Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво се развали по Киата днес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво се развали по Киата днес?

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
    Дедо Гошо, как ги регулирахте клапаните? Навсякъде чета че нямало шайби за Кия. Или нещо е сменявано от дизелов Голф?
    Интересува ме, че съм решил да направя една проверка на моите. Не съм ги пипал от както е купена, а преди мен, никой не знае кой какво е творил.
    Регулират ги там където правят главите,не знам как точно ги правят.
    Имам някакви предположения,но не съм сигурен.Не мисля,че сменят шайби.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      Интересно ми е да видя,как се регулират клапани на Киа на топло.
      Е така,оставят е да работи на место докато загрее,сваля капака на главата и регулира!

Коментар

благодаря за отговора!
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
          Е така,оставят е да работи на место докато загрее,сваля капака на главата и регулира!
          За Киа 2000тди става въпрос,че там не виждам такава възможност.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Регулират ги там където правят главите,не знам как точно ги правят.
            Имам някакви предположения,но не съм сигурен.Не мисля,че сменят шайби.
            Регулирането се прави само по един начин, сменят се шайбите но трябва да имат и разп. вал закачен на главата. Измерва се расзтоянието от вала до шайбата вижда се колко е луфта, измерва се шайбата и се купува нова.
            Ако нямат вал в сервиза няма как да ги регулират и от вал до вал има разлика някой са по износени други по малко и така.
            Примерно с твоя вал може да излезне луфт на клапаните 0.30 , 0.40, а ако сложиш вал от друга кия луфта ще е друг.
            Много са некоректни по сервизите и много лъжат, затова си правя ремонтите сам, писнало ми е от пишман майстори.

Коментар

Първоначално публикуван от Offroad bg Преглед на мнение
              Регулирането се прави само по един начин, сменят се шайбите но трябва да имат и разп. вал закачен на главата. Измерва се расзтоянието от вала до шайбата вижда се колко е луфта, измерва се шайбата и се купува нова.
              Ако нямат вал в сервиза няма как да ги регулират и от вал до вал има разлика някой са по износени други по малко и така.
              Примерно с твоя вал може да излезне луфт на клапаните 0.30 , 0.40, а ако сложиш вал от друга кия луфта ще е друг.
              Много са некоректни по сервизите и много лъжат, затова си правя ремонтите сам, писнало ми е от пишман майстори.
              Всичко е при тях,оборудвана глава.
              И това е правилният начин,а че има и други начини няма да коментирам!
              А колко хора са се интересували,какъв е ъгъла на клапаните?

Kia Sportage - Проверка и регулировка клапанных зазоров - Киа Спортейдж
              Последно редактирано от georgipetkov64; 07-02-17, 20:58.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Аз се изразих много ясно!Щом колата ще работи на място за да загрее,много ясно че е с валовете!При Кии-те неудобството е че като замериш луфтовете,ако се наложи корекция после търсиш пулове с подходяща дебелина!При Ферозите не е така,защото не са с пулове,а са с повдигачи и става лесно!!!

Коментар

Всичко е при тях,оборудвана глава.
                  И това е правилният начин,а че има и други начини няма да коментирам!
                  А колко хора са се интересували,какъв е ъгъла на клапаните?

Kia Sportage - Проверка и регулировка клапанных зазоров - Киа Спортейдж
                  Питай ги, как ги регулират
                  Ще ти кажат нещо от сорта (е нагласихме ги всичко е точно няма проблеми)

Коментар

Регулирането се прави само по един начин, сменят се шайбите но трябва да имат и разп. вал закачен на главата. Измерва се расзтоянието от....
                    Ти лично , кога го прави?
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                      Ти лично , кога го прави?
                      Мислех да ги регулирам, но се отказах защото ми казаха, че една шайба(пул) струва 11лв.
                      Мога да ги регулирам сутрин преди закуска и вечер преди да си легна.

Коментар

Питай ги, как ги регулират
                        Ще ти кажат нещо от сорта (е нагласихме ги всичко е точно няма проблеми)
                        Не казват нищо,дават ми един луфтомер в ръцете и чакат да гледат сеир.
                        Ако човек има някакви познания за ДВГ,не е проблем и отнема няколко минути.
                        После си стискаме ръцете,и по живо по здраво.
                        Има хора които си разбират от работата,но другите са повече!
                        Утре ще вземам главата от Сливен и пак ще меря,но няма да има смисъл.
                        Последно редактирано от georgipetkov64; 07-02-17, 21:27.
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
                          Аз се изразих много ясно!Щом колата ще работи на място за да загрее,много ясно че е с валовете!При Кии-те неудобството е че като замериш луфтовете,ако се наложи корекция после търсиш пулове с подходяща дебелина!При Ферозите не е така,защото не са с пулове,а са с повдигачи и става лесно!!!
                          Ташков , с хидрокомпенсаторите става самонастройка на луфта на клапаните. Ма требе а се издоат хидрокомпенсаторите преди развъртане на мотора.Тиа си праат сами луфта и после се гледа , дали нема некой упущил.
                          Начи прайш райбер на леглото , конусно на клапана , пасване на двете повърхности - и кво , клапан натегнат.Доиш компенсатора (всичките до един) ,развърташ , тиа са наместват и палиш Лесно и практично.
                          Извинявам се на неговорещите северозападен!
                          Как се доят е друг въпрос.

Коментар

Мислех да ги регулирам, но се отказах защото ми казаха, че една шайба(пул) струва 11лв.
                            Мога да ги регулирам сутрин преди закуска и вечер преди да си легна.
                            Е , бон шанс , бон кураж , сутрин и вечер.И не е моя работа в останалото време , дали ще имаш малко за

Коментар

Ако Ферозата е с винт за регулиране,на клапаните?
                              Не съм се интересувал,само гадая.Вярно,че има двигатели на които клапаните
                              се регулират на загрят двигател,но Киата не е от тях.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Не казват нищо,дават ми един луфтомер в ръцете и чакат да гледат сеир.
                                Ако човек има някакви познания за ДВГ,не е проблем и отнема няколко минути.
                                После си стискаме ръцете,и по живо по здраво.
                                Има хора които си разбират от работата,но другите са повече!
                                Утре ще вземам главата от Сливен и пак ще меря,но няма да има смисъл.
                                На някой клапани ако луфта е станал по малък, могат да шлаифат шайбите(пуловете), но като луфта е по голям, да кажем 0.50 и трябва да е 0.30 могат да отрежат малко парче от луфтомерните пластини от лист 0.20 да го сложат под чашката и клапана е регулиран мери ако искаш.
                                Казах ти как се регулират другото е бош лаф.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X