Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ванти за Фероза?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ванти за Фероза?

Ами работата се оказа по-сложна, пък сега нямам време за по-сложни работи по колата. След седмица ще мисля пак по темата.
    Щеше ми се вече да си перкам с вантички, но...
    Все още не съм се отказал от идеята с багажника. Това че ще се движи напред по каналите, според мен може да се избегне като се завие по един болт - стопер пред захватите. Просто няма начин сглобката на захвата да се разхлаби и да го прескочи.
    Другото ме притеснява повече - движенито между купето и булбара. Като я знам моята хубавица какъв брейк-денс прави...
    Ще видим.
    Георги Тонев

Коментар

Дойде момента да влея малко нов живот в тази тема

Днес в момент на "леко" умопомрачение се заех с вантите.

Рано-рано се разходих то Ташев-Галвинг. Чудесен магазин, имат всичко за изграждане на ванти

Напазарувах си:
      - 5 метра неръждаемо въже ф 3 мм;
      - 10 скоби тип "кътник";
      - 2 обтегача;
      - 4 гайки-ринг М 6 мм;
      - 10 кауша за въже, ф 3 мм;
      - 10 болта М 6х70 мм;

Идеята:
      Правя си стойка за допълнителни светлини над предното стъкло. В предния край ги захващам за бронята или калниците, това не го бях доизбистрил.

Правейки стойката се сблъсках със следните конструктивни особености на Фероза:
      - мястото за монтаж в улея за оттичане на водата е много ограничено - шибидаха пречи;
      - мястото за закрепване под канала, там където трябва да хванат скобите на стойката също е доста ограничено. Ако скобите са дебели пречат на уплътненията на вратите. За болтове през канала място почти няма, трябва да са без шайби и да са фрезенкови.
      - предните калници са гадно място за работа. Достъп почти няма. А са и доста меки. Според мен ако закрепването е само в една точка на калника ще се отскубне.

Поради тези причини за момента ванти нямам... Инженерната мисъл ми изневери и не успях да съчиня кое къде и как да монтирам. Поне си измих радиатора така и така беше разхвълняна отпред

Малко снимки:
      Прикачени файлове
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Според мен най-добрия вариант е вантите да се захванат за булбара отпред (за който има булбар). За отзад не се сещам как да стане , но не ми харесва идеята за допълнителна гредичка над капандурата.
        Може би бих надупчил колонките. Но това са само мои размисли. Аз самия едва ли бих сложил ванти , но не се знае какъв акъл ще ми дойде.
        Мисля и за багажник тип "капка" отгоре , но който да се демонтира включително и стойките. Ама и там е една врътня в задния карай...
        Както и да е , ако реша да слагам идеята ми е нещо от тоя род:
        Прикачени файлове
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Според мен най-добрия вариант е вантите да се захванат за булбара отпред (за който има булбар). За отзад не се сещам как да стане , но не ми харесва идеята за допълнителна гредичка над капандурата.
          Булбар нямам за съжаление. Иначе и аз за това мислех.
          Гледах колонките, тавана е двоен и дори да се надупчи няма как да се бръкне от вътрешната страна. Вариант е въжето да се разходи по улея и да се дупчи колонката зад предните врати. Там достъп има.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Кофти... Въжето би могло да се "разходи" по улея , но няма да пази тавана. Знам ли .... Компромис трябва да се търси някакъв.
            А, на Чавдар стойката с халогените изглежда много добре , но не мога да си я представя на Фероза...

Коментар

А, на Чавдар стойката с халогените изглежда много добре , но не мога да си я представя на Фероза...
              Идеята със стойката е супер, обаче трябва да е съобразена с капандурата и тесния улей. Мястото, където застават главите на болтовете при Патрола на Чавдар на Ферозата го няма. Там е уплътнението на вратите.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

... А, на Чавдар стойката с халогените изглежда много добре , но не мога да си я представя на Фероза...
                Дал съм моя "полилей" като примерна схема. Иначе стойката е правена конкретно за Патрол Y60, като стремежът беше наклонът й да се върже с наклона на предните колонки, както и разположението на фаровете да е такова, че да не блестят по предния капак и да заслепяват.
                Напълно възможно е копиран "под индиго" вариант да не стои добре на друг джип.

Нищо не пречи обаче да се помисли малко и да се види дали тази схема (след съответни модификации) няма да може да се приложи на Фероза или др. джип.

... Както и да е , ако реша да слагам идеята ми е нещо от тоя род:
                Ако тръгнеш да слагаш ванти по този начин при булбар като този на снимката - по-добре хич да не си играеш. Вантите ще са в много голяма степен безсмислени, защото са прекалено навътре над капака и просто няма да играят за голяма част от клоните.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Прав си. Аз засега не мисля за ванти , но обсъждаме идеи...
                  Иначе копирането не ми е в стила , щото имам свои идеи и вкусове за всяко нещо...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Ако тръгнеш да слагаш ванти по този начин при булбар като този на снимката - по-добре хич да не си играеш. Вантите ще са в много голяма степен безсмислени, защото са прекалено навътре над капака и просто няма да играят за голяма част от клоните.
                    Той и самия булбар, в тоя си вид, освен за красота, май друга особена работа не върши. По-скоро прави бели и намалява някои ъгли.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Утре като се видим ме подсети да ти кажа как се правят вантите. Мисля, че съм го измислил
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Той и самия булбар, в тоя си вид, освен за красота, май друга особена работа не върши. По-скоро прави бели и намалява някои ъгли.
                        Моят скромен опит показва, че от булбара полза в гората няма
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Една идейка - погледни колко е фугата между калника и капака. Прецени каква ламарина може да мине от там. Според мен - 3мм без проблем. Изрязваш си някаква 3мм по-корава ламарина като ухо, с подходяща форма, такава че да може да се захване с щатните болтове между калника и подкалника - мисля че точно в предния ъгъл има удобни 2 броя такива. За нея връзваш предния край на вантите. Горе на покрива, ако не искаш колонка - отстрани имаш ръбове като на москвич, там можеш да си закрепиш подобни ушета за горния край на вантата.

Имам и една друга идея, че дори ще е удобна за разхлабване и стягане, но ще проверя дали е осъществима чак като намеря време най-накрая да си монтирам лебедката, че ще вземе да ръждяса още преди да съм я сложил.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ушите горе се късат с поглед, вервай ми , мога да ти го покажа нагледно

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Ушите горе се късат с поглед, вервай ми , мога да ти го покажа нагледно
                              Има много зависи. Направи обща планка с 3 захвата, по цялата дължина на ръба, която при ферозата е около 30 см, и като го скъсаш, без да си го ударил сериозно, ела ми се обади. Нали полилея на Чаво е закрепен пак за там, с 2 захвата, до колкото помня? Е, остави захватите, и махни останалото. От какво ще се слъса?

Коментар

Абе ще ти покажа нагледно, следващия път като се видим, кое се къса

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X