Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ванти за Фероза?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ванти за Фероза?

Днес бях на гости на Тарана - голям човек!
    Благодаря му много, услужи ми човека с някой друг инструмент, вдъхна ми кураж и после сподели мъката ми.
    Вантите по този начин, по който ги мислех, не могат да съществуват! Проблемът е в гредата, която закачам на тавана. Конкретно тази система в която инвестирах 20лв, очевдино е направна от пресован картон, а не от метал. Това че е кекава не е най-големия проблем, просто по този начин не може да стане стабилно закрепяне. Това нещо беше споменато от колеги още в началото на темата, но аз бях длъжен да се самопрецакам. Самият улей на тавана не е най-стабилното нещо и за да не се съсипе си е нужна специално създадена конструкция, примерно като на Чавдар:

Повече няма какво да добавя, освен някоя друга снимка.

Ферозата със сглобени и монтирани въжета - изглежда изумително добре!

Захващането при булбар-а.

Проблем: дори при най-лек натиск върху въжето, държача се мести, изхлузва и което е най-лошото - опитва да прегъне улея!

Проблем: Китайския багажник е толкова скапан, че след съвсем лека интервенция се разкриви целия - смех!

Накрая, за всички колеги, които в този момент ми завиждат че имам толкова красив булбар:
    Фрас!

С помощта на два щифта средната част пада надолу върху специално поставени тампони - купешко изпълнение.
    По този начин имам свободата някой ден да гръмна изключително кално прасе и да не го возя на седалката до мен.
    Хаххах... колко жалко че не съм ловец.
    По предложение на Тарана, на някоя разходка може там да инсталирам оператор с камера.
    Баси, колко приказки изприказвах.

П.П.
    Не съм се отказал от вантите, даже напротив.
    Георги Тонев

Коментар

Колега, виж моето решение на проблема по нагоре в темата. Продължава да работи безотказно.
      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
      SSang Yong Kyron 2.0xdi
      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Твоето решение ми харесва май-много. Притеснява ме това, че в горния край свалям много ниско въжетата и може да почнат да опират отпред в капака. Ще прогоня утре ситуацията и ако има възможност да стане, ще те помоля по-детайлни снимки или най-добре да мина някой ден ако ти е удобно да разгледам на живо системата.

Едит: Опс! Ти си от Русе, това с виждането едва ли ще стане.
        Поздрави.
        Георги Тонев

Коментар

Малко, по малко... аз си окупирах тази тема.
          Консултирах се с Чавдар и той ме светна на друга система, която и смятам да реализирам.
          Г-образен винкел - Аз съм си намерил 20-ка, тоест с рамена по 2см. Хоризонталната му част се подстригва с флекса, така че да се събере в канала - някъде около 1.5 см, другата част си стърчи нагоре.
          Профила го хващам с два или три болта "четворки", които минават през канала и профила - 10мм дължина стига напълно.
          На вертикалната страна на профила дупча дупка и слагам шегел.
          Според мен ще се получи достатъчно здраво, плюс това по никакъв начин няма да засегна функционалността на пластмасовия капак, който често отварям или махам.
          Ето решението на Чавдар:

В най-скоро време ще споделя реални впечатления.
          Георги Тонев

Коментар

Но така ще можеш ли да отваряш предния капак? Помисли за изнасяне встрани горе.
            SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

Не, предния капак няма да мога да го отварям, но причината за това е захващанет отпред на булбара. Бих могъл евентуално да изместя захвата отпред някъде по-встрани по булбара, но тогава... просто не ми харесва.
              Това с капака не е проблем. Идеята ми е вантите да не са закачени непрекъснато, а само когато знам че ще се набивам в "шамарите".
              Наистина, с помощта на шегела и обтегача, точно за 5 минути съм (де)монтирал вантите.
              Георги Тонев

Коментар

Сложих си вантите.
                Благодарности на Тарана, за материалното осигуряване, т'ва менгемета, флексове, бормашини, али-бали...
                Взех един винкел (20мм) и от него си резнах две парчета по петнайсет сантиметра. Придадох им малко по-модерен вид и ги надупчих.
                Останалото е очевидно.

Георги Тонев

Коментар

Екстра. Ама май имаш нужда от малка корекцийка. Опират в педната част на тавана, и боята там ще си замине бързо.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, опират.
                    Обаче не мисля да ги преправям, а просто да залепя парче фолио върху контактната зона.
                    Тя, боята отдавна е прежалена, де... Даже си мисля, че ако е по-очукана ще е още по-красива.

П.П.
                    За съжаление вантите не работят по главното си предназначение - пред кафето не предизвикаха никакви реакции! Казвам го за да ви предпазя от разочарованието.
                    Хахах...
                    Последно редактирано от VECTOR; 25-10-09, 12:33.
                    Георги Тонев

Коментар

• До: Ванти за Фероза?

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                      П.П.
                      За съжаление вантите не работят по главното си предназначение - пред кафето не предизвикаха никакви реакции! Казвам го за да ви предпазя от разочарованието.
                      Хахах...
                      Работят, работят. Моите колеги ми бяха наредили чорапки с щипки по вантите пред офиса. Който не мина оттам, той не ми забеляза вантите.
                      SSang Yong Kyron 2.0xdi

Коментар

Сега ми хрумна нещо по повод това, че въжетата дерат в капака.

Защо трябва да тръгват от предния край на калниците? Ами ако тръгнат 20-30 см по-нагоре?

Ето малко расъждения в тази насока:
                        Ясно е, че тогава ъгълът между въжето и калника ще е по-голям, сътоветно подвеждането на клоните ще е с по-голямо усилие върху въжетата. Според мен обаче е решение. Отделно боята (в частност предния капак) е прежалена по дефиниция щом се е стигнало до ванти

Нещо такова:
                        червеното е класиката, зеленото - иновативното решение
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Иван Горчев; 25-10-09, 15:02.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Колкото по рано вантите подхванат клона, толкова по добре. Скъсяването им скъсява и зоната на действието им.
                          А че калника е прежален по презумпция, то след като Жипката е в гората, тя цялата си е прежалена.
                          Тази земя, по която тъпча сега,
                          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                          тази земя – не е моя земя,
                          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            ... Защо трябва да тръгват от предния край на калниците? Ами ако тръгнат 20-30 см по-нагоре? ...
                            Обикновено отпред е по-лесно (като достъп) да се направи каквото е необходимо за закрепването им.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                              Колкото по рано вантите подхванат клона, толкова по добре. Скъсяването им скъсява и зоната на действието им.
                              А че калника е прежален по презумпция, то след като Жипката е в гората, тя цялата си е прежалена.
                              Съгласен с теб колега-дори ако има възможност като идея предлагам предната фиксация да бъде на предната броня ,а пък с една ролка да прави ,,чупка,, над предното бомбе на калника.Това го казвам защото вчера разгръщах едни клони по един горски път(те за една година обрастват неузнаваемо)и разбрах,че отклоняването трябва да стане възможно най- рано.
                              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

От няколко дни все се каня да попиша по темата, но сега вече ще го направя.
                                Преди няколко месеца в друга тема пак за вантите бях писал и качил снимки, но нещата се развиват независимо дали ни се иска и как ни се иска. Бях закрепил вантите в горния край по начина на сн.1, но съдбата в лицето на тежък клон реши друго. Получи се снимка 2 .
                                От по-горните постове в темата взаимствах няколко идеи и сътворих планките от сн.3. Направих ги от здрава шина дебела 5мм. широка 15мм и дълга 300мм. Заварих по една халка в двата края. едната за вантите, а другата и аз не знам защо, може би за всеки случай. Разпробих по 4 дупки фи5 и с болтчета петица ги хванах за улея над вратата. Получи се доста здраво /поне много по-здраво от предишната ми конструкция/. Снимки 4 и 5. Сега Диското изглежда по начина на снимка 6.
                                Карам го така около месец и за сега нямам забележки, вантите се държат прилично и си изпълняват съвестно задълженията.
                                Прикачени файлове
                                Тази земя, по която тъпча сега,
                                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                                тази земя – не е моя земя,
                                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X