Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda cr-v и газифицирането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Honda cr-v i газифицирането

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
    Само едно мога да те посъветвам-аз като върл противник на газта за ЦР-В и фен на бензина,се реших и сложих газ.Ако слагаш сложи и газов инжекцион-по скъп е но той е за нашия автомобил.Поразийте които се правят при монтажа на обикновенна газова са два пъти повече,говоря като труд и рязане по колата отколокото за газовия инжекцион.Там има и проблеми с не добре пресметнат изпарител и плочка и се изрязва и капака на въздушния фиртър и т.н.Бутилката ми е тороидална и по паспорт и пише 24 литра и въобще не пречи на оригиналната масичка,даже и крика си побрах и малък компресор за помпене на гумитам.За проблема след време-ами проблема може да доиде и без автомобила да е с газов инжекцион,дори и чисто нов да е-риск от проблем винаги има.Има една тема кой е минал над 50х на газ-аз лично познавам трима такива един със 110х и двама с по над 47х на пропан бутан.Този със 100-те хиляди сега едва му сложиха евросонда,че такива са изискванията.Той и единия ми колега са с флаш люб-допълнително мазане на клапаните УЖ.Третия е без тази бъзикня.Аз също съм без.Чети и слушай колегите из форума-отговори на въпросите ти има по темите.Успех.
    Би ли споделил твойта газова коя фирма е и къде я слага?Мерси

Коментар

Първоначално публикуван от amw Преглед на мнение
      Би ли споделил твойта газова коя фирма е и къде я слага?Мерси
      Ти още ли се двуомиш,на тези стари бангий,няма да ги караш цял живот я,слагай си ГИ и си пей.Найстина хората дето слагат трябва да са правили на такъв автомобил.Не правя реклама на момчетата от Горна Баня,но следя дейността им от 3 години и виждам развитието.Вече посмъртно няма да ти сложат на ЦР-В Фобос различен от 1,Фобос 1 е за нашите автомобили.Вярно и най скъп е всичко излиза 1200 лева точно,ни повече ни по малко.Този Фобос 1,не че аз съм с него е с тиха рейка и не слушай тези дето ти ги разправят,че са шумни и т.н.Това е за по старите и евтини модели фобоси,работят с карбонови тръби,правили са над 80 ЦР-В-та.Силиконират всеки отвор против ръжда,разбират от настроиките на нашите возила,дават 2 години гаранция или 100 000 км.НЕ ПРЕПОРЪЧВАТ ФЛАШ ЛЮБА,само ако искаш..Ами с две думи стараят се.Отговарам и на предния ти пост-Бутилката ти е 32л.по обем и реално събира 24 литра газ.Въобше не пречи на масичката,аз даже и крика си прибрах там и други работи,ама за последното се повтарям,чети из темата има много,и за бутилката и за горенето и за вървенето.
      имах и Toyota Rav 4 2006g.
      Mitsubishi Lancer 2008g.
      Honda CR-V 1998г.
      Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

От: Honda cr-v и газифицирането

Pavle, аз дали мога да те помоля за координати и отзиви за този сервиз на фобус в Горна Баня. Моята кола е с Фобус, но монтирана в сервиза преди Богров. АДСКИ съм недоволен от компетентноста и обслужването там. Гаранцията ми изтече преди време и искам някой читав майстор да прегледа и до настрои колата.

Коментар

Първоначално публикуван от lamercheto Преглед на мнение
          Pavle, аз дали мога да те помоля за координати и отзиви за този сервиз на фобус в Горна Баня. Моята кола е с Фобус, но монтирана в сервиза преди Богров. АДСКИ съм недоволен от компетентноста и обслужването там. Гаранцията ми изтече преди време и искам някой читав майстор да прегледа и до настрои колата.
          НЕ СИ ПЪРВИЯ недоволен от Богровските представители,лично познавам други двама съфорумци дето вият на линейки от тях и от отношение-повервай ми,че и аз трудно се доверих на момците от Горна Баня,но пък ги проучих до кости и сега,да са живи и здрави момчетата,да нямат текучество и все да се усъвършенстват както и досега.На лични ти пращам данни!
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
            Първи "вчипетления" от газифицирането-ами гори с ГИ колкото на бензин с плюс минус мах 05 кг.Събираща се бутилка,без пречка на масичката е реално пълнеща и побираща 24 литра газ.С включен климатик и под 130км/ч старал се без да падам под тази скорост,на места и 150км/ч за кратко ,път на магистрала"Тракия"-11,5 литра газ-209км минах-ОТЛИЧНО.
            Върви и има ряз като на бензина с една малка,много малка идея по плавна.По байра вакарелския с падане до 110 и набиране до 140 все едно е на равно и на бензин.Добре се представи.Пропускам да кажа -сам съм в колата,т.е. не е натоварена.Друго,друго прави впечатление ,че на газ и под 2000 оборота на висока превака поема по добре отколкото на бензин.На бензин"чука аванса"при същите обороти и предавка.Може би е заради по високия октан на газта.
            Здравей колега.Би ли казал каква марка ГИ си сложил?
            CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
              Един пост преди твоя.
              Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
                Ей-й-й-й,нямам време,но само заради тебе се включвам-е не чети ли темата виж три поста по назад,мамка му!!!
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Макар, че не съм привърженик на газта като гориво започнах да се замислям да газифицирам Хондата. Към какви марки ГИ да се ориентирам, искам да ми монтират уредбата тука в Русе, за да не ходя на 100-на км. при нужда. Не знам и майстори в нашия град, но ако препоръчате марки ГИ ще търся дали някой монтира такива в Русе и отзиви за работата им. Засега съм в процес на самонавиване и проучване, но скоро май ще съм навит с тези цени на бензина.
                  Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                  Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Коелега МIMO74,аз съм в същия район (от Тутракан),и не съм чувал някой да слага ГИ в Русе.Имам информация че ги монтират във Велико Търново най-близо.Все пак ако намериш в Русе кой да ти постави ГИ, ми пиши на лични,че и аз се навивам на варианта газифициране.
                    [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
                    [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от 4i4o_doc Преглед на мнение
                      Коелега МIMO74,аз съм в същия район (от Тутракан),и не съм чувал някой да слага ГИ в Русе.Имам информация че ги монтират във Велико Търново най-близо.Все пак ако намериш в Русе кой да ти постави ГИ, ми пиши на лични,че и аз се навивам на варианта газифициране.
                      Абе колеги вие от Русенския регион от небето ли падате.В Русе е един от най-големите и добри севизи в БГ за газови уредби .КЛААС сервиз.На времето те редактираха списанието АвтоГаз от което много газаджии са се учили да работят! Аз чак от Габрово им изпращам клиенти а вие сте там и ще ходите в Търново.Не познавам доволни от Търновските газаджии,а тези в Русе са меко казано професионалисти!Работят с по вечето марки а и са вносители на една от най-добрите марки уредби.

Коментар

Да де ама коментарите в нета, също и на познати като питах бяха стой по-далеч от тях и затова все още не съм предприел нищо. Другата седмица имам 3 дни отпуска и тогава ще се поразходя из града.
                        Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Първоначално публикуван от MIMO74 Преглед на мнение
                          Да де ама коментарите в нета, също и на познати като питах бяха стой по-далеч от тях и затова все още не съм предприел нищо. Другата седмица имам 3 дни отпуска и тогава ще се поразходя из града.
                          Аз не знам какви са коментарите в нета но личния ми опит говори друго.В момента имам 3 коли на газ като на едната (МЛ) тази която ми е служебна е слагана там уредбата.За 4 години и 80 хил.км. един път съм сменил филтрите на газта и един път мапа ,през останалото време само карам без никакви ядове .Хондата ми дойде от Италия с газов инж. и ми създаваше ядове от самото начало.Пробвах да ми я направят в Габрово но не стана и накрая ми я направи шефа на монтьорите на Русенския сервиз веднъж когато дойде при мен в Габрово. На баща ми на ЦРВ-то газта я сложиха тук защото не му се ходеше до Русе .В началото не бях доволен защото газаджията(приятел) ми обясняваше че всичко е наред а колата гореше доста над нормалното.При поредното закачане с компютър се оказа че не е правилно калибриран температурния датчик на газта а тази уредба се влияела много от това .Настроиха го(с инфраред термометър) и вече разхода е наред,но бях решил ако не стане да сваля уредбата и да отида в Русе да сложат тяхна..

Коментар

Сложих газов инжекцион в сервиз Клаас, марката е ОМВЛ, с тороидална бутилка 30л. ми излезе 1000 лв.
                            Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Сега остава да я покараш седмица две,и да споделиш впечатления дали си доволен.
                              [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
                              [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Здравейте колеги..,изчетох цялата тема,но никъде не споменавате,дали при работа на двигателя предимно на газ...,трябва да се намали разстоянието на свещите от 1.1 на 0.8-0.9....,или при CR-V това не се разрешава.. Няма ли да се подобри работата на мотора(нали "уж" при по малко разстояние... газта се палела по-лесно и т.н.). Решил съм на мойта да го намалям,та за това питам...(да не объркам нещо..)
                                SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X