Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумоизолация на CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шумоизолация на CR-V

Цочо Мишелина ти е Латитуд то си пише на него бре, и аз ги бях загледал на времето не бяха много скъпи към 200 кинта броиката щях да взема.
    За изолацията тва хич не ми се харесва с влагата, верно не е голяма вероятноста да се накваси от нещо, освен ако не разлееш нещо на пода, бе за тая цена си струва да се пробва, ще постеля един кат пък ще си покаже, ако има ефект ок, ако вземе да праи мизерии ще го изхвърля.
    СТМ ще тряя заделим едно парче от нащо роло и за тебе Маисторчето иска 1/4 което не е 9м както съм сметнал по горе а е 7,5 та ако ще ти стигне 1,5-2 метра ще ти резнем и на тебе, пък ако се намерят още мераклии за 3 та ролка.... или Маркони ако ти резне от неговата малко
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Слави, аз моя го знам, ... имах предвид Мишелина на твоя майстор!
      Тая идея с експеримента нещо не ми харесва!
      Дайте ако се съберат повечко желаещи да договоря K-flex на добра цена!
      Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Такова нещо имам по пода на багажника в Ситроена, ама като го бутах, ако се намокри ще стане мазало, че и трудно ще изсъхне. Аз чакам пролетта да поръчвам и да почвам да лепя К-flex, някак предпочитам материал, който не поема влага, особено с тези два месеца мъгли тази зима в Русе.
        Honda CR-V, 2001 147 h.p.
        Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Ааа Цочо, не съм разбрал не знам кви ли саа, ще питам
          п.п. Цочо гумите били Мишелин енерджи сеивър само дето не виждам тоя модел да има размер 205/70/15
          Последно редактирано от zero; 19-02-14, 09:05.

Коментар

Ето една диаграмка от страницата на мишелин за това какво е съотношението на шума от гумите и този от самия автомобил спрямо скоростта, както и причините за шума на гумите. Така като ги гледам трябва да се работи в няколко направления, като изключим последното да се кара по качествена настилка. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:michelin.JPG
Прегледи:1
Размер:31.5 КБ
ID:5565137
            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Извода е очевиден - за приятно пътуване карайте с 60 km/h и музиката на Max!

Дали при избора да се съобразяваме с още един показател - external rolling noise rating преценете сами http://shop.atseuromaster.co.uk/sear...yres-205-70-15

Прави впечатление, че стойностите на този показател при всички производители се върти около 71-72 dB.
              Последно редактирано от tzocho; 19-02-14, 12:10.
              Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Няма как, при 100км/ч коляновия вал прави 3000 оборота в минута, а колелата 13 оборота в секунда и като сметнеш колко ламели имат гумите представи си за една секунда колко удара с асвалта понасят, че и ние вътре в купето.
                Слави, а думай този найлон на вратите може ли да се махне внимателно така че пак да се използва? Колко е ориентировъчно размера на външната ламарина на вратата достижима за облепяне през отворите тъй че и валяк с твърда ролка да може да мине отгоре?
                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Колега найлона се маха целия, само внимавай туткала отдолу да не ти се лепне някъде, че няма махане после. Аз разглабях предната врата да смажа механизма на прозореца.
                  Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                  Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Точно понеже нямам намерение да го махам питам дали може да се върне, ако го отлепя частично. Нямам намерение да облепям цялата врата а само външната ламарина в която няма отвори.

Коментар

Може да го отлепяш стотици пъти, тва е наи лепкавото гнусно нещо което съм срещал през живота си, с него трябва да работиш като с пластичен експлозив бавно и внимателно, че докоснели те някъде си омазан тотално През отворите спокоино може да облепиш цялата врата, но не режи големи парчета, лепя я "плочка" по плочка че с голямо парче трудно ще го набуташ и нагласиш вътре особено ако е самозалепящо. А валяк защо ще вакарваш ? то няма къде да го разхождаш много много.

Коментар

Мерси Слави, аз мисля да заложа на STP макар и за по-малка площ, а там си трябва валяк. Иначе да, гледах доста видеа как го правят с Dynamat и всъщност вместо едно голямо парче, припокриват с по 1-2 см три парчета отдолу нагоре. Мисля да покрия поетапно до края на годината/ да не натоваря бюджета/ около 30% от панелите по колата с най-голяма гладка повърхност без ламели, планки и греди и арматури/ ама че се изказах/ защото първите по-лесно се поддават на вибрации, например външната ламарина на вратата вместо вътрешната. Сега се замислям, че имам предимство пред някои от вас които нямат шибедах понеже тавана ми е по-тежък с цялата тая система от релси+стъклото и по трудно би се поддал на вибрации. Между другото забележете че предните врати звучат по-различно от задните при почукване. Задните са по-обрани откъм звук и податливост на вибрации, а разликата в площта не е толкова голяма. Изтеглих и програмата за вибрации за андроид Vibrometer и мисля с една вакумна стойка за смартфона да видя кои ламарини вибрират най-много при обороти от 3000нагоре. Бе изобщо ега ти филма.....Май по-лесно ще е да я бартеросам за дизеларка.
                        Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 20-02-14, 15:23.

Коментар

Абе кви коли карате вий,аз само над 110 чувам някакъв шум от гуми,при 130 е малко по силен....няма вибрации,няма ламарини..не съм сложил никаква изолация ,даже антикор няма ,че минах на парафин откакто взех Харвито....
                          Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                          Disco 1 бекъп
                          Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Ха-ха при теб може да е от възрастта, ама виж че никой тука не се оплаква от тиха кола. Претенциозни младоци такива!

Коментар

Въх и ти си прав.Като млад,бая ги чувах момите....
                              Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                              Disco 1 бекъп
                              Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

И все пак, ако някой колега се поомаже с тази "дъвка" под найлона на вратата, няма страшно - маха се с кореселин, върши работа и по дрехите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X