Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по Кията днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих по Кията днес?

Хах-бе ослушва се нещо Димчо,ама ще си дърпаме ушите!!!

Коментар

Първоначално публикуван от tonitoy Преглед на мнение
      Възможно ли е моята Kia Sportage 2001 година,83 коня,дизел,да е с 1 маслен филтър ?
      В твоя случай явно зависи от това кой сменя маслото в канала .
      Ако беше погледнал и от другат страна на двигателя можеше да види и другия филтър .
      Наврян е над моста под турбото , разгледай и ще го видиш .
      Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Здравейте.Днес имах неуспешен опит да си сменя биалетките(болта с дългото рамо е като заварен не мърда).Утре ще пробвам чрез нагряване пък дано стане.
        Киа Спортидж 2.0 98г. 95к.с. 0895 13!66!73

Коментар

Първоначално публикуван от tonitoy Преглед на мнение
          Възможно ли е моята Kia Sportage 2001 година,83 коня,дизел,да е с 1 маслен филтър ?
          Трябва да е с два. И изглежда масово единият (по-малкият отдясно на двигателя) не се сменя. Вероятно поради трудностъпното му място или поради незнание.
          БИО пчелен мед и пчелни продукти
          0888 66 59 73

Коментар

Въпрос???Колко модела селенови фтулки има за бензиновите Кии,ако някой има някакви номера за тях,ще съм благодарен да ги каже,защото разбрах,че биалетки има 3-и модела.

Коментар

Най-сигурно е някъде, където имат програма за частите на Кия (Kia MicroCat), да проверят по номера на шасито кои са номерата на втулките. Иначе можеш да провериш в сайта на Колос или Базис-М, като наличност какво имат. Може и по телефона да им продиктуваш номера на шасито и след малко ще ти се обадят.

Според мен са еднакви. Но са три вида на всяка кола: една голяма на долния носач откъм шарнира, две малки на долния откъм шасито и две на горния носач откъм шасито.

Аз имам тропане отпред, което е от втулките на горния носач. Поръчах си втулки от Базис(по 10 лв парчето, щото в колос им искат по 23 лв ...), но все не остава време да ги сменя...

Биалетите също са два вида на автомобил - едната представлява дълъг болт, който накрая има шарнрче и минава през големия тампон на долния носач. Втората захваща стабилизиращата щанга към шасито и е с два гумени тампона. Долният тампон е сменяем, като се захваща с една ламарина. Тези вторите са два вида според това, дали дупката е на самата ламаринка или на биалетката.

П.П. Ако сменяш втулки на горния носач, предварително бележи положението на ексцентричните болтове преди да разглобяваш. А най-добре е после да минеш стенд на предница.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение

Аз имам тропане отпред, което е от втулките на горния носач. Поръчах си втулки от Базис(по 10 лв парчето, щото в колос им искат по 23 лв ...), но все не остава време да ги сменя...

.
                От Колос - бегайте бЪРРРже!

От Киа моторс - още по бърже!

Коментар

Някой скоро да е сменял гърне? Моето се оказа по-зле от очакваното и ще трябва до го сменям. Всякакъв акъл и ориентировъчна цена са добре дошли.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

За ново ли става въпрос? Питай за оригинално (или алтернативно) във фирмата в пост № 126 - предполагам там ще е най-добрата цена.
                    За други варианти - скоро сменях, но на опел и взех Walker на добра цена. И беше едно към едно с оригиналното. Мисля, че вносител са Тех-ко. Може да имат и за Кия.
                    Последно редактирано от inp; 16-04-15, 15:27.
                    БИО пчелен мед и пчелни продукти
                    0888 66 59 73

Коментар

Тия от Тех-ко са скъпчии,според мен.За две биалетки 77лв.Е верно на жакопартс са ама...

Коментар

Отвориха ми една схема където ми дават,че втулките на горният носач и втулката на биалетката са еднакви,викам им няма как да е,но на схемата излиза,че на биалетката са от двете страни по една малка втулка.Някой да не се подведе,като му кажат,че са същите.Иначе цената на втулката на биалетата е 6.30лв.(по техни думи са корейски).

Коментар

Аз не разбрах за кои втулки на биалетата говориш:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:340011.jpg
Прегледи:1
Размер:54.2 КБ
ID:5654370

Аз днес смених номер 21 от горната снимка. Такива тампони са само там.

А иначе биалети ги водят номера 1 (със сменяем тампон 4) и 5 от долната снимка, който минава през номер 22 от горната снимка. А номер 22 е един дълг тампон
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:341011.png
Размер:37.7 КБ
ID:5654371
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Понеже по-горе споменах за програмата Kia Microcat, търсих, но не можах да намеря кракната версия.

Но намерих он-лайн версия при някакви украинци. Избирате си марката Хюндай или Кия и вътре според групите и подгрупите намирате номера на частта.

Лошото е че за търсене по VIN искат някаква регистрация и напракика тази опция не може да се ползва. А когато е по марка и модел, по някога излизат различни номера за една част ...

http://hyundai-mobis.com.ua/
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                              Понеже по-горе споменах за програмата Kia Microcat, търсих, но не можах да намеря кракната версия.

Но намерих он-лайн версия при някакви украинци. Избирате си марката Хюндай или Кия и вътре според групите и подгрупите намирате номера на частта.

Лошото е че за търсене по VIN искат някаква регистрация и напракика тази опция не може да се ползва. А когато е по марка и модел, по някога излизат различни номера за една част ...

http://hyundai-mobis.com.ua/
                              http://kia.epc-data.com/
                              http://koreacat.ru/kia/
                              http://koreanaparts.ru/catalog-original/kia-epc

Аз използвам каталога на Хюндай на ХР 32 на виртуална машина и работи добре.

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4934039

Последно редактирано от bilbo27; 18-04-15, 18:53.
                              Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Колеги, О-ринга(не съм много сигурен че така се нарича и че го има де) на датчика за положението на разпределителният вал, може ли да се смени без да се сваля капак(имам в предвид дали има място за работа и достъп)?
                                Питам, че ми тече масалце и ще ходя на майстор и да не ме засилят по пързалката
                                Kia Sportage 2.0I 2001Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d2.jpg
Размер:60.9 КБ
ID:5654638
                                Последно редактирано от I_N_M; 20-04-15, 16:05. Причина: допълване

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X