Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Шнорхел на Фероза на газ

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Гъбки имало в падок, срещу 7 лири и нещо.
    ЙЕС!!!!!!

ПП: Мамка му! Това е цена само за решетката, а нея могат и тук да ми резнат на лазер.
    Ако на някой му се занимава във великата китайска страна има евтини гъбки. След малко ще дам цена на едро.

Такаа - има ги на 77 и 85 мм, цената фоб чайна за 25 бр е 14,71 усд.
    Това е без пазарлък и от миналата година. Сега вероятно струват по-малко.

ПП имат и другия тип гъбка - като на урал примерно на 77 мм за 11,77 усд
    ППП тия ме убиха - имат шнорхели за патрул 160/260 и за уаз
    Последно редактирано от turtey; 05-02-10, 11:44.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

ПП: Мамка му! Това е цена само за решетката,
      Е да де....................
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Ако на някой му се занимава във великата китайска страна има евтини гъбки. След малко ще дам цена на едро.

Такаа - има ги на 77 и 85 мм, цената фоб чайна за 25 бр е 14,71 усд.
        Това е без пазарлък и от миналата година. Сега вероятно струват по-малко.

ПП имат и другия тип гъбка - като на урал примерно на 77 мм за 11,77 усд
        ППП тия ме убиха - имат шнорхели за патрул 160/260 и за уаз
        Еми дай линк нещо... Айде да организираме да внесем 50 или 100 бройки. Вярно , ще се забавят , ама и ние не бързаме толкова..
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Еми дай линк нещо... Айде да организираме да внесем 50 или 100 бройки. Вярно , ще се забавят , ама и ние не бързаме толкова..
          Ще ти метна на лично.
          Цената е за 1 бройка нали - ако не става ясно както съм го написал.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Ще ти метна на лично.
            Цената е за 1 бройка нали - ако не става ясно както съм го написал.
            Дай линка тука бре, мискинин!!!
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Направих опит да залепя 2-3 парчета ПВЦ тръба с диаметър 50мм , използвайки гореописания начин (Нагревайки тръбите челно на тефлонов тиган).
              Според мойте критерии , резултатът е напълно задоволителен. Лепенето е лесно и заварките стават много здрави.
              Сега остава да реша , как да правя извивките: дали с нагряване с горелка , или да използвам парчета от готови колена , като им изрязвам ръкавчетата. Мисля , че за по-плавни извивки може да се използва нагряване , примерно до15 градуса...
              На първите снимки се вижда как изглежда необработена заварка , а на последните изчистена и изшкурена. При шкуренето се матира материала , но то и така трябва да се матира , ако ще се боядисва..
              Поздрави!
              Тръбата се пълни с пясък и се затапват двата края и после нагряваш и оформяш извивките.Успех.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Много сложно бе, Спарки. Утре отивам да кОпувам тръба 60мм и ще се занимавам.
                Пусто е много студено м.....
                Имаш ли представа гъбките на Сафари с какъв диаметър са на захващането? Дай да поръчаме една , па да мислиме някак да я копираме.

ПП: 60мм ще е ли достатъчно като диаметър?
                Минимум 65 мм ти трябва поне на карбураторната Фероза,там където се разклонява за топъл и студен въздух.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                  Минимум 65 мм ти трябва поне на карбураторната Фероза,там където се разклонява за топъл и студен въздух.
                  Това разклонение трябва да се махне, както и всяко друго възможно място, от където може да влезе вода. Иначе файдата от шнорхела си е никаква. В тоя смисъл, не знам как ще се сработи цялата работа с клапана против гърмежи на газовата - помислете и за това. Тоя клапан трябва да затваря добре.

...в тоя смисъл, делко, кабели и бобина трябва да могат да работят мокри. Отдушника на делкото трябва да се доведе до преди въздушния филтър, в шнорхела, иначе през него си минава водичка като нищо.

Търсете японски капачки за делкото. Италианските не струват. От мойта лови ток, като я пипнеш. Така си беше още като я смених.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Върху "кихалката" може да се залепи плътно тънък найлон - ако думне го къса и слагаш нов. Примерно де.

Коментар

• До: Шнорхел на Фероза на газ

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                      Върху "кихалката" може да се залепи плътно тънък найлон - ако думне го къса и слагаш нов. Примерно де.
                      А какво правим, като думне под вода?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Купуваш си дизел

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Е, много екстри предлагаш.
                          Обаче предвид влагата е напълно предположимо!

Коментар

До преди малко обикалях за тръби. След една камара разкарване се установи , че ПВЦ в диаметър 60мм няма. Има 50 и оттам се скача на 75. Намерих , обаче РЕТ тръба (или "маркуч" , както я нарекоха в магазина) на 63мм. Забравих да попитам , каква е дебелината на стената и дали това е външен или вътрешен диаметър , но според мен ще стане.
                            Плавните извивки ще се опитам да направя с пясък и нагряване , а за 90-градусовите , мисля да ползвам от готовите колена , като им отрежа резбите. Струва около 3,50лв на метър , но не купих сега , щото нямаха части (колена, тещици и т.н).
                            Иначе тръбата е много здрава , по-здрава от ПВЦ и мисля , че ще може да носи много бой от клони.
                            Проблем е , че няма да могат да се изшкурват заварките , защото мисля че няма да може да носи боя (боядисване).
                            Иначе си е черна...
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                              Е, много екстри предлагаш.
                              Обаче предвид влагата е напълно предположимо!
                              И понеже е предположимо, си мисля дали да не се приложи друга стратегия. Явно без дебитомер не може, но може да се направи нещо като заглушителите на оръжията и защитата от хидравлични удари във ВЕЦ - някакъв участък, облепен отвътре с мек материал.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Това разклонение трябва да се махне, както и всяко друго възможно място, от където може да влезе вода. Иначе файдата от шнорхела си е никаква. В тоя смисъл, не знам как ще се сработи цялата работа с клапана против гърмежи на газовата - помислете и за това. Тоя клапан трябва да затваря добре.

...в тоя смисъл, делко, кабели и бобина трябва да могат да работят мокри. Отдушника на делкото трябва да се доведе до преди въздушния филтър, в шнорхела, иначе през него си минава водичка като нищо.

Търсете японски капачки за делкото. Италианските не струват. От мойта лови ток, като я пипнеш. Така си беше още като я смених.
                                Утре по светло ще си обслужа психопатията-ще разкулача всичко и ще направя замервания и снимки.Иначе си прав за херметизацията(на нивата след едни преживявания в гората под обилен мокър сняг бърсах делко и си научих урока) и мисля да прибягна до безцветен санитарен силикон.Още и разни релета,моторче на чистачки,фарове....май има много неизвестни уравнението

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X