Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумоизолация на CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Шумоизолация на CR-V

И хубу ама, какво общо има всичко това с шумоизолацията? За маслото не съм убеден че си сложил правилното особено на тоя стар двигател и преди летния сезон. И все пак копирани си поста в темата Какво направих....
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Как ли са свещите?
      5в30 глезльо
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

В момента летните ми Мишелинки според таблицата правят 70 dB шум-гледам,има гуми Kumho,които са с 67.Интересно,дали би се усетила разлика в купето и има ли някой преки впечатления от въпросната марка и стават ли за нещо?

Коментар

градски, има ли такава залепена изолация на калниците от вътрешната страна
          Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

HONDAEXPLORER, беше писал, че вече ти е преминал ентусиазма ... а то е те тука си доказа никнейма ...

Тоя проблем с шумоизолацията се бях засилил къде покрай Славчо, къде покрай твоите мераци да го подхващам и аз а то какво се оказва, ... че нямало голям смисъл!
            От всичките експерименти до тук излиза, че най-голям ефект от обезшумяването е този на вратите, ... поправи ме ако греша!
            Моите адмирации за ентусиазма и споделеното ...
            Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Начи викаш тва е на пода, ич нема го барам начи, кво ли повече мога да направя Ще покарам така пък още некоя годинка ще я сменям, само да видим с кво че много трудно с тея Онди да си избереш ама не ме разбираите погрешно тва не е щото има голям избор като модели

Коментар

Да питам и аз за CR-V-то, първата генерация - при мен към 80км/ч почва да свири и дори да подухва през уплътненията на вратите. Някой друг да е забелязал и да има идея как да го доуплътня с нещо. Мислех си с нещо подобно на самозалепващите уплътнения за прозорци - едни по 3-4мм дебели и 5-6 широки, ама незнам лятото дали няма да се разтопи от жегата и да стане едно голямо мазало.
                HONDAEXPLORER - аз вчера смених умрелият катализатор (който се оказа почти празен) с универсален (щото съм с две сонди и т.н.), и мисля че има осезаема разлика в бученето, а дрънкане няма вече при никакви обороти.
                'Облагането с данъци е изтънчен начин да искаш пари със заплаха'

Коментар

Колега ntashev, отговора е само няколко поста по-нагоре ...

Коментар

Опс... а уж четох... Пък колата скоро я мих (и се оказа, че била син металик , а не тъмно сив ), и уж си почистих и уплътненията, ама пак свири. Кажете какъв е тоя спрей да го пробвам и него.

Коментар

Първоначално публикуван от radev76 Преглед на мнение
                      градски, има ли такава залепена изолация на калниците от вътрешната страна
                      Няма Гена, по калниците може да се работи, но не съм убеден доколко че ефекта ще е осезаем. Отпред налепих на външната ламарина и на тази откъм коша. Пластмасовия подкалник не съм го пипал, но пластмасата не предава/ не изпада/ във вибрации, а по скоро ще създаде ефект на барабан в тази зона при дъжд и малки камъчета. Убедих се че в България асвалта варира и преобладава порестия при който каквото и да обезшумяваме си се чува. В Бургас на места има кръпки с гладък асвалт и е пълна тишина.

Първоначално публикуван от tzocho Преглед на мнение
                      HONDAEXPLORER, беше писал, че вече ти е преминал ентусиазма ... а то е те тука си доказа никнейма ...

Тоя проблем с шумоизолацията се бях засилил къде покрай Славчо, къде покрай твоите мераци да го подхващам и аз а то какво се оказва, ... че нямало голям смисъл!
                      От всичките експерименти до тук излиза, че най-голям ефект от обезшумяването е този на вратите, ... поправи ме ако греша!
                      Моите адмирации за ентусиазма и споделеното ...
                      Цочо, мерси за коментара! Такива ме мотивират да продължавам и да не се отказвам без бой! Осезаемия ефект от вратите е по добрата музика, доброто затваряне, изолирането от странично преминаващи тунинговани гоуфове...
                      Според мен най-голям ефект би било подобряване на шумозаглушителната генерация и добрите гуми. Все си мисля че малко или много с годините тия гърнета си заминават въпреки че външно ги кърпим. Превръщат се в кух варел и им се повишава резонансната честота в следствие на което дрънчат. Нямам база за сравнение обаче с ново CR-V нашия модел тъй като всички са стари вече но виж ако попадна на някое на 100000км бих го тествал за сравнение. Тия дни като направя изолацията на капака ще споделя за ефекта и от там.

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                      Начи викаш тва е на пода, ич нема го барам начи, кво ли повече мога да направя Ще покарам така пък още некоя годинка ще я сменям, само да видим с кво че много трудно с тея Онди да си избереш ама не ме разбираите погрешно тва не е щото има голям избор като модели
                      Славчо, това на пода е много масивно направо съм очарован от виброизолацията. Кат го почукаш звукът е плътен а не на ламарина и сега разбирам защо други колеги които идват от по бюджетни марки коли я намират за тиха. Вероятно кечето което е около 10мм вече е посмачкано и може би в краката на пътниците може да се подложи още абсорбиращ материал обаче с висок коефициент на поглъщане и в по широк честотен спектър за да може да е малка дебелина.
                      Иначе рано и ли късно всички ще ги сменим аз за момента се спирам на Аccord 2 или 2,4 автомат и за съжаление отново газ тъй като сметнах че при мойто каране ако взема дизела само от гориво годишно ще плащам 500кинта отгоре, а кефа от автомата е несравним. Ако искаш да си отворим една темица в общи приказки и да си коменираме там плановете. В кармазъ форума ще ни изгонят пък и там доста често се включват хора настроени да ти дават по-сериозен наклон на някой органи. Ти си факир на подобни теми от типа- "Къде сгрешихме..." ще чакам нещо от рода " Каква е новата ми любовница на четири крака/ пардон колела/ дето си губя акъла, че и парите."

Първоначално публикуван от ntashev Преглед на мнение
                      Да питам и аз за CR-V-то, първата генерация - при мен към 80км/ч почва да свири и дори да подухва през уплътненията на вратите. Някой друг да е забелязал и да има идея как да го доуплътня с нещо. Мислех си с нещо подобно на самозалепващите уплътнения за прозорци - едни по 3-4мм дебели и 5-6 широки, ама незнам лятото дали няма да се разтопи от жегата и да стане едно голямо мазало.
                      HONDAEXPLORER - аз вчера смених умрелият катализатор (който се оказа почти празен) с универсален (щото съм с две сонди и т.н.), и мисля че има осезаема разлика в бученето, а дрънкане няма вече при никакви обороти.
                      да колега, пробвай метода със спрея. Направо ме абнадежди за шума, я сподели цената на катализатора би трябвало да прихванат и стария?
                      п.п Видях че си писал в другата тема за цената, само уточни дали ти прихванаха и стария? От кой град си?
                      Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 17-03-14, 11:04.
                      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Кажете какъв е тоя спрей да го пробвам и него.
                        Силиконов спрей за каучукови уплътнения, ... преди това почистваш добре от прах и мръсотии и нанасяш равномерно. Оставяш да изсъхне добре и си готов. Тази процедура я правя веднъж годишно най-често наесен - ефекта, е че не замръзват вратите.
                        Известно, е че един от проблемите на газифицирането е по-краткия живот на гърнетата и по специално вътрешностите им. Това поради отделянето на H2O. Всички сте виждали зимата как от аспуха капе вода след като е кондензирала в студената част на изпускателната уредба. Преди години карах едно RENO 19 на газ и каквато и да правех вкл. дупки в най-ниските части на гърнетата и ауспуха резултата беше все един и същт ... външно здрав вид на гърнето, вътре всичко станало на тор. Сегашните не ми се вижда да са ги подобрили, а гаранция че като са скъпи са качествени няма!

Коментар

HONDAEXPLORER - от София съм, ъпдейтнах си профила. Иначе за катализатора нищо не прихванаха, защото едната част от него е в задното гърне, пък другата е излетяла явно... и в общи линии беше останало едно парче, колкото да дрънка вътре. А пък на теб ти е пълна пощенската кутия и затова не мога да ти отговоря на личните.

tzocho - ми според пича, който прави гърнето, не било от газта, каза че бил виждал и на 500 хилки коли с газово, но толкова зле не е било никъде. Теорията е, че ако е бил чукнат някъде и се пукнала питата, рязко му се е скъсил животеца. Аз колата я взех Септември месец и не съм я тормозил още по баирите, така че ще видим немеца какво още наследство ми е оставил.

Коментар

На Бриколажа има спрейове на серията CARPLAN, те произвеждат и масла CARLUBE, които не са никак лоши, макар и бюджетни, Made in UK.
                            Моето задно гърне като я взех външно никакви проблеми, обаче дрънчи. Заварчика го разцепи завари карантията и пак го заши. След това се скъса подвижната връзка между него и предната тръба. След това преживя 5-6 нови заварки тъй като се късаше все от някъде. В момента държи но вече не съм убеден колко ще кара. Според заварчика тия гърнета били страхотни и с много дълъг живот. Да ама аз си мисля че коефициента на шумопоглъщане отдавна е намалял. Лошото е че нямам база за сравнение. А да товаря пода с изолации вместо да се отправя директно към източника на шум не е много рационално.

Коментар

Докато има такива обяви, все ще се питам "Къде сбъркахме" http://www.cars.bg/c599062, 15 бона за 10 годишен кошник с нито една екстра, и бутилка като цистерна. Ти кво викаше за 2,4 и 2,0 моторите, нямало голяма разлика във вървенето но имало в разхода или нещо подобно беше ?

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                                Няма Гена, по калниците може да се работи, но не съм убеден доколко че ефекта ще е осезаем......
                                Абе рано или късно, ще стигнете до правилното място за изолиране, ама дано не ви мине мерака.

Вратите са ясни, но според мен, другото най-важно място което трябва да се облепи, са точно бомбетата на задните гуми и по възможност страниците над тях. Тогава ще се усети голяма промяна.
                                Вярно, че аз съм с 2 ген., но точно от багажната част и задните бомбета, се усещат най-големите шумове.
                                Миналата година, провокиран от вашите терзания, започнах да се ослушвам карайки, след това возейки се отпред, отзад в багажника и веднага установих местата. Първото нещо което направих, купих от Бриколаж за 10-15лв. едно парче изолационен материал около 1кв.метър, приблизително с размера на багажното отделение.Не си спомням как се казва, но материала е тип гъба/гума - същия като този черния , където го използват за изолация на тръбите на климатиците, но е на руло с дебелина около 12-15 милиметра.Изрязах го по размера на стелката на багажника, като оставих от всички страни да стърчи по 1см. , след това го залепих от долната страна на стелката и си я поставих на мястото.Материала лежи реално върху масичката, а в дупката под нея, свободно си се търкалят пожарогасител, триъгълник, аптечка, въдица, рез. чистачки и други боклучета и грам не се чуват в сравнение с преди.
                                Обобщавайки ефекта - шума намаля на половина и вече много ясно се чува, че другия шум идва от бомбетата на задните гуми - реално шума е от гумите.
                                Не ми се сваляха пластмасовите кори отвътре за да залепя и на тях, просто нямах по-тънък материал, защото този щеше да ги надигне доста. Сега ми донесоха от него, но на ролка широка около 100мм.,дебела 5мм. и е самозалепваща се.Остава да превъзмогна мързела, да махна корите и да облепя бомбетата - да се надявам, че тази година ще стане???
                                / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X