанцийй на топливо.Лукойла са мушеници,не че газта им е лоша,но им е повече въздуха и автомобила минава с около 50км по малко при еднакво пълни бутилки до-горе сравнено сдругите две.Съвет,ръчни я малко към Търново да покара поне 30-40 км с над 3500-до 4000 оборота.Това е скорост от 130-135км/ч по нашия километраж за да си покаже ако нещо не и стига или е за донастройка.Пиши на лични ако нещо те притеснява.Успех и здраво газ-з-з-з!
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Здравейте,

Ето, че дойде време и аз да споделя моя скромен опит с ГИ и Honda CR-V I. В крайна сметка си избрах ГИ ROMANO-ECO. Вече съм му навъртял малко над 3000 км. Колата се държи много добре за сега.
      Сега разбирам какво са имали в предвид колегите като са казвали, че за тази кола трябва да е ГИ, ако ще се слага газова.

Почти никаква разлика не се усеща в сравнение с работата на бензин.
      Разхода на газ при скорост 130-140 (магистрала) с включен климатик и пълна кола (4 човека + доста багаж) е към 13 - 13,3 / 100. Пак на магистрала при скорост 120-130 без климатик е към 12 - 12,5 / 100.
      За мен това е повече от прилично и като цяло съм доста доволен от колата и разхода и сега.

Благодаря на всички колеги за споделената информациа и полезните съвети, и най-вече на колегите pavle и zero.

Коментар

Имам един въпрос за зареждането с газ на бутилката. Моята е 37 л. От сервиза ми казаха, че не трябва да се препълва. Препоръчително е да се пълни на 80% от обема й.
        Когато бутилката е празно е лесно да се напълнят към 30 л.
        Въпроса ми е как да си пълня бутилката когато има гориво в нея? Очевидно няма как да определя точно 30 л. Аз обикновено им казвам да я спират когато газта започне да влиза бавно в бутилката. Но пълненето на газ не е като на бензина. И на различните бензиностанции по различен начин изключва когато се напълни бутилката с газ. С други думи нямам гаранция, че ще се напълни само към 80% от обема на бутилката. Случва се и доста повече гориво да вкарат. Проблем ли е това? Как процедирате вие?

Коментар

Дефусер защо ти ще определяш на око колко да ти сложат? Нали за това е поплавъка в бутилката ако не са ти го кривили или омагюсвали той определя кога да спре да се пълни бутилката. Моята е 28 литра и принципно изключва на 23-24 литра в повечето случаи. Имал съм и куриозни случки на една газ станция момчето ми напълни 29 литра в не напълно празна бутилка. Попитах го къде е специализирал магьосничество, че успя така да ми раздуе бутилката

Коментар

Бутилката ти е кръгла, а в нея поплавъка трудно се регулира колко да пълни, още повече ако сондата която се ползва се преправя от такава за нормална бутилка да става за твоята, тогава и се реже рамото на поплавъка, огъва се натъманява се, абе гадна история. БРЦ имат сонда за кръгла бутилка и с нея става много лесно, не че с твоята не става но монтажника трябва да отдели едни 20-30 минути да я нагласи, но обикновено това не се случва. А и не е гаранция че ще успее от първия път. И моята така я бяха направили на ланчата, бутнали сондата само колкото да се каже че има такава, а поплавъка никва фаида от него, та по тяхна принуда понеже бутилката изпусна газ, заради некъдърния им монтаж, понеже се случвало да ти смачкат оплътнението на сондата към бутилката (колко нормално е да се случи това освен ако ръцете не са ти в гъза и тряя да ходиш в франция на операция да ти ги извадят преди да те сложат да монтираш газови и да взривиш някои клиент) Та се принудих да я сваля и така до де сипиех Боза с захар си натаманих поплавъка като по учебник, 24 литра бутиллка събира към 20 л. газ и изключва, че даже и стрелката показва колко ми остава вече
            Иначе, или отиваш при тях с празна бутилка за да си я оправят или караш така, опастност принципно няма, от тва няма да ти гръмне бутилката, но препоръката ми е за всеки случаи ако я пълниш до горе то да е преди път, не да я надумкаш и да я оставиш 2 дена да седи на слънце, пак не казвам че ще се случи нещо нали сондата има 3 защити наи много някои от клапаните за налягане да изпусне газта, която при правилен монтаж трябва да излезе извън колата, но лично аз се съмнявам че това е сторено
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Да, аз се поинтересувах малко повече. Оказва се, че бутилката има евросонда, която изпълнява тази функция. Евросондата автоматично изключва и спира вкарването на гориво в бутилката когато се е напълнила. Това ми обясниха от сервиза и казаха спокойно да си зареждам докато изключи пистолета.

Коментар

Еииии големи теоретици да но на теория, ти що не им казва че евросондата им не върши тая работа и трябва да я настроят, кажи им че не изключва щом в празна бутилка се зарежда целия и обем, и още повече че спирането на заряда не е с щракване, тракане и прочие, а спира бавно, което само за себе си говори че клонката донатъпква вътре квото може докато се изравнят наляганията и спре. Което автоматично значи че сондата не я спира. Така че.... не трябва да се съобразяваш с тях, отиваи да си оправят бакиите, винаги имат готови отговори за всичко, вярваи ми.
                Последно редактирано от zero; 14-08-13, 11:36.

Коментар

Първоначално публикуван от defuser Преглед на мнение
                  Аз обикновено им казвам да я спират когато газта започне да влиза бавно в бутилката.
                  От това твое изречение си вадя извода че пълненето не спира с щракване или тракане а постепенно, ако е така за мен поплавъка ти не работи коректно, отделно че казваш че се случва и доста повече да вкарат.

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                    Аз обикновено им казвам да я спират когато газта започне да влиза бавно в бутилката.

От това твое изречение си вадя извода че пълненето не спира с щракване или тракане а постепенно, ако е така за мен поплавъка ти не работи коректно, отделно че казваш че се случва и доста повече да вкарат.
                    Всъщност това с препълването го спомена колегата koko__2002 - напълнила са му 29 л при положение, че бутилката му е 28 литрова.
                    При мен се чува цъкване/щракване от пистолета когато стигне лимита си. Просто не е на 80% от обема на бутилката. Последния път изщрака на 32 л газ, като бутилката беше празна.
                    Постепенното влизане на горивото към края също си го има при мен. Просто като започне да достига лимита (към 31 л.) започва да влиза бавно горивото и по някое време изщраква.
                    Мисля, че това си е нормално работеща евросонда. Притеснението ми беше, че не спира на 30 л. Не съм сигурен обаче дали може да се настрои този ограничител.

Коментар

Ако е така нямаш проблем. Всичко е как си трябва, сега 2-3 литра +/- все тая, не е фатално, нищо не пипаи тогава и си караи, не се притесняваи и да не знаеш колко литра има вътре, спокоино си я напълни до горе щом си спира коло 30-31-32 литра няма дерт, остава си достатъчно празно в нея.

Коментар

Първоначално публикуван от defuser Преглед на мнение
                        Всъщност това с препълването го спомена колегата koko__2002 - напълнила са му 29 л при положение, че бутилката му е 28 литрова.
                        При мен се чува цъкване/щракване от пистолета когато стигне лимита си. Просто не е на 80% от обема на бутилката. Последния път изщрака на 32 л газ, като бутилката беше празна.
                        Постепенното влизане на горивото към края също си го има при мен. Просто като започне да достига лимита (към 31 л.) започва да влиза бавно горивото и по някое време изщраква.
                        Мисля, че това си е нормално работеща евросонда. Притеснението ми беше, че не спира на 30 л. Не съм сигурен обаче дали може да се настрои този ограничител.
                        Екстра ти е бутилката не се вкарвай в никакви приключения!
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Евросондата си в частта на "евросонда" се състои в допълнителния ел. клапан на тръбата 6мм, която е изхода на бутилката - т.е. към изпарителя. Въпросният клапан не спира входа - 8мм тръба. В това отношение и "евро" и не "евро" нямат разлика и изключването си се настройва както се настройваше и преди еврото..

Коментар

Миналата седмица си направих експеримент като от В.Търново до Карлово се придържах към скорост 80-90км/ч биз юркане и за 130км заредих 11л газ(без да се е движила на бензин изобщо)Значи наистина могло ама малко ми е по-тежък кракът та.....
                            CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
                              Миналата седмица си направих експеримент като от В.Търново до Карлово се придържах към скорост 80-90км/ч биз юркане и за 130км заредих 11л газ(без да се е движила на бензин изобщо)Значи наистина могло ама малко ми е по-тежък кракът та.....
                              Геле,и това през Троян Кърнаре ли бре-с баири завой и спускания?
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

През Шипка.
                                CRV 1998г 128кс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X