Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Осакатена" КИА Соренто след смяна на вериги

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    Веригите обикновено са в комплект с плъзгачи и обтегачи, които би трябвало да са сменени, освен ако някой не е изтЪнил яко по трасето.

    Относно поста на Спарки, случайно имам комплект вериги под ръка, та малко по-късно ще кача снимки на обтегачите.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

    Коментар


    • #92
      Еми след зацепването, не правих снимки. Разликата е, че разпределителните валове са с дупките нагоре и понеже свалях веригата, вече белезите бяха на цветните звена. Пре-зацепването стана, като извадих фиксаторите на балансирите, тъй като, при опит за завъртане на РВ, клапаните опираха. След като превъртях двата РВ, върнах фиксаторите и белезите и чак тогава сложих веригата. Като купя нов обтегач, обещавам снимка с белезите. Днес карах колата и е като писах, доста по-жива, по бързо ускорява, но във високите обороти пак я няма....

      Коментар


      • #93
        Разпределителните валове зацепени със 180гр. и дизел и не е ударил клапаните. Това ми звучи нереално.

        Коментар


        • #94
          Колега, нали се сещаш, че преди да ползвам стартера, направих 10 оборота на вала с тресчотката и ако бяха опряли клапаните, нямаше да ползвам стартера. Факт, че вибрациите изчезнаха и мощността се появи, явно съм в правилната посока. И отново, ще спомена ютуба, обтегача има съчма и руснаците го "презареждат", ако е оригинален : https://www.youtube.com/watch?v=PuH55ptLB0U.

          Коментар


          • #95
            Минах 2 500 км. до морето, планината, провинцията и ако това е вървежа на 140 кс. Соренто - https://www.youtube.com/watch?v=XmuEjpmxIuM
            съм го постигнал. Всичките тези км. съм ги минал с куфар отгоре и ми даде разход 8.7 л/100 км., извън градско. Повечето време карах с 120 км/ч. на автопилот. Вдигнах няколко пъти по АМ Тракия 160 км/ч., като предполагам и още можеше (но бавно), но много свистеше куфара. Разход на масло няма. Учудва ме, че двигателят е доста тих, сравнение с преди. Предполагам е заради новите дифтунги на дюзите. Но, пак ми се струва, че преди замяната на веригите вървеше по-вече и ускоряваше по-бързо. В момента е точно като на видеото. Последният тест беше изкачване на Витиня, посока към София, газ до дупка, аз жената, двете деца и 3 сака. 130.км/ч. на баира.

            Коментар


            • #96
              Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              , в самия него също няма. .
              Тц ,всички имат вътре.

              Калин Владов,09РСПБЗН

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X