Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел на Фероза на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Шнорхел на Фероза на газ

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Стига плакнали очите със заводски шнорхели

Ще си ги изплакна чак, когато го монтирам на мойта жипка
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Mомци, ако правите групова поръчка за шнорхели , бройте и мен.
      Ахххаааа... Ето такава предна броня ще си направя , като се сгрее времето!!! Мноооооого добра!
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

За друго не знам, ама тая фероза кърти всякакви мивки. На мен ще ми е жал да я вкарам в гората.

Баси! Потекоха ми лигите.

Ако ще внасяме на едро, ще мрънкам за отстъпки, а вероятно и трабспорта ще е по-надалавера. Обаче със сигурност ще се освобождава на митница, така че сложете едни 25% отгоре върху всичко (цена + транспорт).

...другия вариант е да внесем един, и после да си направим по него останалите от карбон или стъклопласт.

...третия вариант е да си внесем от UK само горното - въздухозаборника, а надолу да се направи от тръби от неръждавейка и снадки от водни съединения в 3-те ъгъла. Също седи не лошо, дори в някои отношения по-красиво.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Mомци, ако правите групова поръчка за шнорхели , бройте и мен.
          Ахххаааа... Ето такава предна броня ще си направя , като се сгрее времето!!! Мноооооого добра!
          Тигре, тука и жени има, да си имаме уважението Кво е т'ва "момци".
          За ресорите не се изкуших обаче ако ви кажа как ми текат лигите пред служебния комп за тоя шнорхеееееелллл, ама айде ще изчакам да видя Ванката дали ще направи евтин шнорхел хихих. Ще го оставя да се мъчи, да го измисли, да го направи, ще ви изчакам и вас да си поръчате, да направите една разходка из дълбоките води, да си одавя кочинката с кеф. Оххххх как обичам локви.

Въпрос - шнорхела от горните снимки, онзи оригиналния, пригодим ли е и за други жипки?

Коментар

Ок с тия 25% стават към 400 лева. Мене лично ме устройва та нека си казва народа да се преброим. Ако пък минем на вариянта да се правят тук, то тогава аз ще купя това и ще го дам за мостра преди да го монтирам. Спарки ако прецениш направи нова тема да не съсипваме тази на Иван.
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Discovery 1 300 TDi
            Land Rover Club Bulgaria
            0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Аз смятам да го правя с железни тръби - Ф60-Ф70, колкото може да влезе. Завоите смятам да ги направя с готови колена по 45*, 60*, 90* и заваряване. Отгоре боя, прахово, никелиране - по избор.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                Тигре, тука и жени има, да си имаме уважението Кво е т'ва "момци".
                За ресорите не се изкуших обаче ако ви кажа как ми текат лигите пред служебния комп за тоя шнорхеееееелллл, ама айде ще изчакам да видя Ванката дали ще направи евтин шнорхел хихих. Ще го оставя да се мъчи, да го измисли, да го направи, ще ви изчакам и вас да си поръчате, да направите една разходка из дълбоките води, да си одавя кочинката с кеф. Оххххх как обичам локви.

Въпрос - шнорхела от горните снимки, онзи оригиналния, пригодим ли е и за други жипки?
                Марианче , ти си мъжко момиче , не се сърди! Писах момци , щото Жоровците се разговаряха за шнорхели.
                А иначе как ми се ходи на разходка с газене на реки..не е истина. Ама да се организираме ние , та да има повече Ферози

ПП: Жоро , няма да спамя повече. Обещавам

Коментар

Някъде бях изровил тема за самоделен шнорхел от полипропиленови тръби (ония черните ,тип Geberit). С тях става много прегледен и лек шнорхел. Лепят се челно чрез нагряване. Не мога да си спомня , къде съм го гледал , но ще поразровя.
                  Иначе идеята да се вземе само въздухозаборника (гъбката) също ми допада. Мислете как да направим...

Коментар

Гъбкатата излиза някъде около 150-160лв, до колкото помня. Продават я в английския eBay.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес ми се размина ходенето на работа и монтирах кутията. Всичко стана точно както се и очакваше Друго си е със заводски част.

Остана неудобстовто от разполагането на входа и изхода. Някой знае ли къде продават гумени съединения с диаметър от порядъка на 60-70-80мм?
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Иван Горчев; 16-01-10, 09:43.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        Някой знае ли къде продават гумени съединения с диаметър от порядъка на 60-70-80мм?
                        Търси по моргите. При Италиянеца (Никола Мушанов и Житница). Там до входа в дясно има цял контейнер със свалени въздуховоди.

Коментар

Честито за кутията Ванка
                          но помисли шнорхела да е от нещо леко
                          от тръби ще е доста тежичко а и хром.....
                          не е ли по добра идеята на Тигърчето....
                          с ПВЦ ми звучи някак си по така но ти си решаваш
                          Стига бре момци и единствената ни мъжка девойка
                          гъбка за 150-160лв не може ли да се измисли нещо от типът По Българско

Коментар

Мислих го това с теглото. Четох в сайтовете на няколко строителни магазина какво могат да предложат. Очертава се да е ф60 или ф72, което влезе без да опира в огледалото. Стената е 2мм. Заложих грубо 2 метра дължина на железните сегменти. Струва ми се, че няма да са повече. Теглото при ф60 е 6 кг, при ф72 е 7 кг.

Ако успея да намеря тръби с по-тънка стена ще стане още по-леко. Мисля и вариант с PVC или нещо подобно, но незнам дали ще издържат на удар от клон примерно.

Хрумна ми още една еретична идея
                            Ако няма тръба с достатъчно тънка стена, която да се намести между огледалото и колонката на стъклото минавам на ф50 и шнорхелите стават два - един в ляво, един в дясно. Хем повече въздух, хем естетика и симетрия
                            Последно редактирано от Иван Горчев; 16-01-10, 14:50.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Иване, моя не си ли го виждал?

Коментар

Не, не съм. Гледах как е направен на Патрола на Търтея.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X