Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ванти за Фероза?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ванти за Фероза?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    E явно си уцелил някаква суперздрава обвивка. Щото на мен клоните не само ми обелиха лака на прахово боядисания "полилей", ами даже на места са нагънали ламарината на колонките (при каране без ванти).
    Абе и аз съм на това дередже, но май наистина съм уцелил въжетата. А и на мен пластмасите на колонките са изпотрошени. а ламарините подбити като от О-патрони.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

• От: Ванти за Фероза?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр021.jpg
Прегледи:4
Размер:83.4 КБ
ID:5226571Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр020.jpg
Прегледи:3
Размер:58.9 КБ
ID:5226572Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр022.jpg
Размер:95.9 КБ
ID:5226573Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр023.jpg
Размер:114.4 КБ
ID:5226574Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр021.jpg
Размер:83.4 КБ
ID:5226571Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр020.jpg
Размер:58.9 КБ
ID:5226572Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр022.jpg
Размер:95.9 КБ
ID:5226573Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр023.jpg
Размер:114.4 КБ
ID:5226574: Ето аз как си направих моите ванти и реших проблема с малкия багажник..... ОЧАКВАМ КРИТИКИ на по опитните колеги.

Коментар

Ами, добре изглеждат!
        Аз не съм се занимавал, но Ферозата с багажник ми навява идеята за експедиционен джип.
        Моята идея за Ферозата ми е по-различна и не включва багажник, но не съм се замислял за варианти за захващане...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01635.jpg
Размер:113.2 КБ
ID:5228696Натиснете снимката за да я уголемите

Име:060620102834.jpg
Прегледи:2
Размер:257.3 КБ
ID:5228697Натиснете снимката за да я уголемите

Име:060620102836.jpg
Размер:207.2 КБ
ID:5228698И моята идея първо беше за офроуд, но след една година безсмислено каране и трошене преминах към хад експедиции поне достигаш и виждаш разни забележителности с различна степен на трудност. Удоволствието да достигнеш върха на някой връх някак си по ме впечатлява и........ незнам друго е усещането за победа....!

Коментар

Да повдигна малко тая поостаряла тема.Ето какво сътворих днес след години мотане.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_110958.jpg
Прегледи:1
Размер:189.9 КБ
ID:5572032Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_105812.jpg
Размер:178.2 КБ
ID:5572033Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_105715.jpg
Размер:84.6 КБ
ID:5572034Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_105748.jpg
Размер:152.3 КБ
ID:5572035Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_110005.jpg
Размер:150.8 КБ
ID:5572036

Коментар

и ощеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_110039.jpg
Размер:137.1 КБ
ID:5572038Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_163536.jpg
Размер:179.2 КБ
ID:5572039Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_163637.jpg
Размер:176.7 КБ
ID:5572040Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_192031.jpg
Размер:93.9 КБ
ID:5572041Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140319_192135.jpg
Размер:105.4 КБ
ID:5572042като визия ми харесва,като функционалност не знам още,ще стане ясно като се мушна в гората

Коментар

Като функционалност най-напред прави впчеатление че единия край е хванат за шасито (булбара), другия - за купето, което не е особено правилно.

Отделно мисля че при закачане на по-голям клон ще сгъне булбара не особено трудно и може да ти направи беля.

Абе... де да знам. Аз съм с малко смесени чувства по отношение на полезността на това съоръжение по принцип. На пръв поглед върши работа, но като се позамисли човек, може да направи и доста бели. И е правило.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Като функционалност най-напред прави впчеатление че единия край е хванат за шасито (булбара), другия - за купето, което не е особено правилно.

Отделно мисля че при закачане на по-голям клон ще сгъне булбара не особено трудно и може да ти направи беля.

Абе... де да знам. Аз съм с малко смесени чувства по отношение на полезността на това съоръжение по принцип. На пръв поглед върши работа, но като се позамисли човек, може да направи и доста бели. И е правило.
                  Тампоните на шасито са станали на кокал най-вероятно та няма да има съществени артикулации.
                  Иначе и според мен ползата от вантите (освен да плаши гаргите) е да има къде да си опнеш чорапите като ги намокриш в барата
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Тампоните на шасито са станали на кокал най-вероятно та няма да има съществени артикулации.
                    Иначе и според мен ползата от вантите (освен да плаши гаргите) е да има къде да си опнеш чорапите като ги намокриш в барата
                    Те тампоните и да са станали на кокал (всъщност поне на мойта още приличат на гума, нищо че е 89-та година), захватите към тях, пък и към шасито, не са от сантиметър стомана 45. Пък и японките си се гънат и сучат по принцип, докато ги караш.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На вид сигурно се е получило добре, обаче на мен ми е интересно какво се случва като караш с 90-100км/ч. и по точно дали няма да вият като койоти.

П.п. Интересно ми е в последния пост преди "съживяването" на темата, двете ферози с какъв размер гуми са и дали и как са повдигани.
                      Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                      Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Идеята повече беше за изработката на поставка за допълнителните фарове,и след като се получи що годе здрава що да не дръпна и едни въженца па било и да ги ползвам за простери.На всеки е ясно,че стават за тънки клонки за дебелите има моторни триони и друга подкастряща техника.Иначе свиренето при мене е от тръбата ама с две тапи се оправи,въжетата не свирят.Минус е че допълнителните фарове осветяват много гадно таблото а то се отразява на прозореца,трябва да са поне 10санта назад ама пък ще пречат на капандурата да се отваря.Ще им измисля някоя подложка отдолу.

Коментар

Мерака винаги бива поощряван.
                          Не е ли проблем, че вантите водят клонките точно в полюлея?
                          Ловец ли си?
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да ловец съм.То и да няма ванти клоните пак в полюлеите ще идат,ама ония ден ходих да подхранвам и покарах из гората без ядове, но винаги може да се очаква нещо негативно.А вземат ли да зачестяват негативизмите, винаги може да се приведе в първоначален вид.

Коментар

е,те това сътворих вчера
                              Прикачени файлове

Коментар

Мисля, че не е хич удачен вариант.
                                Аз също минах през него, но е кекава работа и най-много при повече зор да си сгънеш улеите над вратите.
                                Рамото върху което се прилага опъна от въжетата е твърде голямо.
                                Аз минах на винкелчета пак хванати за улеите, но ниско долу и без напречна разпънка.
                                Две години не съм имал някакви ядове.
                                За тези две години осъзнах съмнителната полза от вантите.
                                Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X