Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Feroza F300 - лошо състояние на шасито

Аз викам да пратим на Димата консултанти да го убедят да почерпи - за сватбата, за колата и за здраве )))

И после да изтрие СПАМа от темата, че допълнително депресираме колегата с него...ИМХО

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Кофти работа това е на пръв поглед като махнеш купето от вътрешната страна на лонжероните може и да е по зле.
      Лошото е че няма да се оправи само с ново шаси. Поне аз не бих дал пари за ново шаси и да наслагам старите гнилочи по него. Ще трябва още и това онова като тампони втулки жулене боядисване и кой знае още кво. А и самото прехвърляне на бодито и мотора с другите карантии си е време труд и разправий по регистрацията. Това се прави само на превозно средство което има и поне някаква друга стоиност в средите на манияците на дадена марка. Най добре е наистина да се разбереш с бившия стопанин поне да ти върне част от парите.Лошото е ако ти каже редовния лав
      - Очи гледали...... очи плакали ТОЯ ДЕТО Я Е ГЛЕДАЛ СЪЩО Е ЗА Е....Другото е да я продадеш на части или да направиш мутант Но при всички полужения при един качествен ремонт ще излезе доста над нормалната стойност за такъв модел автомобил

Коментар

Така е колега, и ние същото говорим Ферозата не става за мутант обаче, няма никакви ресурси за изгъзици в никаква област, няма силни страни които да станат база за мутации, а за парите той е дал максимума за кола на тези години и възможности, потенциала и е точно на сумата 5к...

За съжаление остават само по-горните варианти с погледа и ако става нещо от останалите чаркове шасито се реанимира и така с много условности разбира се...

Поздрави,
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

колега да ти дам от патрола не е изгнило е малко е голямшко ама кво пък

Коментар

Все едно 3токласник да си търси гадже на Околовръстното, ще има да хлопа да трака и требе си едно наместване....
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз не вдявам защо отчайвате човекаШасито че е гнило е ясно но че може да се оправи-също е ясно.Всеки грамотен майстор може да оправи тази рама.Човека ако си свали сам купето и другите неща и закара шасито на майстор да го окърпи и оправи ще му излезе много по евтино отколкото да си купи ново шаси.Ще смени тампоните на купето и дрги дребни неща като болтове,втулки.Какво му е толкова сложното не разбирам че трябва да си хвърли джипа а не да го възстанови

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                Все едно 3токласник да си търси гадже на Околовръстното, ще има да хлопа да трака и требе си едно наместване....
                някой да го слага в блясъци

Коментар

утре ще ви снимам кво прая на едно паджеро или по точно кво остана от шасито

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                    Аз не вдявам защо отчайвате човекаШасито че е гнило е ясно но че може да се оправи-също е ясно.Всеки грамотен майстор може да оправи тази рама.Човека ако си свали сам купето и другите неща и закара шасито на майстор да го окърпи и оправи ще му излезе много по евтино отколкото да си купи ново шаси.Ще смени тампоните на купето и дрги дребни неща като болтове,втулки.Какво му е толкова сложното не разбирам че трябва да си хвърли джипа а не да го възстанови
                    С какво?Стомана 3?
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Данчо нали не забравяш,че аз си пропагандирам тезата "направи си сам, всичко" ама това при условия, че имаш къде имаш с какво и имаш кога, едното от 3те да липсва и не става...

Никой не го отчайва, ама аз имам Фероза и знам какво имам в предвид като казвам, че толкова гнилоч по рамата няма да е само там, нали не забравяш, че всичко що е желязо по тази кола няма подмяна поради причината, че що е болт и гайка няма развиване, станало е монолитна гняз, а си опитал а си я скършил и после кво ТНТМ от нулата за всеки детайл елемент, минал съм от там и не само аз...

Опитваме са да помагаме ( е последните поста не много по Темата )) но все пак трябва да сме реалисти...

Много поздрави,
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                        Данчо нали не забравяш,че аз си пропагандирам тезата "направи си сам, всичко" ама това при условия, че имаш къде имаш с какво и имаш кога, едното от 3те да липсва и не става...

Никой не го отчайва, ама аз имам Фероза и знам какво имам в предвид като казвам, че толкова гнилоч по рамата няма да е само там, нали не забравяш, че всичко що е желязо по тази кола няма подмяна поради причината, че що е болт и гайка няма развиване, станало е монолитна гняз, а си опитал а си я скършил и после кво ТНТМ от нулата за всеки детайл елемент, минал съм от там и не само аз...

Опитваме са да помагаме ( е последните поста не много по Темата )) но все пак трябва да сме реалисти...

Много поздрави,
                        Напълно съм съгласенНо при мерак и желание всичко става.Аз не бих хвърлил джипа а бих го направилМакар и по бавно-но знам че ще стане

Коментар

Вижте сега, точно е дошъл момента да си направи човека нова по-здрава рама. Е ще стане по-тежка малко, голям праз. Да сваля рамата, всичко живо от нея да маха и да прави стапел по нея. После почва по стапела да прави друга рама - профили и тръби квито искаш и колкото искаш. За седмица работа.
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            Вижте сега, точно е дошъл момента да си направи човека нова по-здрава рама. Е ще стане по-тежка малко, голям праз. Да сваля рамата, всичко живо от нея да маха и да прави стапел по нея. После почва по стапела да прави друга рама - профили и тръби квито искаш и колкото искаш. За седмица работа.
                            така е .ама надали.то кат я е купувал не е погледнал отдолу че сега ли

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Идеята е добраНова рама може да се направи и дори да е по здрава от оригиналната(ако разбира се оригиналната не подлежи на възстановяване).Новата рама ще се преоразмери и ще забрави за проблеми по натам

Коментар

Всички произведено в единична бройка е по-скъпо от серийното такова. Това да се прави рама е пълно безумие според мен, надявам се да се чегувате лошо Никога, ама никога няма да е здрава колкото оригиналната, нито ще струва толкова пари. Що не се хванете една раздатка или мост да направите, ами си купувате??? Да си го маха от главата или да гледа за някоя рама втора ръка! По добре първи вариянт! Ако има мерак 2-ри и повечко парички, че покрай смяната да оправи всичко дето може. Тогава може да стане кукла!
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X