Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Шнорхел на Фероза на газ

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Утре по светло ще си обслужа психопатията-ще разкулача всичко и ще направя замервания и снимки.Иначе си прав за херметизацията(на нивата след едни преживявания в гората под обилен мокър сняг бърсах делко и си научих урока) и мисля да прибягна до безцветен санитарен силикон.Още и разни релета,моторче на чистачки,фарове....май има много неизвестни уравнението
    Силикона може да нанесе вреди, вместо да помогне. Не забравяй че е на киселинна основа, и докато съхне, изпаренията му се полепват където не трябва. А там е високо напрежение. Вероятно неутрален ще е по-добрия избор, но по принцип според мен силикона няма място около делкото.

По мойте релета и клеми още си седи някаква бяла паста още от завода. Корозия не съм забелязал никъде, а като извадих едното реле, клемите му бяха чисто розово медни, все едно вчера е сложено. Направо получих душевен оргазъм от тоя факт.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Малко измервания по кутията, която взех от инжекцион:
      60мм вътрешен диаметър на входа;
      60мм вътрешен диаметър на пластмасовите тръби, които отиват към дебитомера;
      47мм вътрешен диаметър на пластмасовата тръба, от която засмуква въздух (зад левия фар);
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        60мм вътрешен диаметър на пластмасовите тръби, които отиват към дебитомера;
        Какъв дебитомер бре????? Къде го намери???

..иначе, онова е 40мм, ама е късо. Има и малко резонаторче там, до колкото помня. Ако същото трябва да се направи дълго, трябва да е дебело. Иначе - лошо.

60мм за шнорхела според мен е добре. Хубаво е да няма вътрешни неравности, ама това си е трудна работа.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Какъв дебитомер бре????? Къде го намери???
          Добре де, там каквото има Аз съм фен на карнобатора.

Тясната част е с дължина около 15 сантиметра. След това се разширавя до 65мм.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Точно за 65 говорих не за 6/9
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Днес разглобих ансамбъла и замерих:след филтъра-60 мм,след разпределитела топло/студено 55мм
              Прикачени файлове
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Това, което смятам да направя аз е следното:

Махам всичко, както е на последната снимка. Изтърбушвам филтъра и оставям само периферията му за да уплътни кутията. Слягам кутия от инжекцион. След което връзвам двете кутии с маркуч Ф60.

Смяната на кутиите според мен е удачна, защото инжекционната е цилиндър и режките частици ще падан на дъното. При карбураторната се набиват директно във филтъра.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Това, което смятам да направя аз е следното:

Махам всичко, както е на последната снимка. Изтърбушвам филтъра и оставям само периферията му за да уплътни кутията. Слягам кутия от инжекцион. След което връзвам двете кутии с маркуч Ф60.

Смяната на кутиите според мен е удачна, защото инжекционната е цилиндър и режките частици ще падан на дъното. При карбураторната се набиват директно във филтъра.
                  Абсолютно съм съгласен с теб.Преди година го сменях и днес го отворих и беше много изцапан.Дори реших да го изтръмбушвам и да слагам спортен филтър...мисля че видях на някой колега във форума.Но не е лошо да се сложи резонаторна кутия(тя играе роля и на резервоар на въздух при рязко подаване на газ),но не мога да намеря.

Коментар

Аз за това взех кутия от Фероза инжекцион. Има си всичко. Спроед мен вътре в нея може да се монтира споретен филтър, вместо щатния цилинтричен. Отделно дледах из разни сайтове спортен филтър за карбураторн Фероза.

За това става дума:
                    http://www.knfilters.com/search/prod...px?Prod=E-9191
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Аз за това взех кутия от Фероза инжекцион. Има си всичко. Спроед мен вътре в нея може да се монтира споретен филтър, вместо щатния цилинтричен. Отделно дледах из разни сайтове спортен филтър за карбураторн Фероза.

За това става дума:
                      http://www.knfilters.com/search/prod...px?Prod=E-9191
                      Дааа! Между другото къде да намеря резонаторна кутия?

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        Дааа! Между другото къде да намеря резонаторна кутия?
                        От инжекцион ли? Аз взех старата кутия на marlqnda. Иначе от Ферозите на части има гарантирано. Другият вариант е от някоя морга от друг автомобил, но лично аз ти препоръчвам оригинална. Монтира се за 10 минути, всички крепежи по калниците си ги има.

Отделно за навръзване на всичко смятам да използвам гофрирана тръба, която е гладка от вътре. Дадоха ми един жокер за магазин. Ще се опитам да скоча до там следващата седмица. Имат на склад Ф60, мисля, че ще стате перфектно.
                        Последно редактирано от Иван Горчев; 06-02-10, 18:35.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Аз в момента се занимавам с експерименти по шнорхела. Утре ще имам по-сериозен напредък и ще споделя.
                          За гофрираната тръба 60мм , това вътрешно или външно?
                          Прикачени файлове
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз пък чета от засада и ще се ползувам от чужд опит.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                              Аз пък чета от засада и ще се ползувам от чужд опит.
                              Нема лошо...
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не се занимавайте с тия "спортни" измишльотини. Глупост неземна са, при това вредят на двигателя в дългосрочен план.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X