Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Други мотори за FEROZA и ROCKY ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Други мотори за FEROZA и ROCKY ??

от такива които само говорят нямам полза , искам да чуя нещо дор
    и да не е приятно но да е полезно , не си мислете че не ме боли че този двиигател е несполучлив това за мен е пати и време , което го нямам , ако съм бил груб ,моля да ме извините , извини ме спарки , нямам нищо против теб .

Коментар

Първоначално публикуван от deko60 Преглед на мнение
      от такива които само говорят нямам полза , искам да чуя нещо дор
      и да не е приятно но да е полезно , не си мислете че не ме боли че този двиигател е несполучлив това за мен е пати и време , което го нямам , ако съм бил груб ,моля да ме извините , извини ме спарки , нямам нищо против теб .
      Не съм се засягал, че да те извинявам. Няма проблем.

На двигателя му няма нищо. Най-често виновна е експлоатацията му. Това е единственото ми возило, което не съм успял да прегрея, каквото и да правя.

Ако всичко по охладителната система е в ред, центорвката на запалването е в ред, самото запалване е в ред, и сместа е в ред (което предполага читави температурни датчици, MAP сензор и ламбда сонда), двигателя не дава проблеми.

Сега, ако сте попаднали и на екземляр дето е на незнайни километри, това също влиза в уравнението.

Да, естествено че има по-корави двигатели от ферозовия. Далеч не съм твърдял друго. Просто "несполучлив" е доста далеч от реалността.

В тоя смисъл, когато си купих джипката, проверих всичките тия неща лично, и на мойта всичко е в норма. Вероятно и затова нямам проблеми с нея. Просто не всички правят като мен, и това е съвсем разбираемо. Това е високооборотен двигател, и не търпи твърде много неизправности за твърде дълго време.

С удоволствие бих си взел например Bertone, точно заради факта че е с проверен във времето двигател, а и частите за него са достъпни и евтини.

Другото - болшинството колеги практически никога не си мият двигателите. А аз мойте - напротив. И вярвай ми, дори и това има значение, макар да е предпоставка за потенциални проблеми. Моите двигатели, на всичките коли, дето съм имал, се мият поне веднъж годишно, и от това проблеми никога не съм имал.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И ако все пак ще го сменяш двигателя, поне мога да ти направя шаблон на скоростите, като модел за фланеца.

Коментар

ЛЮБО, ако можеш да ми дадеш шаблон ще ми помогнеш много , засега немога да намеря нито скоростна , нито камбана от омега.

Коментар

ЛЮБО, ако можеш да ми дадеш шаблон ще ми помогнеш много , засега немога да намеря нито скоростна , нито камбана от омега.
            Правя и пращам тази седмица, не казвам ден, защото ск.кутия е в чуждо мазе.

Коментар

Днес намерих камбана от Омега, но ми се струва , че не става. Кажете си мнението.

Коментар

камбаната е чест от скоростната , и затова мисля че не става .Може би фланец ? А какво ще кажите за скорости от фронтера ?

Коментар

Ами , значи не става. Поразучи ли варианта за двигател от БМВ?
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

вече имам двигател от вектра , и както казах много съм доволен от него ,да помислим в тази посока.

Коментар

И камбаната на Ферозата е със скоростната кутия. Варианта може би е фланец някакъв...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        И камбаната на Ферозата е със скоростната кутия. Варианта може би е фланец някакъв...
                        Варианта е единствено фланец. Друг вариант няма.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

може и със заваряне на камбана.
                          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Вариянта със скорости на фронтера не ви ли допада ? И ако е така защо ?

Коментар

Вариянта със скорости на фронтера не ви ли допада ? И ако е така защо ?
                              Няма да паснат на бавните дифове, например. С какво предавателно число са дифовете на фронтера?

...пък и дали ще се поберат. А щом скорости, значи и раздатка. Къде ще отидат ръчките, и отново - дали ще се поберат. А това значи и преправяне на кардани, ама това не е пробем. Проблема е дали ферозовите дифове, и по-точно предния, ще съвпаднат с раздатката...

Двигател, скорости и прочие от фронтера, алуминиеви ли са поне? Щото ако не са, няма да е добре. Предницата ще натежи прекалено.

Сигурно има и още, ама сега не се сещам.

Коментар

И според мен варианта с фронтеровите скорости прекалено усложнява нещата.
                                Най -добре е да се мисли първо за фланец , после за лагеруването на "опашката" или първичния вал в маховика на опеловия мотор и после за стойките на двигателя и тампоните. Другото е окабеляване и връзки разни.
                                Мое мнение...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X