Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Други мотори за FEROZA и ROCKY ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Други мотори за FEROZA и ROCKY ??

Първоначално публикуван от deko60 Преглед на мнение
    както ви казах, живот и здраве, това лято ми се иска да го направя, от това което казахте до сега ще търся демонтирана с.кутия /фероза за шаблон/,камбана/омега/ и ако нещата пасват горе,долу пак ще ви търся за да стиковаме какво съм намерил, и какво да правя , ще закрепя до колкото мога ферозовия мотор , благодаря ВИ за ценната информация
    Kолегата Любо Димитров има свалена скоростна от Фероза. Обърни се към него евентуално за шаблон...
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Любо ,моля те когато имаш възможност щракни малко снимки на кутията .....от там няма как да взема размери но поне да видя дали може нещо да се преправи

Коментар

Любо ,моля те когато имаш възможност щракни малко снимки на кутията .....от там няма как да взема размери но поне да видя дали може нещо да се преправи
        Ако си близо до София, ще ти я дам за "шаблон". Така и така скоро няма да я продам - не се търсят много.

Коментар

от Варна съм ...ще я измислим някак

Коментар

от Варна съм ...ще я измислим някак
            И аз съм от Варна , колега . Когато съм във Варна съм на " Македония " № 34 - до ВИНС .
            Поздрави !
            Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

имали някои от Варна или около Варна с демонтирана скоростна на Фероза да мога да взема размери

Коментар

както вървят нещата / пушаците / в скоро времен ще се гледаме очи в очи с моята скоростна , а нямам готовност за ремонти ... когато е топъл двигателя при палене прави димна завеса / синя / но не губи масло само вода ,знам че е гарнирура до есента трябва да издържи предстои смяна на гарнитурата ясно, но тяга има, хвърля водата през ауспуха, дано не смеси с маслото .Карал съм и Москвич 408 / а това е голяма монтъорска школа / но такива проблеми съм нямал . Не ми харесва този двигател, от форума виждам че и други колеги имат същите проблеми .

Коментар

Ако е инжекцион, ще си замине и ламбда сондата, а вероятно вече си е и заминала.

Двигателя си е добър. Просто возилата ви често са с неизправна охладителна система, или сложени газови уредби с центровка както дойде. Сравнението с москвич 408 е меко казано неуместно. На километрите на ферозата, при експлоатацията на ферозата и оборотите, при които работи, москвичовия отдавна да е за скрап. Да, не пука блокове и тем подобни, но е сигурно 2 пъти по-тежък, предвид че ферозовия е алуминиев целия.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Недей да мъчиш и мотора,и себе си! Явно има нещо което не е както трябва.Свали главата,прегледай и блока за кривини.Че няма да издържи до есента е повече от ясно.Най-много наистина да стигне до там,че да се наложи да смениш двигателя.Но заради една гарнитура,да сменяваш целият агрегат-това е несериозно.Ако неможеш да се справиш сам,закарай я в сервиз.От опит ще ти кажа,че това икономията винаги води до изваждане. За козата и пръча я знаеш приказката!!
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

приемам че не правя както трябва нещо по двигателя и затова се получава така с моя двигател, защото сам си го правя, а и нямам претенции че го мога / пък и това не ми е професия аз сим любител / но защо не четете внимателно форума, не виждате ли че това с гарнитугите е масово / почвам да си мисля че сте рекламни агенти , или продавате части за тоя двигател / и не сте обективни . А за ладовия двигател просто не ми се спореше не сте наясно това е ясно но това е за друга тема .

Коментар

приемам че не правя както трябва нещо по двигателя и затова се получава така с моя двигател, защото сам си го правя, а и нямам претенции че го мога / пък и това не ми е професия аз сим любител / но защо не четете внимателно форума, не виждате ли че това с гарнитугите е масово / почвам да си мисля че сте рекламни агенти , или продавате части за тоя двигател / и не сте обективни . А за ладовия двигател просто не ми се спореше не сте наясно това е ясно но това е за друга тема .
                        Колега , никой не те обвинява затова , че се опитваш сам да си правиш ремонтите по джипката. Аз в това отношение съм като теб. Далеч съм от мисълта , че някой , който няма малко повече от елементарни технически познания , ще се захване да си прави двигателя.
                        Никой от нас не е рекламен агент , нито пък твърди , че двигателя на Ферозата е безпроблемен. Просто прецени , дали си струва или не да се прави.
                        Не се сещам и някой да е против "насаждането" на друг мотор. Сещам се някои от нас (в това число и аз),да са били резервирани към двигателя от Лада като подходящ вариант.
                        Няма да влизам в спорове , просто искам да кажа , че какъвто и двигател да присадиш , все със същите трудности ще се сблъскаш.
                        На теб решението.
                        Ако можем да помогнем с нещо , ще се опитаме.
                        Поздрави!
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Сещам се някои от нас (в това число и аз),да са били резервирани към двигателя от Лада като подходящ вариант.
                          В никакъв случай не е подходящ вариант. Като ще се прави труда да се слага нещо, поне с нещичко да превъзхожда ферозовия. Ладовия не го превъзхожда с нищо, освен с цената на частите си.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Подозирам че съм те ядосал аз!Не съм искал да те обидя,да ти давам акъл,или да правиш нещо което не искаш? Не съм ти казал и в кой сервиз да отидеш,и каква марка гарнитура да си сложиш-значи и за рекламен агент не ставам.Предположих че след 4(четири) смени на гарнитура,нещо не е както трябва.Но явно тия Ферози са си така!
                            На мойта и тече радиатора,неработи виското, сега ще чакам и гарнитурата да си отиде.
                            Извинявай, че се опитах да ти дам съвет!
                            088пет722пет99
                            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                              На мойта и тече радиатора,неработи виското, сега ще чакам и гарнитурата да си отиде.
                              А проверил ли си термостата? Сигурно и той не работи.

Ето в тия неща са проблемите на двигателя на ферозата, в 99% от случаите. Мойта не мога да я накарам да прегрее. При никакви обстоятелства и при никакво натоварване. Само дето виското се чува като сработи, термостата е в ред, антифриза е сменен и бистър, и радиатора не тече, нито е запушен, и никога не са му слагани разни "добавки" за кво ли не. И парно има каквото трябва.

Конкретно до гарнитурата - дори и всичко да правиш както трябва, може да има скрит дефект на друго място, който да ти прави въртели. Тук всеки който е писал се е опитал да помогне. Ако си го разбрал по друг начин, съжалявам.

Коментар

Първоначално публикуван от deko60
                                спарки, нали не си мислиш че като сменяш термостата и консумативите си единствен и велик монтиор ? и всички ние останали не го знаем ? А и като чета друите форуми си все "многознаико" опитаисе да чуеш и другите . щевидиш че не боли .

чак толкова !
                                Аз не съм сменял нищо, освен притягане на скобите, промиване и смяна на термостата. Понеже си във форума от доста по-скоро от мен, порсто не си видял сигурно десетките случаи на оплаквания на колеги от едно или друго. И да, двигателя на ферозата е капризен откъм охлаждане. Ама е капризен, когато нещо в него не е в ред. Знаейки това, винаги наблюдавам моя собствен как се държи. В началото имаше лек намек за загряване при каране с над 120км/ч., например. Това, след промиване и смяна на антифриза вече го няма, а антифриза си седи бистър вече втора година.

Преобладаващата част от колегите обаче не са правили промивка, а голяма част не са си сменили и антифриза. На голяма част не е много сигурно в какво състояние е виско муфата, а и термостата е под въпрос. Отделно като погледнеш в казанчето, вътре се вижда ръждива събстанция с неясни качества.

Е, как всичко да е в ред? И двигателя ли е калпав?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X