Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Шнорхел на Фероза на газ

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    хмм, соленоид.

И едно погрешно ЦЪК...
    Еми, слагаш цъкалото на недостъпно по случайност място.

Или като с ония ключове, като на самолетите, за бомбите. Дето първо трябва да му махнеш "предпазителя", и чак после да го цъкнеш.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А как се справяме с намокрените кабели, които прехвърлят ток накъдето си искат? Болт му е майката, все едно ще се разглабя всичко.

Коментар

А как се справяме с намокрените кабели, които прехвърлят ток накъдето си искат? Болт му е майката, все едно ще се разглабя всичко.
        Колко по проста една система - по надеждна.

Коментар

Е та соленоида да не е светодиод, та да ни притесняват утечки. Той си харчи прилично количество ток. Добре направено, и в морска вода да го топнеш, пак няма да му стигне за да прехвърли.

Въпроса е дали има смисъл. Просто при дъжд или след всяка тежка разходка и болта върши достатъчно добра работа. Пък и ако количеството не е голянмо, при двигателя е топло, и малко по малко ще си се изпари.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз бих направил шнорхела горе с формата на бастун. Хем няма да вали директно вътре, хем бастунът може да е наклонен целият по предната колонка и така ще е срещу движението. Малкото засмукани капки от въздушния поток не са проблем, даже подобряват горивната смес.

Това, разбира се, ако няма да се правят сложни изпълнения с купешки заборници.

Коментар

При всички случаи шнорхелът ще пречи на газта. ако е обърнат напред при спускане по инерция (с изключена предавка) няма да имаш малки обороти.
              Задължително е да има балансьор.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз бих направил шнорхела горе с формата на бастун. Хем няма да вали директно вътре, хем бастунът може да е наклонен целият по предната колонка и така ще е срещу движението. Малкото засмукани капки от въздушния поток не са проблем, даже подобряват горивната смес.

Това, разбира се, ако няма да се правят сложни изпълнения с купешки заборници.
                Да ама така задушаваш двигателя - т.е. ще трябва да слага доста широка тръба
                Много по-смислено ми се вижда шапката да е като на урал - ни вали ни листа влизат
                Сега, дали ще седи красиво на фероза, е друга тема
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Нищо не задушавам - още 40см на целия метър и половина кюнец и това изобщо няма да е най-острата крива.

Уралската шапка - мани естетиката, първия клон ще я подстриже.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    При всички случаи шнорхелът ще пречи на газта. ако е обърнат напред при спускане по инерция (с изключена предавка) няма да имаш малки обороти.
                    Задължително е да има балансьор.
                    Балансьора го решихме. Т.е. аз. Неизбежен е, не само за празния ход. Ще е катастрофа с настройките без него.

Коментар

След еквилибристиките по предноицата описани тук забелязах "отклонения" в поведението. Липвата на виско се усети. Вече няма кой да издухва водата назад при минаване през локви. Директно я смуче мотора. Резултатът - вчера изпрах филтъра 2-3 пъти. След последната локва се стигна до отваряне и изсипване на събраната вода над него. Въпросът за шнорхел пак дойде на дневен ред.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Може ли някой да щрекне няколко снимки на Фероза с инжекцион. Ако не се лъжя кутията за филтъра в цилиндрична и седи на левия калник. Интересуват ме отворите за входен и изходен въздух.

Благодаря предварително!
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

ЧНГ!
                          Дано тези ти свършат работа.
                          Прикачени файлове

Коментар

Честита нова година!

Благодаря много! Точно за това ставаше дума.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Малка крачка напред - набавих кутия за въздушен филтър. Специални благодарности на Marlqnda.

Сега започва нагодяването.

Гледайки как са прекарани тръбите за въздуха на снимките започнах да мисля кое от къде и как ще мине. Струва ми се, че ще бъде по-удобно ако разменя ролята на входа и изхода на филтъра. Но от това прозитича въпроса въздушните филтри с посока ли са?

Отделно:
                              Отвора на входа на кутията е d=62мм, изхода - d=56mm. Диаметъра на фунията, през която засмуква въздух е d=47mm.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

В общия случай, цилиндричните филтри са с посока, а плоските - не. Пак в общия случай, цилиндричните работят отвън навътре, но има и изключения - Москвич например. Как изглежда твоят?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X